BÀsta GPS klockan för barn 2024

NÀr barn vÀxer och börjar leka utomhus pÄ egen hand, dÄ kan det vara skönt att hÄlla reda pÄ var de befinner sig. Genom att investera i en GPS klocka för barn kommer du att kunna kÀnna dig lugn nÀr barnen Àr ute pÄ Àventyr.

Vi har recenserat en rad olika produkter för att kunna utse den smartklocka som Àr bÀst i test. PÄ sÄ sÀtt blir det enkelt för dig att vÀlja vilken som Àr den bÀsta GPS klockan du ska köpa till ditt barn. Nu sÀtter vi igÄng!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

gps klocka för barn rocket
Rank 1 BĂ€st i Test

GPS klocka ROCKET 4G

betyg
(5/5)
Pris
1395 kr
GPS och mobiltelefon. 4G öppnar upp för mÄnga fler funktioner Àn de enklare 2G modellerna. Geo-fencing - vattentÀt - kamera Àr nÄgra av de mycket bra funktioner denna har. En toppmodell!
gps-junior-t6
Rank 2

JUNIOR.T6

betyg
(4/5)
Pris
799 kr
VattentÀt klocka som kan visa antingen analog eller digital tid. PrisvÀrd basmodell, frÄn ca 4 till 11 Är.
safekid-sport-4g-gps-klocka-barn
Rank 3

SAFEKID SPORT 4G

betyg
(4/5)
Pris
1295 kr
Lite sportigare modell frÄn safekid. Robust med förstÀrkt armband och svensk meny.
gps-xplora-klocka-barn
Rank 4

Xplora 4 GPS-klocka för barn (BlÄ)

betyg
(4/5)
Pris
1490 kr
Alla grundlÀggande funktioner som en mobiltelefon har. Inga spel, sociala medier eller liknande utan bara funktioner för kommunikation. Kamera och skollÀge gör denna extra bra.
cmee-play-gps-klocka-barn
Rank 5

Cmee Play GPS klocka (Modern Blue)

betyg
(4/5)
Pris
1499 kr
Allt du behöver frÄn en bra gps klocka. Flera olika fÀrger finns. Det gÄr Àven att byta skal för att fÄ variation. Egenutvecklad app som uppskattas av mÄnga anvÀndare. LÀs mer hÀr ->
personlarm-gps
Rank 6

MINIFINDER NANO GPS PERSONLARM

betyg
(4/5)
Pris
2595 kr
Enkelt och stabilt gps larm som kan anvÀndas bÄde av barn och vuxna. LÄng batteritid och extra bra precision.
bÀsta gps för barn

Vem ska anvÀnda en GPS klocka?

En GPS klocka för barn passar för barn i alla Äldrar. Den Àr extra bra om du har barn som Àr ute och leker pÄ egen hand eller om ditt barn ska börja gÄ sjÀlv till skolan.

Vi anser att barn frÄn och med sex Är bör anvÀnda en smartklocka. PÄ sÄ sÀtt blir bÄde du och ditt barn tryggare.

Viktiga funktioner i en GPS klocka för barn

NÀr du vÀljer vilken GPS-klocka du ska köpa Àr det bra att fundera pÄ vilka funktioner du vill ha. De olika klockorna i vÄrt test har nÀmligen olika funktioner. Det finns dock ett basutbud i klockorna som passar alla anvÀndare.

VÀlj en smartklocka som minst Àr utrustad med följande funktioner:

  • GPS-positionering
  • Ringa till klockan
  • SpĂ„ra genom app
  • LĂ„ng batteritid
  • Geofencing: Möjlighet att stĂ€lla in en trygghetszon

GPS-positioneringen gör det möjligt för dig att följa var ditt barn befinner sig i realtid. DÄ kan du befinna dig pÄ jobbet eller hemma och se var ditt barn Àr. Med GPS-positionering slipper du oroa dig för att ditt barn ska försvinna för lÄngt hemifrÄn eller gÄ vilse utomhus eller i stora köpcentrum.

Det Àr bra om den klocka du vÀljer har en funktion med högtalare och mikrofon sÄ att du kan ringa till klockan, eller sÄ att barnet kan ringa till ett inprogrammerat nummer om det behöver fÄ kontakt med dig.

VÀlj med fördel en klocka som har lÄng batteritid sÄ att du inte behöver oroa dig för att den ska laddas i tid och otid. I vÄrt test finns klockor med en batteritid pÄ flera dagar.

barn pratar i gps klocka

Hur fungerar geofencing?

Enligt oss pÄ Babydrömmen Àr det riktigt bra att vÀlja en smartklocka med funktionen geofencing. Det gÀller speciellt om du har ett mindre barn som har fÄtt börja vistas utomhus pÄ egen hand.

Med geofencing kan du stÀlla in en sÄ kallad trygghetszon som barnet fÄr vistas i. Om barnet gÄr utanför trygghetszonen fÄr du direkt en notis i din app. Du kan till exempel markera en trygghetszon mellan skolan och hemmet, i ert bostadsomrÄde eller runt kompisarnas bostÀder.

SÄ fungerar en GPS klocka för barn

En GPS klocka för barn fungerar tillsammans med ett SIM-kort. Du kan köpa ett vanligt laddningsbart kontantkort. Studier visar att 1 GB data rÀcker för en mÄnads anvÀndning dÄ klockorna inte anvÀnder mycket data.

Du kan ladda ner en app till din egen mobiltelefon eller surfplatta och koppla ihop den med barnets smartklocka. Tack vare GPS-positioneringen i klockan kan du sedan följa barnets position i realtid.

DÄ GPS-funktionen Àr uppkopplad via satelliter sÄ Àr rÀckvidden obegrÀnsad. AnvÀndare upplever att det Àr mycket enkelt att komma igÄng med anvÀndningen av GPS-klockorna.

Fungerar smartklockan för Android eller iPhone?

NÄgot som kan vara bra att tÀnka pÄ nÀr du vÀljer vilken GPS klocka för barn du ska köpa Àr vilken typ av telefoner den Àr kompatibel med. Den bÀsta GPS klockan för barn Àr givetvis kompatibel med sÄvÀl iPhone som Android.

Med kompatibel menar vi att klockan mÄste ha en app som gÄr att ladda ner för iPhone eller Android, beroende pÄ vad du har för telefon. I vÄrt bÀst i test finner du smartklockor för bÄda systemen.

bÀsta gps barn

Vad Ă€r bĂ€st – en smartklocka eller en smartphone?

Det finns en rad fördelar med att ge ditt barn en smartklocka. Förutom att det Àr en cool och hÀftig grej för ditt barn, sÄ blir du som förÀlder tryggare dÄ du alltid vet var ditt barn hÄller hus.

Fördelar med en smartklocka:

  • Du vet var ditt barn befinner sig
  • Klockan sitter alltid runt handleden
  • Distraherar inte ditt barn frĂ„n lek

Studier pekar pÄ att en GPS klocka för barn Àr ett mycket sÀkrare och smartare alternativ Àn en smartphone. Medan en telefon lÀtt kan glömmas bort sÄ sitter klockan alltid fast pÄ barnets handled.

VÄr genomgÄng visar ocksÄ att en smartklocka lÄter barnet vara fritt och leka mer, medan en smartphone ofta gör barnet stillasittande med sina spel.

Det bÀsta med en GPS klocka för barn Àr alltsÄ att den uppmuntrar till lek och inte lÀtt kan tappas bort eller glömmas hemma pÄ bordet.

Är en dyr klocka bĂ€ttre Ă€n en billig?

Det finns GPS klockor för barn i alla prisklasser. Det har vi tagit hÀnsyn till nÀr vi valt ut produkter för vÄr topplista. AnvÀndare upplever dock att billiga smartklockor inte alls Àr sÀmre Àn dyrare alternativ

Enligt oss pÄ Babydrömmen Àr det smart att köpa en billig men prisvÀrd klocka till ditt barn. DÄ fÄr du med alla viktiga, grundlÀggande funktioner. Om du vÀljer att gÄ upp till en högre prisklass bör du vÀlja en klocka dÀr du fÄr ut mer av pengarna. Ofta fÄr du dÄ fler funktioner, sÄsom kamera, videosamtal, stegrÀknare och liknande.

BÀst i test av GPS klockor för barn

För att hitta den bÀsta GPS klockan för barn har vi gÄtt igenom marknaden efter de bÀsta produkterna. Vi har sedan jÀmfört anvÀndares upplevelser av produkterna.

Vi har sammanstÀllt research och lÀst recensioner för att du ska kunna göra ett bra och vÀlgrundat val för ditt barn.

HÀr hittar du vÄr topplista med bÀsta gps klockor.

Avslutande ord

En GPS klocka för barn Àr en bra investering för dig som alltid vill ha full koll pÄ var ditt barn befinner sig. I vÄrt test finner du en rad prisvÀrda GPS klockor för barn.

VÀlj en klocka med grundlÀggande funktioner för maximal trygghet. De viktigaste funktionerna Àr spÄrning i realtid och geofencing. DÄ vet du att ditt barn inte gÄr för lÄngt hemifrÄn.

KĂ€llor:

https://www.expressen.se/dinapengar/tech/smartklockor-for-barn-fordelar-och-nackdelar/, https://www.smartgeekwrist.com/gps-watch-parenting/

Uppdaterad 2022-12-25