BĂ€sta babygymmet 2023

Som förÀlder till ett spÀdbarn hamnar man dÄ och dÄ i en situation dÀr man har ett behov att fÄ fria hÀnder och fixa med nÄgot annat Àn att hÄlla i sitt barn. DÄ kan ett babygym vara ett hjÀlpmedel för att ens barn ska vara nöjt en liten stund.

I denna artikel ska vi göra en liten recension av olika typer av de bÀsta babygymmen och vi ska utse en vinnare av titeln babygym som Àr bÀst i test!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

rÀtt-start-babygym
Rank 1 BĂ€st i Test

RĂ€tt Start Baby Owls Babygym

betyg
(5/5)
Pris
699 kr
Mycket fint och gosigt gym med sÀkra och pedagogiska leksaker. Funkar bÄde för rygg och maglÀge. Naturgummi, miljövÀnligt och inga dÄliga Àmnen.
tiny-love-babygym-polar
Rank 2

Tiny Love babygym Plush Polar Wonders

betyg
(4/5)
Pris
899 kr
Ljud, ljus och gosedjur. BÄgarna Àr justerbara sÄ du kan fÄ olika höjd, de kan ocksÄ tas bort sÄ att du kan anvÀnda den mjuka mattan för sig. Denna har extra tjock matta och högre kanter Àn mÄnga andra varianter.
teddykompaniet-diinglisar
Rank 3

Teddykompaniet Diinglisar Babygym

betyg
(4/5)
Pris
699 kr
PopulÀra Diinglis figurer brukar gÄ hem hos barnen. BjÀllror och spegel Àr nÄgra av aktiviteterna för barnen. Figurer kan tas av och tvÀttas. Fin kvalitet och ett lite "lugnare" gym.
skip-hop-treetop-babygym
Rank 4

Skip Hop Treetop Friends Babygym

betyg
(4/5)
Pris
759 kr
Speglar och djur som kan tas ner. Mycket fÀrger och gos. Prasslande löv och pipande blomma.
tiny-love-babygym
Rank 5

Tiny Love babygym Into the Forest

betyg
(4/5)
Pris
665 kr
Ljud, ljus och gosedjur. BÄgarna Àr justerbara sÄ du kan fÄ olika höjd, de kan ocksÄ tas bort sÄ att du kan anvÀnda den mjuka mattan för sig. Finns med olika tema som djur, princess, skog med mera.
filibabba-babygym
Rank 6

Filibabba Babygym 80/120 cm – Soft Quilt

betyg
(4/5)
Pris
1667 kr
Stiligt gym dÀr kanterna kan fÀllas upp eller ned som du önskar. Dyrt men fint!
taf-toys-babygym
Rank 7

Taf Toys babygym North Pole 4 seasons

betyg
(4/5)
Pris
795 kr
Flera pedagogiska leksaker som stimulerar olika sinnen. Alla leksaker Àr avtagbara sÄ man kan leka med dem var för sig. Mjuk och skön matta som kan anvÀndas Àven utan gym. Fin produkt.
Rank 8

KID, BABYGYM

betyg
(3,5/5)
Pris
299 kr
Enkelt gym utan matta. Fördelen med detta Àr att du inte behöver mattan utan kan sÀtta det lite var som helst. Allt i plast men underhÄllande och lÀtt att hÄlla rent.
bÀsta babygymmet just nu

Vad Àr ett babygym?

Ett babygym Àr en leksak som Àr gjord för att underhÄlla och stimulera spÀdbarn. De brukar ofta vara utformade som nÄgon typ av underlag (typ lekmatta) med en stÀllning över sig dÀr det sitter fast och hÀnger ner olika leksaker.

Moderna babygym kan bÄde ha ljud och rörliga leksaker, men det finns Àven babygym som inte har sÄ mycket stimuli utan dÀr barnet styr aktiviteten sjÀlv.

Behöver mitt barn ett babygym?

Som med allt annat man kan köpa till sitt barn sĂ„ finns det inget MÅSTE, men ett babygym kan faktiskt gynna ditt barn pĂ„ olika sĂ€tt. Till exempel:

  • Barnets visuella utveckling. Babygym uppmuntrar utvecklingen av barnets visuella förmĂ„ga.
  • Barnets kognitiva utveckling. Ett babygym gör att barnet fĂ„r möjlighet att utforska orsak och verkan. Till exempel som att ”om jag slĂ„r pĂ„ den hĂ€r leksaken hĂ€nder det hĂ€r”.
  • Barnets grovmotorik. Bebisen uppmuntras att röra pĂ„ sig i ett babygym, vilket trĂ€nar de muskler som senare kommer att hjĂ€lpa barnet att lĂ€ra sig att sitta, krypa och gĂ„.

Som du ser sÄ kan ett babygym vara nÄgot som ger ditt barn vÀrdefull stimuli som hjÀlper till i utvecklingen!

kul med babym

Olika typer av babygym

De flesta babygym Àr utformade för att barnet ska ligga pÄ rygg och ha leksaker och dylikt ovanför sig, men vissa modeller Àr ocksÄ tÀnkta att fungera stimulerande nÀr barnet ligger pÄ magen.

NÀr det kommer till material finns det ocksÄ olika typer att vÀlja i mellan. TrÀ, plast och tyg Àr i vÄr genomgÄng av babygym de vanligaste materialen. Vissa babygym Àr som en explosion i fÀrger, medan andra Àr vÀldigt neutrala och enfÀrgade.

Det finns Àven babygym dÀr leksakerna Àr utbytbara istÀllet för fasta, och varianter som har ljudeffekter. Nyare babygym kan ocksÄ ha blinkande lampor som Àr spÀnnande för barnet, lugnande vibrationer, och Àven speglar Àr vanliga tillbehör.

Hur vet jag vilket babygym som Àr bÀst för mitt barn?

Ja hur vet man vilket babygym som Àr det bÀsta för just sitt barn? Det beror mycket pÄ faktorer som barnets Älder, personlighet, kÀnslighet för intryck och sÄ vidare.

Man fÄr gÄ pÄ sin magkÀnsla helt enkelt eller titta hÀr i vÄrt bÀst i test kanske, och prova helt enkelt! Om ditt barn inte skulle vara nöjd sÄ finns det som sagt mÄnga andra modeller att prova!

Oavsett sÄ tror i alla fall vi pÄ Babydrömmen att ditt barn kommer att tycka att ett babygym Àr vÀldigt roligt!

Hur lÀnge har barnet glÀdje av ett babygym?

VÄr genomgÄng visar att ett barn kan ha glÀdje av sitt babygym hela första Äret, och ibland Àven lÀngre!

Men det Ă€r förstĂ„s olika, vissa barn ”vĂ€xer ur” babygymmet tidigare, medan andra kan anvĂ€nda det som leksak Ă€ven som Ă€ldre.

Vad kostar ett babygym?

I vÄrt test har vi hittat babygym i olika prisklasser, frÄn enklare modeller runt 300 kr till modeller med mer funktioner och design för runt tusenlappen.

Vid köp av babygym sÄ ska man nog mest gÄ pÄ sitt eget tycke och smak i första hand, barnet kommer förmodligen att ha glÀdje och nytta av vilket du Àn vÀljer.

Var köper jag ett babygym?

Babygym köper du i leksaksaffÀrer eller butiker som sÀljer barnartiklar. Det finns dessutom ett stort utbud av butiker online dÀr du kan fÄ ett babygym levererat direkt hem till dig!

Att tÀnka pÄ

Glöm inte att ibland leka tillsammans med ditt barn vid babygymmer, det kommer att stÀrka er relation och du kan med glÀdje följa med i utvecklingen.

StĂ€ll aldrig babygymmet ovanför golvnivĂ„, det kan vara farligt för ditt barn som kan rulla ner och slĂ„ sig vĂ€ldigt illa. Ta aldrig risken för Ă€ven om du tror att din bebis inte kan röra sig sĂ„ mycket Ă€n sĂ„ kan det faktiskt hĂ€nda olyckor. 

Barn Àr vÀldigt nyfikna av sig och stoppar gÀrna saker i munnen nÀr de Àr smÄ, dÀrför ska du undvika lösa delar som Àr vÀldigt smÄ. SÄ hÄll dig till större föremÄl för att vara pÄ den sÀkra sidan!

NÀr du lÀgger ditt barn i babygymmet ska du aldrig lÀmna hen ensam och oövervakad.

För mycket stimuli kan bli vÀldigt jobbigt för ett litet barn, dÀrför ska du begrÀnsa tiden i babygymmet. Om du mÀrker att bebisen Àr stressad eller missnöjd sÄ Àr det ett klart tecken pÄ att lekstunden Àr slut.

barn som leker i bÀsta babymmet

BÀst i vÄrt test av babygym

HĂ€r kan du se vilket babygym som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta babygym!

För att vÀlja ut vinnaren har vi tittat pÄ en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hÀnsyn till för att en produkt ska anses vara den bÀsta. Pris, mÀngd funktioner, komfort och design Àr exempel pÄ faktorer för högt betyg i vÄrt test.

Vi har valt ut produkter i olika prisklasser för att just du ska kunna hitta ett babygym som passar just ditt och ditt barns behov!

Sammanfattning

Ett babygym Àr en leksak som kan ge dig som förÀlder fria hÀnder en stund och ge ditt barn en rolig stund för att leka och upptÀcka. Det kan dessutom stödja utvecklingen hos ditt barn inom olika omrÄden som till exempel grovmotorik.

Det finns babygym i olika material, fÀrger och med olika funktioner pÄ marknaden idag. Vissa modeller Àr mer avancerade Àn andra, och det gÄr att hitta en modell för alla.

Ett babygym kan ge ditt barn stor glÀdje hela det första Äret, och till och med lÀngre Àn sÄ! Det kan alltsÄ vara en vÀl vÀrd investering.

Var noga med sÀkerhet och att inte överstimulera din bebis nÀr det anvÀnder babygymmet.

NÀr din baby börjar bli fÀrdig med lekandet i babygymmet sÄ Àr det kanske dags för en lÀra gÄ stol

 

KĂ€llor

https://sv.wikipedia.org/wiki/-%C3%B6r%20sig.

https://attvaramamma.se/-foraldraskap/ta-hand-om-din-bebis/stimulera-din-bebis/allt-du-behover-veta-om-babygym/

Uppdaterad 2022-12-25 av Andreas