BĂ€sta Joggingvagnen 2024

Är du förĂ€lder och gillar att löptrĂ€na? Är du trött pĂ„ klumpiga dĂ€ck som gör barnvagnen svĂ„r att svĂ€nga i högre hastigheter och ger barnet otillrĂ€cklig komfort? DĂ„ Ă€r en joggingvagn nĂ„got du ska satsa pĂ„!

En barnvagn som Àr gjord för att springa med kallas för löpvagn, springvagn eller joggingvagn. HÀr i vÄrt online baserade test kommer vi att göra en recension om joggingvagnar, för att du lÀttare ska kunna hitta den rÀtta och bÀsta joggingvagnen som passar bÀst för dig och dina behov!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

thule-joggingvagn
Rank 1 BĂ€st i Test

Thule Urban Glide 2 joggingvagn

betyg
(5/5)
Pris
7995 kr
PopulÀr joggingvagn som har utsetts till testvinnare hos flera testare. Stora bakhjul, lÄg vikt och svÀngbart framhjul gör denna lÀttmanövrerad och smidig. Kan fÀllas ihop med en hand och handtaget kan justeras.
thule-joggingvagn-dubbel
Rank 2 BĂ€sta dubbelvagnen!

Thule Urban Glide 2 Double joggingvagn, black

betyg
(5/5)
Pris
9295 kr
Liksom Urban glide 2 ovan sÄ Àr detta en populÀr joggingvagn som har utsetts till testvinnare hos flera testare i kategorin dubbelvagn. Stora bakhjul, lÄg vikt och svÀngbart framhjul gör denna lÀttmanövrerad och smidig. Kan fÀllas ihop med en hand och handtaget kan justeras.
thule-joggingvagn-glide
Rank 3

Thule Glide 2.0 Performance jogging-buggy

betyg
(4/5)
Pris
6290 kr
Fin vagn ifrĂ„n Thule. AnvĂ€ndare rapporterar att den Ă€r bĂ€st för mindre barn och Ă€r lite osmidig i svĂ€ngarna dĂ„ den har fast framhjul. Å andra sidan sĂ„ rullar den vĂ€ldigt lĂ€tt och Ă€r lĂ€tt att springa med.
Basta-sittvagnen-city-elite
Rank 4

Baby Jogger City Elite 2

betyg
(5/5)
Pris
5995 kr
VĂ€ndbar
Nej
Lite av ett mellanting mellan sittvagn/sulky och joggingvagn. Bra fjÀdring och slimmad ramkonstruktion gör denna mycket uppskattad. Rymlig och tar sig fram överallt samtidigt som det gÄr enkelt att fÀlla ihop och ta med sig Àr nÄgra omdömen bland anvÀndare. Riktigt bra produkt!
hauck-runner-jogging
Rank 5 BĂ€sta budgetval

Hauck Hauck Runner 2 Joggingvagn

betyg
(4/5)
Pris
1995 kr
För dig som inte tÀnker anvÀnda vagnen sÄ ofta eller har en mer begrÀnsad budget sÄ Àr detta en bra kandidat. Den Àr inte riktigt lika bekvÀm och smidig samt lite tyngre men ÀndÄ helt ok. Bra köp för det priset.
jogging-cykelvagn-thule
Rank 6 Multivagn

Thule Chariot Sport 1, multivagn

betyg
(4/5)
Pris
13299 kr
HÀr Àr vagnen för dig som vill ha allt i ett. Denna kan anvÀndas som cykelvagn, promenadvagn, joggingvagn eller för lÀngdskidÄkning. Observera att det Àr olika tillbehör som kan behöva köpas till för olika saker, i denna vi visar ingÄr cykel och promenadkit. Sen fÄr man lÀgga till andra funktioner som man Àr intresserad av.
bÀsta joggingvagnen just nu

Vad Àr en joggingvagn?

Som sagt sÄ Àr en joggingvagn en barnvagn som Àr gjord för att du och ditt barn ska ha en sÀker och trevlig stund i löpspÄret tillsammans.

De Àr designade för att klara av olika underlag och har en annan slags stötdÀmpning. Joggingvagnen har oftast tre hjul istÀllet för fyra, ett fram och tvÄ bak. DÀr det i vanliga barnvagnar ofta finns ett lastutrymme, saknas det utrymmet oftast helt i joggingvagnar.

Olika typer av joggingvagn

Det finns nÄgra olika typer av joggingvagnar:

  • Cykelvagnar som gĂ„r att göra om till joggingvagnar.
  • Vagnar med svĂ€ngbara framhjul som man lĂ„ser om man ska jogga.
  • Vagnar med fast framhjul som bara Ă€r till för löptrĂ€ning.
  • Dubbeljoggingvagn, för dig som behöver plats för syskon.

Vilken som blir bÀst för dig beror pÄ vilka behov du har. Kanske det vore smidigt att Àven kunna cykla med vagnen, eller sÄ mÄste du ha en dubbel-variant sÄ att du kan springa med tvÄ barn samtidigt?

FortsÀtt lÀsa sÄ kanske du blir klokare pÄ vad just du kan behöva, och för att se vilken vagn som blir bÀst i test!

jogga med baby i joggingvagn

Joggingvagn fördelar

Det Àr sÄklart sÄ att det finns mÄnga fördelar med en joggingvagn. Framförallt sÄ kan det ju pÄverka att ens trÀning alls blir av eftersom barnet kan följa med pÄ rundan om du inte har möjlighet att skaffa barnvakt.

En annan sak Àr att det kommer att bli bekvÀmare bÄde för dig och ditt barn om du köper en joggingvagn istÀllet för att anvÀnda en vanlig modell.

Joggingvagn nackdelar

AnvÀndare upplever att det som kan vara negativt Àr att det blir en extra kostnad om du behöver en joggingvagn utöver en vanlig.

En annan nackdel Àr att du kanske faktiskt behöver den egentiden som ett joggingpass pÄ egen hand skulle innebÀra. Det kan man ju behöva ibland, men om det finns en risk att trÀningen inte blir av alls sÄ Àr det ju definitivt bÀttre med en joggingvagn!

Hur mycket kostar en joggingvagn?

Priset för en joggingvagn varierar, och i vÄrt online test har vi hittat vagnar frÄn runt en tusenlapp och uppÄt.

Man kan ju gissa att man fÄr vad man betalar för, och den allra billigaste kanske inte Àr den bÀsta nÀr det gÀller komfort, styrning och hÄllbarhet.

SÄ Àr du en person som springer mycket sÄ kan det nog vara vÀl investerade kr att skaffa en med bra kvalitet!

Var kan jag köpa en joggingvagn?

Du kan hitta joggingvagnar i de flesta butiker som sÀljer barnprodukter, bÄde fysiska och deras webbutiker. De gÄr Àven att hitta direkt pÄ tillverkarnas webbsidor.

Viktigt att tÀnka pÄ

Det Àr viktigt att vara medveten om att du och ditt barn inte kan börja sitta i en joggingvagn innan barnet har nÄtt en viss Älder.

Barnet mÄste ha tillrÀckligt starka muskler i ryggen innan det kan följa med pÄ löprundan, och det brukar vara ungefÀr mellan 6-8 mÄnaders Älder.

skoj att trÀna med baby

BĂ€st i test joggingvagn

HĂ€r kan du se vilken produkt som vi har utsett till testvinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta joggingvagnen!

För att vÀlja ut vilken som Àr vÄr vinnare har vi tittat pÄ en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hÀnsyn till för att en produkt ska anses vara just den bÀsta. Funktionalitet och omdömen Àr exempel pÄ faktorer för högt betyg i vÄrt online baserade test.

Vi har ocksÄ varit noga med att vÀlja ut joggingvagnar i olika prisklasser och av olika mÀrken för att du ska kunna vÀlja den vagn som passar dig bÀst!

HÀr hittar du vÄr Topplista över bÀsta joggingvagnen just nu!

Sammanfattning

En joggingvagn Àr bra för dig som har smÄ barn med fortfarande vill ha möjligheten att löptrÀna.

En joggingvagn Àr utformad för att klara av de speciella belastningar som uppstÄr nÀr man springer gÀllande fart, underlag och stötdÀmpning.

Det finns olika typer av joggingvagnar som uppfyller olika behov.

Barnet fÄr inte vara för litet innan man börjar springa med vagn.

Information om alla andra typer av barnvagnar som finns hittar du hÀr.

KĂ€llor

http://bakingbabies.se/-att-springa-med-joggingvagn/

https://familjen.trygghansa.se/vara-foralder/bra-att-ha-till-barn/sittvagn-joggingvagn-eller-paraplyvagn/

https://bakingbabies.se/-att-kopa-joggingvagn/

Uppdaterad 2022-12-25 av Nils