BÀsta SpjÀlskyddet 2023

Letar du efter det dÀr perfekta spjÀlskyddet som kan ge din son eller dotter de tryggaste möjliga nÀtterna? DÄ kan vi leda dig pÄ rÀtt vÀg. HÀr hos Babydrömmen bjuder vi pÄ en hÀndig topplista över de bÀsta spjÀlskydden sÄ att du inom kort ska kunna hitta din favorit.

Oavsett vilken budget du har att jobba med och hur ditt föredragna spjÀlskydd gÀrna ska se ut kommer du utan tvekan att hitta praktiska produkter och hÀndig information som kan hjÀlpa dig. Ta en titt pÄ vÄr bÀst i test lista nedan och vÀlj ut ett spjÀlskydd som passar just dig!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

flÀtad sÀnkant för spjÀlsÀng
Rank 1 BĂ€st i Test

Mumin Ekologiskt SpjÀlsÀngsskydd

betyg
(5/5)
Pris
339 kr
FlÀtad sÀngkant 2,2 meter. Tjock och mysig kant med ett trevligt utseende, kan fÄs i flera fÀrger. Flera anvÀndare Àr mycket nöjda med denna produkt. Kan anvÀndas till flera platser dÀr du vill lÀgga babyn. Funkar Àven bra som sovorm.
Filibabba spjÀlskydd eko
Rank 2 Ekologisk

Filibabba spjÀlskydd spjÀlsÀng EKO, airballoon grÄ

betyg
(5/5)
Pris
799 kr
Höjd & LÀngd
30 * 360
Tjock vaddering ifrÄn kvalitetsmÀrket Filibabba. Avtagbart tyg och i 100% ekologisk bomull. GrÄ med ballonger, finns Àven i andra fÀrger.
mumin eko spjÀlskydd
Rank 3

Mumin Ekologiskt SpjÀlsÀngsskydd

betyg
(4/5)
Pris
499 kr
Ekologiskt spjÀlskydd i vitt ifrÄn svenska Mumin. Passar för spjÀlsÀngar 60*120 cm.
spjÀlskydd ifrÄn born copenhagen
Rank 4

That’s Mine SpjĂ€lskydd, Blueberry

betyg
(4/5)
Pris
899 kr
SÀngmÄtt
120 * 60
Riktigt snyggt spjÀlskydd ifrÄn Born Copenhagen. Bra tjocklek och lÀngd. Detta har en dold dragkedja sÄ babyn inte river sig, det gÄr dÀrmed bra att ta av överdraget och tvÀtta.
ng baby sÀnkappa
Rank 5

NG Baby SĂ€ngkappa Mood Dusty Pink (Rosa)

betyg
(4/5)
Pris
850 kr
SÀngmÄtt
120 * 60
Volang som böljar fint runt sÀngen. Finns i flera fÀrger. MÄtten Àr 120*60*40. Madrassen lÀggs i denna sÀnkappa som har en botten vilket gör att det inte uppstÄr nÄgra hÄl, fiffigt!
Rank 6

Sebra stickad Croco, seven seas

betyg
(4/5)
Pris
795 kr
Denna söta krokodil fungerar fint som bÄde spjÀlskydd nÀr babyn Àr liten och som sovorm nÀr den blir lite större. Denna mysiga krokodil kan mycket vÀl bli babyns bÀsta myskompis.
filikid spjÀlskydd
Rank 7

Fillikid SpjÀlskydd till Bedside Crib

betyg
(3/5)
Pris
139 kr
MÄtten 165*26 gör att den passar Bedside Crib ifrÄn samma mÀrke. För litet för andra sÀngar men kör du pÄ Filikid sÄ kan den passa bra.
bÀsta spjÀlskyddet just nu

Varför bör du satsa pÄ ett spjÀlskydd?

De flesta förÀldrar Àr sÀkerligen vÀl medvetna om hur ömtÄligt ett barn kan vara, och just dÀrför Àr det av yttersta vikt att ge sonen eller dottern en trygg sovplats alla dagar i veckan. HÀr kommer spjÀlskydd in i bilden som inte endast gör barnets sÀng mysigare, utan samtidigt ocksÄ sÀkrare.

Studier pekar pĂ„ att de mjuka spjĂ€lskydden Ă€r mycket effektiva nĂ€r det kommer till att skydda barnet frĂ„n sĂ€ngens hĂ„rda kanter. Även barnets armar och ben hindras frĂ„n att glida ner mellan ribborna.

Det finns mÄnga olika sorters spjÀlskydd att vÀlja mellan, sÄ du har möjligheten att vÀlja just den fÀrgen, stilen och materialet som blir passande för dig. AnvÀndare upplever att de definitivt kan sova lugnare om nÀtterna nÀr de vet att sonen eller dottern har en trygg sovplats med ett bra spjÀlskydd.

bÀsta spjÀlkyddet baby

Att tÀnka pÄ nÀr du vÀljer ditt spjÀlskydd

Enligt oss pÄ Babydrömmen förtjÀnar du att fÄ det bÀsta av det bÀsta, och dÀrför rekommenderar vi enbart högkvalitativa spjÀlskydd som lever upp till vÄra höga standarder. Det finns dock ett par punkter som kan vara bra att tÀnka pÄ nÀr du vÀljer spjÀlskydd, och nÄgra av dessa Àr sÄsom följande:

  • VĂ„r genomgĂ„ng visar att de mest effektiva spjĂ€lskydden Ă€r tillverkade av ganska mjuka material. Satsa dĂ€rför gĂ€rna pĂ„ en variant i exempelvis bomull med en bekvĂ€m fyllning. Detta har vi tagit hĂ€nsyn till nĂ€r vi testar produkter i vĂ„r topplista.

  • Se till sĂ„ att du satsar pĂ„ de rĂ€tta mĂ„tten. Ditt barn kan fortfarande klĂ€mma sig om spjĂ€lskyddet inte Ă€r sĂ„ stort eller sĂ„ litet som det behöver vara för att passa sĂ€ngen.

  • VĂ€lj gĂ€rna ett spjĂ€lskydd som kan köras i tvĂ€ttmaskinen i 40 °C. Om skyddet bara kan köras i 30 °C eller inte tĂ„l maskintvĂ€tt alls blir det mindre praktiskt Ă€n om du har möjligheten att tvĂ€tta alla sĂ€ngklĂ€derna tillsammans.

  • Som en sista och lite mindre viktig punkt har vi estetiken. Visst Ă€r det hĂ€rligt att kunna fullĂ€nda barnets rum med en inredningsstil som passar, sĂ„ tĂ€nk pĂ„ att matcha spjĂ€lskyddet med resten av sĂ€ngen om du sĂ„ föredrar.

Vem rekommenderas spjÀlskydd till?

SpjÀlskydd rekommenderas till de nyblivna förÀldrarna som lÄter sonen eller dottern sova i en spjÀlsÀng. Studier visar att mÄnga barn kan gynnas enormt om deras sÀng har ett spjÀlskydd, och det finns en lÄng rad fördelar med att vÀlja den hÀr typen av produkt.

Skador kan enklare förhindras dÄ barnet inte kan slÄ i huvudet i hÄrda sÀngkanter och inte heller kan fastna med armarna i ribborna. En ytterligare fördel som du dock kanske inte har tÀnkt pÄ Àr att spjÀlskyddet kan skydda mot onödigt drag.

spjÀlskydd

Om det spjÀlskyddet som du satsar pÄ har band som fÀster det i sÀngen, kom ihÄg att knyta banden med knuten pÄ utsidan. Vi anser att detta Àr det bÀsta valet dÄ det hindrar barnet frÄn att slÄ i de obehagliga knutarna sÄ att upplevelsen blir mer bekvÀm.

VĂ„r testvinnare

Vi hoppas att vÄr bÀst-i-test lista med spjÀlskydd frÄn denna genomgÄng Àr till stor hjÀlp. MÄnga Àr bra sÄ det handlar mycket om utseende och att mÄtten blir rÀtt. Tycke och smak Àr olika men utgÄ gÀrna ifrÄn vÄr topplista sÄ kommer ni vidare till fler mönster och varianter som kanske faller er vÀl i smaken.

Avslutande ord

NÀr allt kommer till kritan Àr spjÀlskydd viktigare Àn mÄnga tror, och det Àr inte bara för bekvÀmlighetens skull, utan Àven för sÀkerheten.

Om du har en ny bebis pÄ gÄng Àr det dÀrför vÀl vÀrt att kika igenom vÄr recension för att hitta det bÀsta spjÀlskyddet för dig.

Oavsett hur din budget ser ut, vilka material du föredrar och vilket typ av utseende du tycker om kommer du hÀr utan tvekan att kunna hitta det rÀtta spjÀlskyddet som hÄller din son eller dotter sÀker i vÄtt och torrt.

LÄt oss höra vad du tycker!

Har du nÄgra personliga erfarenhet som du vill dela med dig av?

Vi tar gÀrna del av dina synpunkter. Det gör sÀkerligen andra besökare ocksÄ.

Desto mer erfarenhet vi delar med oss av, desto bÀttre blir ocksÄ denna köpguide.

LĂ€mna en kommentar eller skicka oss ett mail!

KĂ€llor

https://www.hallakonsument.se/–/barnsangar

https://www.folksam.se/-barnforsakring/barn-och-somn

Uppdaterad 2022-12-25 av Nils