Bästa Bröstpumpen 2021

Är du på jakt efter den bästa bröstpumpen på den svenska marknaden?

Då har du kommit helt rätt. Välkommen till Babydrömmen!

Vi har jämfört alla bröstpumpar på den svenska marknaden för att du ska slippa göra det, och dessutom utsett en vinnare (bäst i test).

Du hittar vår jämförelse nedan. Lycka till i ditt sökande!

Bröstpumpen — ett verktyg för att underlätta amningen

Så — vad är egentligen en bröstpump?

En bröstpump är ett hjälpmedel (antingen mekaniskt eller elektroniskt) för att få ut bröstmjölk ur en ammande kvinnas bröst.

Bröstpumpen har blivit väldigt populär bland kvinnor med anledning av hur smidig den är (en bröstpump är väldigt liten till storleken) men kanske framför allt — hur mycket den faktiskt hjälper när problemet väl är framme.

Vad har bröstpumpen för ursprung?

Världens första bröstpump skapades av en man vid namn Edward Lasker.

Du läste rätt — det var en man som uppfann bröstpumpen!

Edward var en tysk ingenjör som uppfann bröstpumpen i syfte att rädda livet på för tidigt födda barns. Det gjorde honom inte bara välkänd lokalt, utan även förmögen.

Fördelar med en bröstpump

  • Kan hjälpa dig stimulera bildningen av mjölk (ifall du har problem med det)
  • Kan hjälpa dig tömma bröst som blivit överfulla (något som kan vara väldigt smärtsamt för de flesta kvinnor)
  • Kan hjälpa dig fortsätta producera mjölk (och hormoner kopplade till sagda bröstmjölk)
  • Hjälper dig därmed återhämta dig fortare efter graviditeten
  • Du kan amma ut din bröst i förhand och därmed spara bröstmjölken för användning vid ett senare skede (bröstmjölk kan frysas ned i 6 månader)

Sammanfattning

En bröstpump är ett perfekt verktyg för en nybliven förälder. Det underlättar inte bara amningen men gör det även möjligt för dig att spara bröstmjölk till ett senare skede (vilket är praktiskt).

Allt detta utan att din produktion av bröstmjölk avstannar.

En bröstpump kostar inte mycket pengar — varför det kan vara värt att ta en ordentlig titt på vår jämförelse. Det vi anser vara den bästa bröstpumpen kanske inte är den bästa för just dina behov?

Det finns elektriska bröstpumpar, samt mekaniska. Elektriska kostar lite mer som du kanske förstår. Det beror på hur mycket hjälp du anser dig behöva, helt enkelt.

De allra flesta har råd med och ett verkligt behov för en billig, mekanisk bröstpump i varje fall. Det kan vara ett bra tillbehör att förvara i husapoteket ifall du någonsin får problem med amningen och behöver ett hjälpmedel eller bara är mer stressad en viss period.

Vi föreslår att du tar en titt på priset i vår lista, vår kommentar och dessutom läser några recensioner hos butiken vi valt att länka till.

På så vis kan du bilda dig bästa möjliga bild av den bröstpump som passar bäst för just dig.