BÀsta resesÀngen för din baby 2024

En bra resesÀng bör vara bÄde kvalitativ, prisvÀrd och stÄ stadigt nÀr ditt barn sover. Dessutom skadar det inte om madrassen Àr bekvÀm och designen Àr snygg.

Det finns mycket att tÀnka pÄ vid val av sÀng inför resan, dÀrför har vi sammanstÀllt en smidig köpguide och recenserat marknadens bÀsta resesÀngar samt gjort en topplista med bÀst i test. HÀng med sÄ kikar vi!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

aeromoov-pop-up
Rank 1 BĂ€st i Test Pop-up!

Aeromoov Pop-up ResesÀng / lekhage Sand

betyg
(5/5)
Pris
1799 kr
Denna modell av resesÀng har det mesta man kan önska sig. FÀll upp eller ner pÄ nÄgra sekunder. Tar liten plats. Har 2 höjdlÀgen sÄ du kan ha babyn lite högre upp. Fungerar utmÀrkt att Àven ha som lekhage eller utomhus. Mycket omtyckt av testare och anvÀndare, nÄgot tunn madrass tycker nÄgon.
babybjörn resesÀng
Rank 2 Pop-up!

Babybjörn ResesÀng Light Silver

betyg
(5/5)
Pris
2695 kr
Lite dyrare modell frÄn kvalitetsmÀrket Babybjörn. Enkel att fÀlla upp och lÀtt och smidig att ta med sig uppskattas mycket av mÄnga anvÀndare. Funkar bra upp till cirka 3 Är.
fillikid-resesang
Rank 3

Fillikid ResesÀng (Grey Melange)

betyg
(4/5)
Pris
599 kr
Helt ok resesÀng frÄn Filikid. Lite större och klumpigare Àn de dyrare modellerna. Funkar bra att ta om du har plats i bilen och inte sÄ lÄngt att bÀra. Har Àven hjul och en lucka pÄ sidan som kan vara bra för de som har problem att lyfta i barnet.
hauck-resesÀng1
Rank 4

Hauck ResesĂ€ng Dream ’n Play Plus Navy

betyg
(4/5)
Pris
510 kr
Nyhet frÄn Hauck. Hamnar i mellansegmentet nÀr det gÀller vikt och pris. AnvÀndare Àr nöjda och tycker att denna Àr mycket prisvÀrd.
lionelo-resesÀng
Rank 5

Lionelo ResesÀng Sven Plus Grey Scandi

betyg
(4/5)
Pris
1149 kr
ResesÀng med massor av funktioner. SidoingÄng med dragkedja, skötbord, solskydd, myggnÀt och sidofickor att ha saker i. Detta gör den rÀtt tung, 11.8 kg, men har du bil med dig och kan köra nÀra dit du ska sÄ har du gott om bra funktioner.
lionelo-resesÀng
Rank 6

Bugaboo Stardust ResesÀng GrÄ melange

betyg
(4/5)
Pris
2549 kr
Bugaboo har gjort en fin variant som Àr enkel att hantera och sköta om. Bra finesser med denna Àr att den Àr platt ihopfÀlld, fÀlls upp pÄ en sekund samt har tvÄ höjdlÀgen sÄ ett spÀdbarn kan ligga högre upp.
jetkids-by-stokke
Rank 7

JetKids by Stokke bedbox, pink lemonade

betyg
(3/5)
Pris
1595 kr
ResesÀng utformad som en en kabinvÀska. Kan dras av barnet pÄ de integrerade hjulen. Fungerar Àven att sitta pÄ och att skapa en form av sÀng i flygplansstolen.
2Me-resesang-basic
Rank 8

2Me resesÀng Basic, svart

betyg
(3/5)
Pris
395 kr
Enkel budget modell. Lite tyngre och klumpigare modell. Priset gör att du kanske kan ha nÄgon extra att ta med pÄ kortare övernattningar som inte sker sÄ ofta, eller kanske att stÀlla en permanent hos mor eller farförÀldrar.
bÀsta resesÀngen

Vilka barn kan sova i en resesÀng?

En resesÀng Àr till för mindre barn, vanligtvis frÄn nÄgra mÄnader till tre Är. NÀr du vÀljer sÀng mÄste du kika pÄ hur hög vikt som sÀngen klarar av för att se om ditt barn kan sova i den. Vissa sÀngar anger dock maxgrÀnsen i Älder istÀllet för vikt.

Det finns till exempel sÀngar exklusivt för din baby som Àr upp till sex mÄnader gammal och sedan finns det stadigare och kraftigare sÀngar som klarar av ett treÄrigt barns vikt. Maxvikten för en resesÀng för barn brukar vara runt 15 kilo.

4 saker att tÀnka pÄ nÀr du vÀljer resesÀng

NÀr du vÀljer vilken sÀng du ska köpa bör du fundera pÄ vilka funktioner som Àr viktiga för dig. DÄ Àr det enklast att hitta den bÀsta resesÀngen för just din familj. I vÄrt test har vi bland annat utvÀrderat följande funktioner:

  1. Hur mycket vÀger sÀngen?
  2. Är materialet tvĂ€ttbart?
  3. Hur mycket vikt tÄl sÀngen?
  4. Hur bra Àr ventilationen?

En viktig funktion att kika pÄ Àr hur mycket sÀngen vÀger. Det gÀller framförallt om den ska med pÄ flyget vid utomlandsresor och om den ska bÀras omkring mycket. Om sÀngen ska anvÀndas sÀllan eller som extrasÀng sÄ kan en tyngre sÀng vara okej. Om du ska resa lÄngt och mycket med sÀngen Àr det ocksÄ bra om det ingÄr en förvaringsvÀska i köpet.

VÀlj med fördel en sÀng med avtagbart och tvÀttbart tyg. DÄ Àr det enklare att hÄlla sÀngen frÀsch och dÄ blir sÀngens livslÀngd ocksÄ lÀngre.

bÀsta resesÀngen just nu

IngÄr det en madrass i resesÀngen?

Det ingÄr en madrass i de flesta resesÀngar. Kika dÄ pÄ hur madrassen ser ut och vilken tjocklek den har. Precis som vuxna sÄ vill Àven barn sova pÄ en tjock, mjuk och bekvÀm madrass.

AnvÀndare upplever att det kan krÀvas en extra madrass om den madrass som ingÄr Àr alldeles för tunn.

Är en pop up-funktion viktigt?

Vissa sÀngar har en sÄ kallad pop up-funktion. NÄgot som anvÀndare upplever Àr riktigt smidigt. En pop up-funktion innebÀr att sÀngen fÀller upp sig sjÀlv sÄ att du slipper montera den. Dessa sÀngar Àr Àven smidiga att fÀlla ner.

Om du reser ofta sÄ kan en pop up-sÀng vara ett bra val sÄ att du snabbt och smidigt fÄr upp sÀngen varje gÄng. Om du ska anvÀnda sÀngen mindre sÀllan Àr det dock inte den viktigaste funktionaliteten att kika efter.

Vad ska jag ta med för sÀng till varmare lÀnder?

Om du ska resa till varmare destinationer Àr det extra viktigt att tÀnka pÄ sÀngens utformning. VÄr genomgÄng visar att alla sÀngar nÀmligen inte Àr lika vÀlanpassade till ett varmt klimat.

För varmare klimat Àr det bra om sÀngens sidor har ett nÀttyg för att öka ventilationen. För resor till varma lÀnder Àr det Àven bra att vÀlja en sÀng med ben eftersom det kan krypa omkring myror och andra djur pÄ golvet i varmare klimat. VÀlj alltsÄ inte en sÀng dÀr madrassen ligger direkt pÄ golvet.

bÀst i test av resesÀng

BÀst i test av resesÀngar

Vi har noggrant utvÀrderat de populÀraste sÀngarna pÄ marknaden för att utse den sÀng som Àr bÀst i test. Vi har lÀst anvÀndares recensioner och utvÀrderat allt frÄn funktionalitet till anvÀndarvÀnlighet.

En sÀng som ska med pÄ familjens resor mÄste nÀmligen vara bÄde prisvÀrd och hÄlla hög kvalitet. Detta har vi tagit hÀnsyn till nÀr vi testat produkter till vÄr topplista.

HÀr hittar ni vÄr topplista med bÀsta resesÀngen just nu.

Avslutande ord

Det finns ett stort antal sÀngar att vÀlja mellan inför resan. Vilken som Àr den bÀsta resesÀngen för just din familj beror bland annat pÄ hur och var den ska anvÀndas. Fundera pÄ vilka funktioner som Àr viktiga för just dig och ditt barn.

En baby sover ofta bÀttre i en liten, mysig kokong medan ett större barn behöver en mjuk madrass och gott om utrymme att sova pÄ. I vÄrt test hittar du bra alternativ för alla barn och i alla prisklasser.

Är du pĂ„ jakt efter en mer stationĂ€r barnsĂ€ng sĂ„ hittar du vĂ„r artikel om dessa hĂ€r.

KĂ€llor:  

https://www.childsafetyexperts.com/home/can-baby-sleep-in-travel-crib-at-home, https://www.aftonbladet.se/relationer/a/p6BamV/fem-resesangar-klarade-inte-sakerheten

Uppdaterad 2022-12-25