BÀsta BarnsÀngen 2023

SpjÀlsÀng, barnsÀng, juniorsÀng, vÀxasÀng, vÄningssÀng och loftsÀng. Det finns mÄnga alternativ pÄ sÀngar för barn i olika Äldrar!

Men vilken Àr den bÀsta barnsÀngen, och i vilken Älder ska barnet ha det ena eller det andra?

I denna artikel ska vi göra en liten recension av olika typer av barnsÀngar och vi ska avgöra vilken barnsÀng som Àr bÀst i test! BarnsÀngar som Àr storleken över spjÀlsÀng kallas ofta för juniorsÀng nÀr man letar efter dem hos olika butiker.

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

troll vÀxasÀng juniorsÀng barnsÀng
Rank 1 BĂ€st i Test

Troll Victor vÀxasÀng

betyg
(5/5)
Pris
3299 kr
Fin sÀng i nordisk björk. Denna modell har avtagbara sidor som gör att man kan börja anvÀnda den i rÀtt tidig Älder. Efterhand sÄ drar man ut den och tar bort sidorna vilket gör att du kan anvÀnda den under mÄnga Är.
sebra vaxasang
Rank 2 BĂ€sta Premium!

Sebra VÀxasÀng Baby & Jr

betyg
(5/5)
Pris
7295 kr
Typ
SpjÀlsÀng/VÀxasÀng
Snyggt designad modell i premiumklassen som finns i flera fÀrger. Klassisk tidlös design som Àr mycket omtyckt och populÀr. Blir 155 cm lÄng nÀr den Àr fullt utdragen. TvÄ höjdlÀgen för bottnen.
troll-royal-juniorsang
Rank 3

Troll Royal JuniorsÀng

betyg
(4/5)
Pris
2199 kr
BarnsÀng (JuniorsÀng) med kungligt tema. Snygg huvudgavel med uppskattade kung/prinsess -krona. MÄtten för denna Àr 152,8 cm lÄng och 76,7 cm bredd.
juniorsÀng med förvaring jly
Rank 4

JLY Dream EnkelsÀng med FörvaringslÄda, GrÄ

betyg
(4/5)
Pris
2290 kr
Bra som första barnsÀng nÀr spjÀlsÀngen lÀmnas. Tillverkad i mdf och har praktisk förvaring. Bra mellansÀng att ha nÄgra Är.
juniorsang-jox
Rank 5

Hus JuniorsÀng Natur

betyg
(4/5)
Pris
2999 kr
Lekfullt hus frÄn Jox som man kan inreda pÄ mÄnga sÀtt sÄ att det blir en mysig och rolig plats för ditt barn. Finns Àven i vitt utförande.
vÄningssÀng för barnen
Rank 6

Hoppekids basic vÄningssÀng 90X200

betyg
(4/5)
Pris
4949 kr
Stilren vÄningssÀng tillverkad i Sverige. Bra kant runt om övre slafen för ökad sÀkerhet. Det finns Àven 2 lÄdor att köpa till för att ha under sÀngen sÄ att man kan utnyttja Àven detta utrymme.
bÀsta barnsÀngen

Behöver mitt barn ett barnsÀng?

En sÀng kan vi ju vara överens om att ett barn ska ha, och visst gÄr det bra att barnet t.ex. sover i en vanlig vuxensÀng. Men det kan vara bÄde praktiskt, och roligt för barnet att ha en alldeles egen sÀng.

Framförallt Àr barnsÀngar i storlek anpassade för att barnet ska kunna sova sÄ bekvÀmt, sÀkert och tryggt som möjligt. För olika Äldrar passar sÄklart olika typer av sÀngar, och det finns nÄgot att hitta för alla smaker och behov pÄ marknaden!

Olika typer av barnsÀngar

Nu ska vi titta pÄ olika typer av sÀngmodeller som finns för barn.

De hÀr har vi hittat i vÄr genomgÄng:

SpjÀlsÀng

Den första sÀngen man skaffar till sitt barn brukar vara spjÀlsÀng. HÀr Àr sÀkerhet och funktion vÀldigt viktigt!

I vissa modeller sÄ gÄr det att höja sÀngbotten sÄ att man kan justera höjden sÄ att det passar ens behov med Äldern. MÄttet brukar vara 60 x 120, sÄ att sÀngen inte ska bli för stor för ett litet barn.

Det finns spjÀlsÀngar i trÀ med ribbor, men det finns Àven sÀngar med sidor i tyg för att öka komforten och att barnet inte ska riskera att fastna mellan spjÀlorna.

En spjÀlsÀng brukar rÀcka de första tvÄ Ären, men alla gör olika sÄ du mÄste hitta det sÀtt som passar er bÀst!

VÀxasÀng

En vÀxasÀng Àr en barnsÀng som du kan justera lÀngden pÄ i takt med att barnet vÀxer. Finns i mÄnga olika modeller.

Man kan behöva uppdatera madrassen under tiden, men det kan det vara vÀrt för att fÄ en sÀng som rÀcker lÀnge till barnet! En vÀxasÀng kan rÀcka sÄ lÀnge som till att barnet Àr 10-12 Är.

barnsÀng att vÀxa i

JuniorsĂ€ng – BarnsĂ€ng

En juniorsÀng (barnsÀng) Àr ofta 80-90 cm bred men kortare för att passa ett barns storlek. De Àr ofta utformade pÄ roliga sÀtt som en bil eller ett hus, eller varför inte en koja. Det finns Àven juniorsÀngar med förvaring. AlltsÄ lÄdor som man kan dra ut under sÀngen.

MÄnga vÀljer att skaffa en juniorsÀng direkt efter att spjÀlsÀngen har blivit urvuxen.

VÄningssÀng och LoftsÀng

En vÄningssÀng Àr en sÀng som har en sÀng nere vid golvet och en sÀng ovanför den. Den passar utmÀrkt om man har tvÄ barn som behöver dela rum, dÄ sÀngen tar mindre plats Àn tvÄ enkelsÀngar.

En loftsÀng Àr till utseendet som en vÄningssÀng fast den har inte nÄgon sÀng dÀr nere. Man anvÀnder den ytan till annat istÀllet, som till exempel myshörna, skrivbord eller garderob. Ett bra sÀtt att spara plats alltsÄ!

Hur vet jag vilken barnsÀng som Àr bÀst för mitt barn?

HĂ€r finns det lika mĂ„nga olika behov som det finns barn. Är barnet vĂ€ldigt litet sĂ„ fĂ„r man som förĂ€lder ta ett beslut baserat pĂ„ vad man tror Ă€r det bĂ€sta för barnet, men nĂ€r barnet blir lite större sĂ„ kommer det sjĂ€lv kunna vara med och bestĂ€mma vad som kĂ€nns bĂ€st.

Hur lÀnge ska barnet ha en barnsÀng?

Det Àr ocksÄ vÀldigt olika frÄn fall till fall. Vissa förÀldrar vÀljer att gÄ frÄn spjÀlsÀng direkt till en lite större vuxensÀng för att dels spara pengar, men Àven för att det ska finnas utrymme för nattning och om barnet behöver en under natten.

Andra vÀljer att gÄ steg för steg i storleksordning frÄn spjÀlsÀng till vuxensÀng. Valet Àr ditt!

Vad kostar ett barnsÀng?

I vÄrt test har vi hittat barnsÀngar i olika prisklasser, frÄn enklare modeller till modeller med mer funktioner och design. HÀr Àr nÄgra riktmÀrken:

  • SpjĂ€lsĂ€ng: ca 800-5000 kr
  • VĂ€xasĂ€ng: ca 1000-5000 kr
  • JuniorsĂ€ng: ca 1000-5000 kr
  • LoftsĂ€ng: ca 1100-10000 kr
  • VĂ„ningssĂ€ng: ca 1100-10000 kr

Det finns alltsÄ mÄnga olika prisklasser du kan vÀlja i mellan, nÀr du vill hitta den bÀsta barnsÀngen till ditt barn. Oavsett vilken prisklass du vÀljer Àr vi sÀkra pÄ att du kommer att hitta den barnsÀng som Àr bÀst för ditt barn och din plÄnbok!

bÀsta vÄningssÀngen för barn

Var köper jag en barnsÀng?

BarnsÀngar köper du i butiker som sÀljer barnartiklar eller i möbelbutiker. Det finns dessutom ett stort utbud av butiker online dÀr du kan fÄ en barnsÀng levererad direkt hem till dig!

 Att tĂ€nka pĂ„

TÀnk noga igenom vilka behov du och ditt barn har innan du investerar i en barnsÀng, sÄ att sÀngen rÀcker sÄ lÀnge som möjligt. Det blir bÄde miljövÀnligt och ekonomiskt i slutÀndan!

TÀnk ocksÄ pÄ att det finns en stor andrahandsmarknad för barnsÀngar i fint skick, den gamla sÀngen kan alltsÄ hjÀlpa till att finansiera nÀsta sÀng för barnet nÀr det vuxit ur den gamla.

BÀst i test barnsÀng

HĂ€r kan du se vilket barnsĂ€ng som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta barnsĂ€ngen!

För att vÀlja ut vinnaren har vi tittat pÄ en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hÀnsyn till för att en produkt ska anses vara den bÀsta. Pris, funktion, komfort och design Àr exempel pÄ faktorer för högt betyg i vÄrt test.

Vi har valt ut produkter i olika prisklasser för att just du ska kunna hitta en barnsÀng som passar just ditt och ditt barns behov!

Sammanfattning

Ett bra barnsÀng Àr viktigt för att ditt barn ska sova tryggt och bekvÀmt pÄ natten. Det finns mÄnga olika modeller och typer att vÀlja bland.

Exmpel pÄ typer av barnsÀngar Àr spjÀlsÀng, vÀxasÀng, juniorsÀng, loftsÀng och vÄningssÀng.

Det finns barnsÀngar i olika material, fÀrger pÄ marknaden idag, och det gÄr att hitta en modell för alla.

Ett barnsÀng kan, beroende pÄ modell, ge ditt barn stor glÀdje och nytta under mÄnga Är. Det kan alltsÄ vara en vÀl vÀrd investering.

Var noga med sÀkerhet och material pÄ sÀngen sÄ att barnet kan sova tryggt och gott om natten.

KĂ€llor

https://www.expressen.se/-baby/barnsang-junior-vaxa-tips/

http://www.markningsguiden.se/olika-typer-barnsangar-for-olika-behov/

https://metromode.se//sa-valjer-du-ratt-spjalsang-till-din-bebis-l

Uppdaterad 2022-12-25 av Andreas