BĂ€sta ÅkpĂ„sen 2023

En ÄkpÄse hjÀlper barnet att hÄlla vÀrmen utomhus nÀr ni gÄr pÄ promenader. Vagnen blir dessutom bÄde mjukare och gosigare för den lilla bebisen nÀr den blir omhuldad.

Vi pÄ babydrommen.se hjÀlper dig med allt du behöver fundera pÄ för att vÀlja rÀtt produkt och dessutom har vi valt ut den ÄkpÄsen som Àr bÀst i test. LÀs vidare för att se vÄr recension!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

elodie ÄkpÄse
Rank 1 BĂ€st i Test

Elodie ÅkpĂ„se – Meadow blossom

betyg
(5/5)
Pris
1299 kr
LĂ€ngd
100 cm
Eloide gör snygga kvalitetsprodukter som Àr mycket omtyckta hos anvÀndarna. Denna modell finns i mÄnga fÀrger och mönster. Mjukt foder och vÀrmereglerande egenskaper. Vattenavvisande yttertyg, hÄl för bÀlte och ficka pÄ baksidan sÄ den kan trÀs över ryggstöd Àr nÄgra av de bra funktioner som finns. Kvalitet som hÄller till flera bebisar pÄ raken!
ÄkpÄse bozz small
Rank 2

Bozz ÅkpĂ„se Small, Blue Ash

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
LĂ€ngd
72 cm
Bra ÄkpÄse för de minsta, i lammskinn. Mycket skön och go.
voksi classic ÄkpÄse
Rank 3 Premium - multifunktion!

Voksi Classic+ Multi-funktionell ÅkpĂ„se

betyg
(4/5)
Pris
2495 kr
LĂ€ngd
80-110 cm
Multifunktionell ÄkpÄse av högsta kvalitet. Dyrare modell som har flera funktioner. PÄsen kan justeras i lÀngd, anvÀndas som tÀcke eller filt. Dessutom kan den anvÀndas under olika Ärstider dÄ den kommer med en löstagbar vinterdyna.
ÄkpÄse ifrÄn fillikid
Rank 4

Fillikid Manaslu ÅkpĂ„se (Grön)

betyg
(4/5)
Pris
349 kr
LĂ€ngd
100 cm
Mysig och varm ÄkpÄse ifrÄn Fillikid. GÄr att öppna hela vÀgen runt. Mysig fleece, 100% polyester.
ÄkpÄse lammskinn
Rank 5

Bozz ÅkpĂ„se Ergo lammskinn lĂ„nghĂ„rig

betyg
(4/5)
Pris
1595 kr
LĂ€ngd
100 cm
ÅkpĂ„se i Ă€kta lammskinn. Yttermaterial i vind och vattenavstötande nylon. Uttag för fempunksbĂ€lte och antiglid. Supermjuk varm och gosig!
Angel of Sweden ÄkpÄse
Rank 6

Angel Of Sweden TĂ€rnaby ÅkpĂ„se (Reflex)

betyg
(4/5)
Pris
399 kr
LĂ€ngd
100 cm
ÅkpĂ„se i reflexmaterial. Varm med vind och vattenavvisande yttertyg. Avtagbar fuskpĂ€ls och detaljer i lĂ€derimitation. Vettig produkt till bra pris.
BÀsta ÄkpÄsen för din baby

DÀrför behöver barnet en ÄkpÄse

Den bÀsta ÄkpÄsen hÄller din bebis varm och gosig och skyddar mot yttre kyla. Din bebis ska trots allt ligga helt still i barnvagnen nÀr ni Àr ute och gÄr pÄ promenader. DÀrför kan den inte fÄ upp vÀrmen pÄ samma sÀtt som du sjÀlv fÄr nÀr du gÄr. Det Àr dÀrför viktigt att kapsla in barnets vÀrme med varma klÀder och en mysig bebispÄse.

Det finns en rad olika pÄsar att vÀlja mellan, allt beroende pÄ om ditt barn Äker i sittvagn eller liggvagn. Dessutom finns det en mini för de minsta bebisarna.

SÄ anvÀnder du ÄkpÄsen

En ÄkpÄse kan du anvÀnda i alla vÀder, sÄvÀl vid regn och rusk som pÄ snöiga eller soliga dagar. Det viktiga Àr att skydda ditt kÀnsliga barn mot vÀdret. MÄlet Àr att göra vagnen till en skön och mysig borg, oavsett vÀderlek.

NÀr man vÀljer vilken ÄkpÄse man ska köpa Àr det dÀrför viktigt att fundera pÄ vilket vÀder man mestadels ska anvÀnda det i. Den bÀsta ÄkpÄsen ska skydda mot sÄ mÄnga vÀder som möjligt och gÀrna vara vattentÀt. I vÄrt test finner du dÀrför pÄsar som passar alla vÀder, budgetar och smaker. Det Àr ju trots allt roligt att ha en snyggt designad produkt i vagnen ocksÄ.

För att anvÀnda ÄkpÄsen sÀtter du först ner det i vagnen. Sedan öppnar du upp det och lÀgger eller sÀtter ner ditt barn. Om det Àr riktigt kallt ute Àr det bra om du förvarar babyskyddet inomhus sÄ att det Àr varmt och skönt.

BÀst ÄkpÄsen för vintern

Under höst, vinter och kylig vÄr Àr det skönt för barnet att ligga i en varm ÄkpÄse. DÄ hÄller den vÀrmen och kan gosa ner sig i vagnen pÄ era promenader. PÄ sommaren Àr behovet dock inte lika stort av en skyddande pÄse i vagnen.

ÅkpĂ„se för vintern

För att vÀlja den bÀsta för dig mÄste du fundera pÄ bebisens behov. Det Àr nÀmligen mycket kallare under den norrlÀndska vintern Àn i SkÄne, vilket krÀver varmare material. Kika pÄ vilken stoppning produkten Àr gjord av för att se hur varm den Àr.

Ska man vÀlja fÄrskinn eller lammskinn?

Om ni bor pÄ kyligare breddgrader Àr en ÄkpÄse som Àr fodrad med lammskinn ett vÀldigt bra val. Lammskinn hÄller vÀrmen i vagnen under kalla dagar. Detsamma gÀller om den Àr fodrad med fÄrskinn. Lammskinn Àr dock det vanligaste att hitta pÄ marknaden.

Om du vill ha en babypÄse som fungerar bÄde pÄ vintern och sommaren, dÄ Àr ull ett bra alternativ. Ull hÄller nÀmligen bebisen varm pÄ vintern och sval pÄ sommaren, vilket Àr en fantastisk egenskap.

I mÄnga babyskydd kan man knÀppa av den varmare delen nÀr det Àr dags för varmare temperaturer utomhus. En bra guide för bÀsta fÄrskinn hittar du hos fÄrskinnsguiden.se

VÀl rÀtt storlek

Det Àr viktigt att vÀlja en ÄkpÄse av rÀtt storlek nÀr du köper en ny. Du kan ocksÄ behöva byta ut pÄsen mot en större nÀr ditt barn vÀxer. NÀr du köper ett nytt skydd sÄ stÄr det pÄ det hur lÄngt och brett det Àr. En del skydd Àr dessutom förlÀngningsbara.

Vissa skydd har avtagbara lock vilket gör det enklare att placera bebisen i dem, och dessutom kan dÄ locket tas av nÀr det blir varmare. Det Àr perfekt om ni till exempel gÄr in pÄ ett varmt café och fikar efter vinterpromenaden.

RÀtt ÄkpÄse till din baby

SÄ valde vi den bÀsta produkten

Att vÀlja den ÄkpÄse som Àr bÀst i test Àr ingen lÀtt match. Det finns nÀmligen ett rejÀlt utbud att vÀlja mellan. För att hitta den skönaste och mysigaste pÄsen i rÀtt kvalitet rekommenderar vi att du funderar pÄ vilka behov du har.

VĂ„r genomgĂ„ng visar att det finns mĂ„nga produkter av hög kvalitet. Vinnare i vĂ„rt test av bĂ€sta Ă„kpĂ„se blev Elodie ÅkpĂ„se – Vintage Flower . Det Ă€r sĂ„klart olika som Ă€r vinnare beroende pĂ„ vilken typ du vill ha, alla de vi har tittat pĂ„ hittar du i vĂ„r topplista Ă„kpĂ„sar.

Avslutande ord

Vi pÄ Babydrömmen har testat en mÀngd ÄkpÄsar för att hitta den som Àr bÀst i test. AnvÀndare upplever att mÄnga har riktigt smarta funktioner sÄsom avtagbara lock.

NÀr man vÀljer en pÄse ska man dock fundera pÄ hur varm den mÄste vara. VÄrt test innehÄller dÀrför produkter för olika vÀder, stilar och budgetar.

PÄ sommaren Àr ofta ÄkpÄsarna lite för varma och klumpiga, dÄ kan det vara bÀttre med en sval babyfilt i nÄgot trevligt material, hÀr Àr vÄr guide över bÀsta babyfiltarna.

Under rubriken overall sÄ hittar du Àven nÄgra kombinationer av overall och ÄkpÄse som kan vara vÀrda att fundera över.

LÄt oss höra vad du tycker!

Har du nÄgra personliga erfarenhet som du vill dela med dig av?

Vi tar gÀrna del av dina synpunkter. Det gör sÀkerligen andra besökare ocksÄ.

Desto mer erfarenhet vi delar med oss av, desto bÀttre blir ocksÄ denna köpguide.

LĂ€mna en kommentar eller skicka oss ett mail!

KĂ€llor

https://loppi.se/sa-valjer-du-ratt-akpase-4-saker-att-tanka-pa/, https://www.expressen.se/v/guider-tester/finaste-akpasarna-till-din-bebis/

Uppdaterad 2022-12-25 av Andreas