BĂ€sta Babynest 2023

Vill du att din bebis ska ligga och sova mjukt och tryggt bÄde i soffan och i sÀngen? I sÄ fall Àr ett babynest en riktigt bra investering. DÄ kan du kÀnna dig trygg med att din bebis sover sÀkert.

Det finns mÄnga fina babybÀddar pÄ marknaden. För att underlÀtta inför ditt köp sÄ har vi samlat ihop de produkter vi anser vinner kategorin bÀsta babynest pÄ marknaden. Nu sÀtter vi igÄng!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

liewood babynest
Rank 1 BĂ€st i Test

Liewood Babynest Gro

betyg
(5/5)
Pris
999 kr
Övrigt
Med handtag
Allt vad ett bra babynest behöver. Ekologisk, handtag, avtagbart tyg och stabil. Mycket omtyckt bland anvÀndarna och dÀrmed en toppkandidat i vÄrt test.
babynest eko viking
Rank 2

EcoViking Babynest, arctic blue

betyg
(5/5)
Pris
790 kr
Övrigt
Eko
Extra fokus pÄ att allt Àr ekologiskt och giftfritt. VÀldigt mjuk och minimalt med sömmar gör denna riktigt gosig bÄde för förÀldrar och barn.
kaxholmen babynest
Rank 3

Kaxholmen Babynest Star

betyg
(4/5)
Pris
299 kr
Övrigt
0-6 mÄn
PrisvÀrt babynest som upplevs som mycket luftigt. Kan anvÀndas som lekmatta, skötbÀdd eller sÀng. Bra köp!
najell babynest
Rank 4

Najell SleepCarrier Babynest

betyg
(4/5)
Pris
1590 kr
Övrigt
Med handtag
MÄngfunktionellt babynest av högsta kvalitet. Finns i flera fÀrgstÀllningar. Kan omvandlas till en lekmatta, mjuklift och bÀrsele. Integrerad sele kommer med babynestet. Enkel att ta med, ha i barnvagn sÀng, ja överallt.
filibabba-babynest
Rank 5

Filibabba Babynest

betyg
(4/5)
Pris
699 kr
Övrigt
Mycket populÀr modell ifrÄn Filibabba. Kan öppnas i fotÀndan sÄ att det kan vÀxa med barnet.
bÀsta babynest pÄ marknaden

Vad Àr ett babynest?

Ett babynest Àr en liten bÀdd med ombonande, upphöjda kanter som bebisen tryggt kan ligga och sova i. BÀdden kan anvÀndas nÀr som helst under dygnet, antingen under natten eller för vilopauserna mitt pÄ dagen.

Kanske vill du samsova avslappnat pÄ natten eller lÀmna bebisen pÄ en sÀker plats nÀr det Àr dags för att dammsuga golvet. En babybÀdd med upphöjda kanter lÄter barnet sova pÄ rygg, vilket Àr bra för dess hÀlsa. En bebis som sover pÄ rygg har nÀmligen mindre risk att drabbas av plötslig spÀdbarnsdöd.

I vÄrt test har vi undersökt en mÀngd bÀddar för att hitta det bÀsta babynestet. De kommer i en mÀngd olika fina tyger, mönster och utformningar. Vissa har handtag och andra har vackra detaljer. Alla familjer har olika krav, behov och budget. Detta har vi tagit hÀnsyn till nÀr vi testar produkter i vÄr topplista.

5 fördelar med att anvÀnda ett babynest

Enligt oss pÄ Babydrömmen finns det en mÀngd fördelar med att investera i ett babynest. I vÄrt test har vi recenserat en mÀngd babybÀddar som Àr fina och hÄller hög kvalitet.

Studier pekar pÄ att förÀldrar kÀnner sig tryggare om de samsover med sin bebis i en babybÀdd. Dessutom finns det ingen risk att bebisen snurrar ut ur sÀngen om den vilar pÄ egen hand.

Det finns en mÀngd fördelar med ett babynest:

  • Trygg samsovning
  • Bebisen kan inte förflytta sig
  • Enklare att amma pĂ„ natten
  • Bebisen fĂ„r en egen trygg plats
  • Bebisen Ă€r alltid nĂ€ra

Samsov tryggt med bebisen i sÀngen

Med en mjuk och hÀrlig babybÀdd kan din bebis sova tryggt och sÀkert. De upphöjda kanterna förhindrar att bebisen rör pÄ sig i sömnen och trillar ner frÄn sÀngen. Dessutom förhindrar de att ni som förÀldrar rullar över bebisen nÀr ni samsover. Med ett babynest i sÀngen kan ni lugnt och avslappnat sova med er bebis mellan er.

Bebisen fÄr en trygg plats

Studier visar att en bebis kÀnner sig extra trygg nÀr den sover i sin babybÀdd med upphöjda kanter. DÄ kÀnner den sig omhuldad och omhÀndertagen. Det kan likstÀllas med att vuxna kÀnner sig trygga nÀr de sover i mindre sovrum eller under en sÀnghimmel.

babynest ifrÄn janell

Bebisen Àr ocksÄ trygg i nestet eftersom den inte kan förflytta sig, rulla runt och rulla ur sÀngen. Bebisen ligger helt enkelt kvar dÀr du lÀmnade den.

Ett babynest Àr smidigt vid nattamning

Ett mysigt babynest Àr dessutom perfekt att ha i sÀngen nÀr du ammar pÄ nÀtterna. Förutom att samsovning Àr bra för bÄde barn och förÀldrar sÄ Àr bebisen alltid nÀra nÀr det Àr den vaknar för att Àta. DÄ Àr det bara att lyfta upp bebisen för att amma, istÀllet för att du ska behöva kliva upp och hÀmta bebisen i dess spjÀlsÀng.

Hur anvÀnder jag en babybÀdd?

Det Àr enkelt att anvÀnda ett babynest. Du behöver varken montera det eller lÀsa nÄgon instruktionsbok. Det Àr helt enkelt bara en enkel bÀdd som bebisen kan sova i. Du behöver inte ens vÀlja den bÀdd som Àr bÀst i test, det viktigaste Àr att din bebis kan sova tryggt.

Det bÀsta babynestet Àr det som fyller sin funktion och Àr enkelt att tvÀtta. Din bebis kommer sÀkert att dregla en hel del pÄ det.

För att anvĂ€nda ditt babynest lĂ€gger du det pĂ„ bebisens sovplats och placerar bebisen i det. De flesta anvĂ€nder sitt babynest  i sĂ€ngen eller i bebisens spjĂ€lsĂ€ng. MĂ„nga bĂ€ddar ryms ocksĂ„ i barnvagnen för att göra den gosigare.

NÀr man vÀljer vilket babyskydd man ska köpa kan man fundera pÄ var man ska anvÀnda det. Ska du ha det i sÀngen eller i vardagsrummet? Se till att köpa ett fint babyskydd i ett vackert mönster. Vi Àr nÀmligen mer benÀgna att anvÀnda saker som Àr fina att titta pÄ.

Kan jag anvÀnda ett babynest i spjÀlsÀngen?

Studier pekar pÄ att en bebis trivs i ett babynest eftersom den fÄr en kÀnsla av att Äterigen ligga i mammans livmoder. Den kÀnner sig helt enkelt lika omhuldad och trygg.

En mer ombonad miljö Àn en liten babybÀdd kan du knappast fÄ för bebisen. De upphöjda kanterna kanske kÀnns lÄga för vuxna, men för en liten bebis sÄ kÀnns det som att vara inne i en trygg fÀstning med höga murar.

babynest i sÀng

Du kan absolut anvÀnda ett babynest i spjÀlsÀngen medan bebisen Àr liten. DÄ kommer den att sova gott. Glöm inte att Àven införskaffa ett spjÀlskydd sÄ att barnet inte kommer i klÀm och fastnar nÀr det blir större och snurrar runt i sÀngen.

Kan bebisen fastna i sin babybÀdd?

VĂ„r genomgĂ„ng av alla produkter visar att det inte finns nĂ„gra direkta risker med att anvĂ€nda en babybĂ€dd. Även det bĂ€sta babynestet mĂ„ste dock anvĂ€ndas omsorgsfullt.

Ett babynest vÀger relativt lite och lite större smÄbarn kan dÀrför lyfta upp det. Det kan alltsÄ uppstÄ en kvÀvningsrisk om barnet börjar leka med bÀdden och hamnar under den. Det beror pÄ att bÄde kanterna och botten Àr mjuka.

TĂ€nk dĂ€rför pĂ„ att ett bebisnest Ă€r till för just det – smĂ„ bebisar. NĂ€r bebisarna blir till smĂ„barn sĂ„ bör de inte ligga i ett sĂ„dant.

FĂ€rger, mönster, kvalitet – vilken produkt ska du vĂ€lja?

För att utse det bÀsta babynestet i vÄrt test undersökte vi noggrant marknaden för att hitta de bÀsta och populÀraste produkterna. I vÄr recension granskade vi en mÀngd olika funktioner och detaljer.

AnvÀndare upplever att en fin babybÀdd gÀrna anvÀnds mer under dagarna. För vem vill inte att ens lilla bebis ska sova i en söt bÀdd under dagarna? Under natten dÀremot syns inte bÀdden lika mycket sÄ dÄ spelar designen mindre roll.

NÀr man vÀljer vilken babybÀdd man ska köpa kan man dÀrför fundera pÄ hur man vill att den ska se ut. Givetvis ska tyget vara lika gulligt nog för en bebis och gÀrna passa in i hemmets inredningsstil. Det finns en mÀngd utformningar att vÀlja mellan.

MÄnga babynests har gulliga mönster medan andra Àr enfÀrgade. Om du enkelt vill kunna flytta pÄ det under dagen kan det vara smart att köpa ett med handtag pÄ. TÀnk pÄ att bÀra det extra försiktigt om bebisen ligger i det eftersom skydden Àr mjuka.

röd babybÀdd med stjÀrnor

Är en dyr babybĂ€dd bĂ€ttre Ă€n ett billigt?

Vi anser att en dyr babybÀdd inte garanterat Àr bÀttre Àn ett billigt skydd. Det beror bland annat pÄ skyddets lilla anvÀndningsomrÄde och simpla funktion. En babybÀdd mÄste inte klara av att skydda bebisen vid en krock eller det har inte massa tekniska funktioner.

En babybÀdd Àr enkelt sagt bara en madrass med upphöjda kanter tÀckta av ett fint tyg. Det Àr en produkt som ska ge bebisen trygghet, sinnesro och avslappning. MÄnga syr till och med sina egna babybÀddar.

TÀnk pÄ tygets kvalitet

Enligt oss pĂ„ Babydrömmen behöver du inte spendera mer pĂ„ en fin och mysig babybĂ€dd Ă€n vad din budget tillĂ„ter. Det Ă€r generellt oviktigt att betala extra för ett visst mĂ€rke. Men för dig som verkligen vill gĂ„ bananas och vĂ€lja den finaste babybĂ€dden du kan hitta – dĂ„ finns det bĂ€ddar i alla prisklasser.

Ett babyskydd ska inte anvÀndas under en vÀrst lÄng period, men om du tar vÀl hand om det kan det anvÀndas Àven av kommande syskon.

NÄgot som Àr bra att kika pÄ nÀr du köper ett babyskydd Àr tyget. Tyget bör vara slittÄligt och tÄla mÄnga tvÀttar. Det ska varken bli slitet, fÄ smÄ hÄl eller bli dassigt i fÀrgen efter att du har tvÀttat det.

NÄgot annat att lÀgga lite extra bra mÀrke till Àr madrassen. Den ska vara av sÄ bra kvalitet att den behÄller sin stadighet och inte blir nerlegad av er bebis. Den ska helt enkelt inte bli platt efter nÄgra anvÀndningar.

Sy ditt eget babynest

Om du tycker om att sy och pyssla hemma sÄ kan du faktiskt sy ditt eget babynest. Det Àr relativt enkelt för de som Àr vana att hantera en symaskin och du behöver inte allt för mycket material.

Det finns en hel del mönster för babynest pÄ internet som du kan anvÀnda dig av för att mÀta ut rÀtt storlek. Det Àr ett billigt sÀtt att skaffa en egen babybÀdd och dessutom Àr det nÄgot mysigt att pyssla med nÀr du bonar inför bebisens ankomst.

Om du vÀljer att sy din egen babybÀdd kan du sjÀlv vÀlja exakt vilket tyg och mönster samt vilka detaljer du vill ha. Att köpa tyg av bra kvalitet samt en skön madrass Àr bra att tÀnka pÄ nÀr man vÀljer material till bÀdden.

sy ditt babynest

Kan man ha ett babynest i soffan?

Det Àr möjligt att ha ett babynest i soffan. En soffa Àr oftast inte allt för bred och det Àr dÀrför enkelt för bebisen att rulla ner för kanten. Med skyddande kanter pÄ bÀdden sÄ ligger bebisen dÀremot tryggt kvar Àven om den har vaknat.

Genom att placera en liten bÀdd i soffan för bebisen kan den ligga och mysa med er under kvÀllarna, utan att ni för den delen behöver hÄlla i bebisen. En bÀdd Àr dessutom mycket sÀkrare Àn att anvÀnda soffkuddar som skydd efter som de enkelt kan glida bort.

Om du har bÀdden i soffan bör du dock vara uppmÀrksam och sitta bredvid hela tiden. Med bebisen bredvid dig kan du sy, sticka, lÀsa en bok, kolla pÄ tv och annat medan bebisen myser av ditt sÀllskap. Du fÄr helt enkelt det bÀsta av tvÄ vÀrldar, bebisen bredvid dig och tvÄ hÀnder fria. Har du det pÄ golvet sÄ kan du stÀlla ett babygym över det hela sÄ har babyn stimulans under en tid dÄ du kan göra nÄgot annat.

SÄ hÄller du bebisens babynest rent

Bebisar Àlskar att dregla och utsöndra andra kroppsvÀtskor i alla dess fÀrger. Du vet sÀkert vad vi menar. NÄgot som kan vara bra att tÀnka pÄ nÀr man vÀljer en babybÀdd Àr dÀrför att tyget ska vara avtagbart och tvÀttbart.

Bebisens egen lilla myspöl Àr nÀmligen inte lika mysig om tyget Àr smutsigt och luktar dÄligt. TvÀtta dÀrför tyget regelbundet sÄ att livslÀngden ökar. DÄ fÄr din bebis ocksÄ en ren och frÀsch plats att sova pÄ.

Om det kommer flÀckar pÄ tyget Àr det bra att försöka torka bort dem direkt. DÄ behöver du inte tvÀtta bÀdden lika ofta. AnvÀndare upplever att de flesta flÀckar försvinner i 40 grader, men följ tvÀttrÄden som stÄr pÄ babybÀdden.

SÄ valde vi ut den bÀsta produkten

Det Àr inte alltid den dyraste produkten som automatiskt Àr den bÀsta. Det Àr nÄgot som vÄrt test av bÀsta babynest visar.

Man brukar sĂ€ga att ”man fĂ„r vad man betalar för”, men det finns undantag till den regeln. Det Ă€r nĂ€mligen inte alltid som priset avgör en produkts kvalitet. För dyra produkter betalar du nĂ€mligen Ă€ven för sjĂ€lva mĂ€rket. Du kan dĂ€rför lugnt köpa det babynest som du tycker Ă€r finast och som passar din budget.

VÄrt betyg pÄverkas varken av mÀrke eller pris utan vi har kikat pÄ det som Àr viktigt för dig och bebisen, alltsÄ kvalitet och bekvÀmlighet. HÀr hittar du vÄr topplista för babynest.

Avslutande ord

Med ett bebisnest fÄr du hÀnderna fria, bebisen sover lika gosigt som inne i mammans livmoder och du kan samsova tryggt eftersom de höga kanterna förhindrar att nÄgon rullar över bebisen.

Nestet skyddar helt enkelt bebisen och gör er förÀldrar mer avslappnade. Det Àr dessutom extra bra att ha om du ska samsova bÄde med bebisen och med andra smÄsyskon i sÀngen. Babyskyddet underlÀttar för nattamningen och gör att ni bÄde sover med avspÀnt och vaknar mer utsövda.

Efter att din babyvÀxt ur sitt babynest eller som ett komplement sÄ kan man anvÀnda sig av en sovorm.

Enligt oss pÄ Babydrömmen Àr ett babyskydd en riktigt bra uppfinning. I vÄrt test har vi valt det som Àr bÀst i test och recenserat de som passar bÀst för alla plÄnböcker och smaker. Vi hoppas att du har hittat din favorit i vÄr lista!

KĂ€llor

https://familjen.trygghansa.se/-och-svar-bebis/babynest-bra-till-nyfodd/

https://najell.com/sv/urban-dreamers/-behover-jag-babynest/

Uppdaterad 2022-12-25 av Andreas