BĂ€sta Amningsnapp 2023

Är du pĂ„ jakt efter den bĂ€sta amningsnappen som kan komma att göra vardagen lite enklare för dig och ditt barn? DĂ„ kan vi stĂ„ till tjĂ€nst!

Nedan finner du en topplista över de mest högkvalitativa och prisvÀrda amningsnapparna som inte bara imponerar nÀr det kommer till slitstarka material, utan Àven pris. Vi anser att det inte ska behöva kosta skjortan att fÄ tag pÄ din favoritnapp, sÄ detta Àr nÄgonting som vi har haft i Ätanke vid skapandet av varje recension.

Ta en titt nedan och hitta den perfekta amningsnappen redan idag!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

Mam nipple shields strl 1
Rank 1 BÀst i Test Mycket tunn & fjÀrilsformad amningsnapp!

MAM Nipple Shields

betyg
(5/5)
Pris
79 kr
Storlekar
M/S
Antal/förp.
2
MAM Nipple Sheilds amningsnapp Àr en mycket tunn och fjÀrilsformad napp gjord av silicon. Nappen Àr designad sÄ den ger maximal hudkontakt mellan dig och ditt barn och skyddar kÀnsliga, torra eller spruckna bröstvÄrtor.
Nuk amningsnapp
Rank 2 IngÄr hygienisk ask!

NUK Amningsnapp

betyg
(4.5/5)
Pris
99 kr
Storlekar
M/L
Antal/förp.
2
NUK amningsnapp Àr konstruerad för att ge extra mycket hudkontakt vid amning. Nappen Àr klinisk testad. Skyddar kÀnsliga, torra eller spruckna bröstvÄrtor. Till napparna fÄr du dessutom en liten praktisk ask som du kan ha napparna i nÀr du Àr pÄ sprÄng.
Medela amningsvÄrtskydd contact
Rank 3 Fria frÄn BPA!

Medela amningsvÄrtskydd contact

betyg
(4/5)
Pris
70 kr
Storlekar
S/M/L
Antal/förp.
2
Medela amningsvÄrtskydd contact Àr precis som sina gelikar hÀr ovan tillverkade transparent supertunt och mjukt silikonmaterial som Àr behagligt mot kÀnslig hud. Skyddar kÀnsliga, torra eller spruckna bröstvÄrtor vid amning men utan att den upplevs som en barriÀr mellan dig och ditt barn.

Fördelarna med att vÀlja en amningsnapp

Enligt oss pÄ Babydrömmen förtjÀnar mammor att fÄ det bÀsta av det bÀsta, och visst kan just amningsnappar hjÀlpa till pÄ ett storslaget vis.

Det hÀr verktyget Àr framstÀllt i mjukt silikon och placeras över bröstvÄrtan. Tack vare ett hÄl i silikonet kan barnet suga ut mjölk utan problem.

Nappen Àr ett perfekt val för mammorna som har sÄriga bröstvÄrtor eller som anser att det gör ont att amma. Kanske tar barnet inte heller tag i bröstvÄrtan och behöver lite hjÀlp i rÀtt riktning.

AnvÀndare upplever att en amningsnapp blir ett fantastisk skyddande lager som bÄde underlÀttar för mammorna som slipper smÀrta och bör barnen som lÀttare kan suga sig fast. Ta gÀrna en titt pÄ nÄgra av de olika bÀst-i-test napparna som vi har listat för att hitta din favorit.

UnderhÄll av din amningsnapp

Det Àr av yttersta vikt att du tar hand om din amningsnapp pÄ rÀtt sÀtt dÄ studier pekar pÄ att nappen i sÄ fall hÄller lÀngre och kan hjÀlpa dig pÄ traven under en lÄng tid framöver. UnderhÄll av din amningsnapp kan se ut pÄ följande vis:

  • Se till sĂ„ att din amningsnapp förvaras pĂ„ en plats som Ă€r ren och torr. Fukt och direkt solljus ska undvikas
  • Varje gĂ„ng du har anvĂ€nt din amningsnapp ska du direkt efterĂ„t hĂ„lla den under rinnande kallt vatten
  • NĂ€r detta Ă€r klappat och klart Ă€r det dags att diska amningsnappen med hjĂ€lp av diskmedel och varmt vatten
  • För att sĂ€kerstĂ€lla att allt diskmedel Ă€r borta bör du dĂ€refter Ă„terigen skölja nappen under kallt vatten
  • Varje dygn bör nappen steriliseras genom att du kokar den i vatten

VÀlj den rÀtta amningsnappen

Studier visar att storleken pÄ amningsnappen har stor betydelse. Det Àr möjligt att fÄ tag pÄ nappar i en rad olika storlekar, sÄ se till sÄ att du alltid vÀljer en passande variant.

En rekommendation Àr att du specifikt vÀnder dig till den största storleken för att se till sÄ att barnet verkligen öppnar munnen och suger sig fast.

En ytterligare fördel Àr ocksÄ att större amningsnappar inte sitter för hÄrt runt bröstvÄrtan, och resultatet blir att din hud fÄr andas ut och slippa onödiga skador.

Kom ihÄg att det inte rekommenderas att anvÀnda det hÀr verktyget som en permanent lösning. Du bör dÀrför sÄ smÄningom försöka vÀnja barnet vid att suga utan amningsnappen.

Med allt detta i Ätanke Àr det fritt fram att börja kika pÄ de olika alternativen för att hitta din perfekta amningsnapp!

Ett till bra tips om du Àr gravid eller sover dÄligt Àr att investera i en gosig gravidkudde, de kan göra underverk för din kropp. SÄ smÄningom brukar bebisarna gÄ över till att dricka ur flaska, hÀr hittar ni vÄr guide om nappflaskor.

Sammanfattning

En amningsnapp Àr ett ypperligt hjÀlpmedel för mÄnga mammor som vill göra amning enklare och mindre smÀrtsamt.

Med olika storlekar och typer att vÀlja mellan kommer du utan tvekan att fÄ tag pÄ en amningsnappsmodell som blir passande för din kropp.

Ta en titt pÄ vÄr topplista för att hitta den rÀtta och bÀsta amningsnappen för dig, och gör vardagen lite lÀttare för bÄde dig och ditt barn.

KĂ€llor

Uppdaterad 2022-12-25 av Andreas