BĂ€sta tvillingvagnen – syskonvagnen 2024

Om det Àr dags för syskon sÄ Àr det bra att uppgradera din barnvagn till en syskonvagn som oftast marknadsförs som tvillingvagn. DÄ fÄr alla gott om utrymme och kan följa med pÄ utflykter.

Vi har granskat olika syskonvagnar pĂ„ marknaden i vĂ„r online baserade undersökning och utsett den som Ă€r ”bĂ€st i test”. Dessutom ger vi dig tips och rĂ„d om hur du hittar den bĂ€sta tvillingvagnen. Nu sĂ€tter vi igĂ„ng!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

emmaljunga-nxt
Rank 1 BĂ€st i Test

Emmaljunga NXT Twin sittvagn Ergo

betyg
(5)
Pris
14 399 kr
RejÀl och stabil vagn frÄn svenska Emmaljunga. RejÀla dÀck som funkar bÄde i staden och i terrÀngen. Finns i mÄnga fÀrger.
syskonvagn-buggy-
Rank 2

Beemoo Twin Shopper Syskon- & Tvillingvagn

betyg
(4)
Pris
2 495 kr
Smidig syskonvagn som inte Àr mycket bredare Àn mÄnga enkelvagnar.
hauk-syskonvagn
Rank 3

Hauck Syskonvagn Roadster Duo SLX

betyg
(4)
Pris
4358 kr
Smidig vagn som kan fÀllas ihop med en hand. Ryggstöden justeras oberoende av varandra. Du kan ha en i ligglÀge och sÀtta dit en lift eller liknande för att anvÀnda den vÀldigt tidigt. MÄnga positiva omdömen dÀr man uppskattar bland annat vikt, smidighet och pris.
abc design syskonvagn
Rank 4

ABC DESIGN Syskonvagn Zoom Storm

betyg
(4)
Pris
6499 kr
Syskonvagn dÀr barnen sitter efter varandra. Sittdelen Àr lÀmplig frÄn 6 mÄnader, liggdelen frÄn födseln. Omtyckt bland anvÀndarna.
bugaboo syskonvagn
Rank 5

Bugaboo Syskonvagn Donkey 5 Twin

betyg
(4)
Pris
19 617 kr
Lyxig modell som Àr perfekt för den vÀxande familjen. MÄnga fina tillbehör och aluminiumram gör detta till en favorit bland de lyxigare modellerna.
tfk-syskonvagn
Rank 6

TFK syskon barnvagn Duo Air Glow in the Dark

betyg
(4)
Pris
18 373 kr
Ny toppmodell frÄn TFK. Dubbel kombivagn som uppskattas av anvÀndare. Lufthjul och bra med tillbehör.
britax-syskonvagn
Rank 7

Britax B-Agile Double Syskonvagn

betyg
(4)
Pris
3199 kr
Smidig och lÀttstyrd syskonvagn med aluminiumchassi. Enkel vagn med de viktigaste funktionerna. Perfekt om du inte anvÀnder den sÄ mycket dÄ den Àr lÀtt och blir liten nÀr den Àr hopfÀlld.
tvillingvagn syskonvagn med barn

Hur vÀljer jag den bÀsta tvillingvagnen?

NÀr du har tvÄ eller fler barn behövs en tvillingvagn. Namnet till trots sÄ behöver barnen inte vara av samma Älder, storlek och vikt för att köras i vagnen. TÀnk pÄ detta nÀr du vÀljer vagn:

  • Bredd
  • Maxvikt
  • Hur Ă€r vagnen att köra
  • Var ska du köra vagnen?

VÀlj en vagn som Àr bred nog för att barnen ska fÄ gott om plats, men en vagn som Àr smal nog att rymmas i den buss eller hiss du ofta Äker i. Vagnen bör kunna packas kompakt om du har en liten bil och dessutom ska nedmonteringen gÄ snabbt och smidigt. En syskonvagn byggd pÄ bredden Àr ofta 70-80 cm bred, medan en syskonvagn byggd pÄ lÀngden ofta Àr 60-65 cm bred.

Kika vilken maxvikt syskonvagnen har. Enligt oss pÄ Babydrömmen Àr det bra med en hög maxvikt sÄ att barnen kan anvÀnda den under flera Är. Fundera dessutom pÄ hur vagnen kÀnns att köra och pÄ var du ska köra den som mest.

Vilken syskonvagn ska jag vÀlja om jag bor i city?

AnvÀndare upplever att en tvillingvagn med svÀngbara framhjul Àr bÀst för att enkelt manövrera genom stadsmiljöer. Om du bor i city bör du vÀlja en vagn som inte Àr alltför bred sÄ att du ryms i lokaltrafiken och hissar. Det viktigaste Àr att vagnen kÀnns lÀttmanövrerad.

vÀlja tvillingvagn syskonvagn

Vad Àr stockholmsmÄttet för en vagn?

Om du bor i en stad kan det vara bra att köpa en vagn som följer det sÄ kallade stockholmsmÄttet. MÄttet Àr pÄ 75 cm och tillÄter dig att komma igenom tunnelbanespÀrrar, hissar, dörrar, entréer och liknande. Det Àr alltsÄ vagnar anpassade för stadsmiljö.

Vilken vagn ska jag vÀlja om jag bor pÄ landet?

Om du bor pÄ landet eller ofta tar skogspromenader, dÄ visar vÄrt online test att du bör satsa pÄ en stabil vagn med ordentliga hjul. Vagnen mÄste vara robust och ha bra stötdÀmpning.

Vilka funktioner behöver vagnen ha?

Den bÀsta vagnen ska inte bara vara enkel att manövrera, utan Àven slittÄlig, stadig och bekvÀm för barnen som Äker i den.

  • Rymlig och bekvĂ€m – En barnvagn ska vara rymlig för bĂ„da barnen
  • Hög UPF – En barnvagn bör ha hög UPF, alltsĂ„ att tyget skyddar mot UV-strĂ„lar. Med ett UV pĂ„ mellan 40-50+ sĂ„ Ă€r skyddar det som allra bĂ€st.
  • Liggdel och sittdel – Vilka delar Ă€r det som ingĂ„r i vagnen och vilka kan du köpa till. Kan barnen Ă„ka i olika varianter pĂ„ en och samma gĂ„ng?
  • Skyddande suflett – Vagnen bör ha en skyddande sufflett. Den fĂ„r gĂ€rna ha en tittlucka sĂ„ att du kan kolla till barnen.
  • TĂ„liga hjul – Vilken typ av hjul har vagnen och Ă€r de anpassade efter stadsmiljö eller skogsmiljö?

Fördelar med en tvillingvagn pÄ bredden

Det finns tvillingvagnar dÀr barnen Äker pÄ bredden och vagnar dÀr barnen Äker pÄ lÀngden. Fördelen med den första varianten Àr att du fÄr bra koll över bÄda barnen samtidigt som barnen ser varandra. Sittdelarna Àr dÄ lika stora och bÄda kan vara fram- eller bakÄtvÀnda samtidigt.

En syskonvagn pÄ lÀngden Àr förvisso smal, men med denna variant fÄr barnen ingen kontakt med varandra.

vÀlja tvillingvagn syskonvagn

BĂ€st i test av tvillingvagnar

Vi valde ut den bÀsta tvillingvagnen genom att jÀmföra de populÀraste vagnarna pÄ marknaden. Vi la Àven stor vikt vid anvÀndares recensioner och Äsikter. NÀr du vÀljer vilken vagn du ska köpa Àr det viktigt att göra en noggrann undersökning. VÄr förhoppning Àr att vÄrt online baserade test ska hjÀlpa dig att hitta en riktigt bra vagn.

HÀr hittar du vÄr topplista över bÀsta tvillingvagn (syskonvagn)

Avslutande ord

VÄr genomgÄng visar att du bör vÀlja den vagn som Àr anpassad för din boendemiljö, oavsett om du bor i staden eller pÄ landet. Vagnarnas hjul och konstruktion varierar nÀmligen för olika anvÀndningsomrÄden.

VÀlj en stabil vagn med hög maxvikt som Àr sÀker, enkel att manövrera och smidig att fÀlla ihop.

Flera av vÄra bÀsta barnvagnar hittar ni hÀr.

KĂ€llor:

https://www.libero.se/du-just-nu/artiklar1/gravid/valja-ratt-barnvagn–tips-och-rad-/, http://www.provencus.com/barn/att-valja-barnvagn-olika-modeller/

Uppdaterad 2022-12-25 av Nils