BĂ€sta nappflaskan 2023

NÀr ens lilla bebis har kommit till vÀrlden sÄ finns det mÄnga saker som kan vara bra att ha för att den lilles första tid i livet ska bli sÄ bra som möjligt. En av de sakerna Àr nappflaskan!

I denna artikel ska vi göra en liten recension av de bÀsta nappflaskorna och vi ska avgöra vilken nappflaska som kommer pÄ topplistan och Àr bÀst i test!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

herobility-baby-bottle
Rank 1 BĂ€st i Test

Herobility Baby Bottle 140 ml

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
En mycket omtyck flaska bÄde av testare och anvÀndare. Mycket smart och funktionell design. Ergonomiskt grepp, dinapp som underlÀttar övergÄng frÄn bröst och minskar risken att fÄ i sig för mycket luft. En portionsbehÄllare skruvas pÄ i botten sÄ att du alltid Àr redo. En fulltrÀff och vÄr testvinnare.
nappflaska-nuk-nature
Rank 2

NUK Nature Sense Flaska 150 ml

betyg
(4/5)
Pris
79 kr
Speciell dinapp med 3 smÄ hÄl som ska minska risken för kolik. Passar inte alla men mÄnga tycker den Àr jÀttebra. Bred öppning som gör den enkel att diskas ur uppskattas av anvÀndare.
startset-nappflaskor
Rank 3

Philips Avent Startset Nyfödd

betyg
(4/5)
Pris
399 kr
Ett perfekt startset frĂ„n Philips som borgar för kvalitet. Även denna har napp som motverkar kolik. 4 flaskor en borste och en napp medföljer.
klean-kanteen-nappflaska
Rank 4

Klean Kanteen Baby Bottle Brushed Stainless

betyg
(4/5)
Pris
225 kr
En nappflaska gjord i rostfritt stÄl och ergonomiskt grepp. GÄr att köra i maskin. UtmÀrkt enligt anvÀndare.
medela-calma-nappflaska
Rank 5

Medela Calma med 150 ml bröstmjölksflaska

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Denna Àr tÀnkt för barn som ocksÄ ammar. Barnet kan Àta, andas och pausa precis som det gör nÀr det ammar. Nackdelar Àr att det Àr lite smal öppning och mÄnga delar för rengöring.
tommee-tippee-nappflaska
Rank 6

Tommee Tippee 260 ml Nappflaska

betyg
(4/5)
Pris
77 kr
En dinapp som Àr gjord för att efterlikna mammas bröst för att underlÀtta övergÄng till flaska. Fungerar att köra i diskmaskin.
mam-feel-good-glasflaska
Rank 7 Glasflaska

Mam Feel Good Glasflaska 170ml

betyg
(3,5/5)
Pris
118 kr
Tillverkad av tÄligt glas vilket blir allt mer populÀrt, fin design. Lite smal öppning och kan upplevas som lite för tung.
dr-brown-start-nappflaska
Rank 8 Glasflaska

Dr.Brown Options WN startpaket nappflaskor

betyg
(3,5/5)
Pris
118 kr
Tillverkad av tÄligt glas vilket blir allt mer populÀrt, fin design. Lite smal öppning och kan upplevas som lite för tung.
bÀsta nappflaskan för bebisar

MÄste man anvÀnda nappflaska?

Svaret Àr nej, men i vissa situationer sÄ gör en nappflaska livet mycket enklare bÄde för förÀldrar och barn.

Vissa mammor och barn kan eller vill inte amma och dĂ„ Ă€r det bra att ha skaffat nĂ„gra nappflaskor innan man kommer hem frĂ„n BB. Även större barn vill ibland anvĂ€nda nappflaska för att Ă€ta sin vĂ€lling ur.

Om man bestÀmmer sig för att man vill flaskmata sitt barn Àr det bÀsta om man skaffar nÄgra stycken sÄ att det alltid finns en ren flaska att anvÀnda nÀr det Àr matdags.

Olika typer av nappflaskor

DÄ Àr ju frÄgan vilken den bÀsta nappflaskan Àr för just ditt barn? Nu ska vi gÄ igenom olika typer av nappflaskor och jag hoppas att du kÀnner dig lite klokare efter det!

Material

Nappflaskor finns i olika material som:

  • Glas
  • Plast
  • StĂ„l

Förr sÄldes mÄnga nappflaskor med det farliga Àmnet bpa, men idag fÄr man inte göra det sÄ det Àr inte farligt att köpa plastflaskor. Alla material har sina för och nackdelar, och vad man ska ha Àr oftast en smaksak.

Glas kan vara ganska tungt för ett litet barn att hÄlla i sjÀlv, och det finns risk att bebisen slÄr sig pÄ flaskan. Flaskor av rostfritt stÄl har fördelen att man slipper risk för glassplitter plus att de Àr vÀldigt hÄllbara!

Material pÄ napparna kan vara naturgummi eller silikon. Naturgummi stÄr emot smÄ barntÀnder bÀttre Àn silikon, men har ett bÀst före-datum eftersom naturgummi Äldras. Vilket kan vara bra att veta innan man vÀljer material.

bÀsta nappflaskan för ditt barn

Nappflaskor mot kolik

Vissa barn fÄr lÀtt kolik, vilket Àr jobbiga magproblem med smÀrtor och gasbildning. Det finns nappflaskor med nappar som Àr utformade för att förhindra och minska kolik.

Kombinera amning med flaskmatning

Om man vill anvÀnda nappflaska ibland utan att förstöra amningen sÄ finns det specialprodukter för det. En sÄn nappflaska Àr utformad för att barnet ska behöva anvÀnda samma teknik att Àta som vid amningen.

Det finns alltsÄ olika typer av nappflaskor pÄ marknaden idag, och vilken du ska ha behöver man testa sig fram till. Alla barn föredrar olika flaskor helt enkelt!

Storlek pÄ nappar

En annan sak som kan vara viktigt Àr hur stort hÄl nappen har. Ju större hÄl desto snabbara flöde, och för riktigt smÄ barn passar mindre hÄl oftast bÀttre. I takt med att barnet blir Àldre fÄr man byta till större hÄl helt enkelt.

Det hÀr Àr ocksÄ nÄgot som man fÄr prova sig fram med, för alla barn Àr som sagt olika.

Vad kostar en nappflaska?

I vÄrt test har vi hittat nappflaskor i olika prisklasser, frÄn enklare modeller till modeller med exklusivare material och design.

I vÄr genomgÄng har vi hittat nappflaskor frÄn ca 50 kr upp till ca 500 kr. Det beror som sagt pÄ faktorer som material och design!

Det finns alltsÄ mÄnga olika prisklasser du kan vÀlja i mellan, nÀr du vill hitta den bÀsta nappflaskan till ditt barn. Oavsett vilken prisklass du vÀljer Àr vi sÀkra pÄ att du kommer att hitta den bÀsta nappflaskan bÄde för ditt barn och din plÄnbok!

Var köper jag en nappflaska?

Nappflaskor köper du i butiker som sÀljer babyartiklar, apotek eller livsmedelsbutiker. Det finns dessutom ett stort utbud av butiker online dÀr du kan fÄ en nappflaska levererad direkt hem till dig!

BĂ€st i test nappflaska

HĂ€r kan du se vilken nappflaska som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta nappflaskan!

För att vÀlja ut vinnaren har vi tittat pÄ en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hÀnsyn till för att en produkt ska anses vara den bÀsta. Pris, material och design Àr exempel pÄ faktorer för högt betyg i vÄrt test.

Vi har valt ut produkter i olika prisklasser för att just du ska kunna hitta en nappflaska som passar just ditt behov!

nappflaskor för bebisar

Sammanfattning

En nappflaska kan vara vÀldigt bra och praktiskt att ha nÀr ens barn Àr litet. Om man inte vill eller kan amma Àr det oumbÀrligt med nappflaskor!

Det finns nappflaskor i olika modeller och storlekar.

Om man har ett barn som har problem med kolik sÄ finns det nappflaskor som Àr designade för att barnet ska svÀlja mindre luft nÀr det Àter och pÄ sÄ sÀtt minska problemet.

Om man vill flaskmata samtidigt som man ammar finns det dinappar till flaskor som krÀver samma Àtteknik av barnet som nÀr man ammar, vilket gör det lÀttare att delamma.

Det finns bÄde billiga och dyra nappflaskor, priset beror pÄ material och design.

KĂ€llor

https://www.mambaby.com/-se/babytalk/silikon-eller-latexnapp/

https://www.familjemys.se/basta-nappflaskan/#Vilken_nappflaska_ska_man_valja

https://www.apotea.se/-nappflaskor-dinappar

Uppdaterad 2022-12-25 av Nils