BÀsta bÀlteskudden 2023

Om ditt barn har vÀxt ur sin bÀltesstol, dÄ Àr det dags att införskaffa en bÀlteskudde. Med en bilkudde kan ditt barn fÀrdas framÄtvÀnt i bilen och anvÀnda bilens eget sÀkerhetsbÀlte.

Det finns mÄnga bilkuddar pÄ marknaden. DÀrför har vi sammanstÀllt ett bÀst i test dÀr vi utförligt har letat upp den bÀsta bÀlteskudden utifrÄn pris, sÀkerhet och utseende. HÀng med sÄ kikar vi pÄ resultatet av vÄr undersökning!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

graco-booster-de-luxe
Rank 1 BĂ€st i Test

Graco Booster De Luxe bÀlteskudde, svart

betyg
(5/5)
Pris
379 kr
En mycket bra bÀlteskudde som vi sjÀlva har haft stor glÀdje av. Upplevs skön av barnen. Bra bÀltesstyrning som gör att bÀltet hamnar rÀtt. Förordas för barn i spannet 22-36 kilo. TvÄ fack som kan anvÀndas till allt möjligt, dryck, leksaker eller bra att ha grejjer, uppskattas.
axkid-grow-bÀlteskudde
Rank 2

Axkid Grow BĂ€lteskudde

betyg
(4/5)
Pris
189 kr
GodkÀnd för barn 15-36 kg. LÀtt och smidig med tvÀttbar klÀdsel. Lite hÄrd enligt nÄgra.
graco-connext-bÀlteskudde
Rank 3

Graco Connext ISO catch BĂ€lteskudde

betyg
(4/5)
Pris
299 kr
Smidig kudde som Àr lÀtt att ta med, kan hÄllas pÄ plats med Isocatch fÀste som fÀsts i bilens isofix öglor. TvÀttbart avtagbart tyg.
Rank 4 UppblÄsbar!

BubbleBum BĂ€lteskudde Svart

betyg
(4/5)
Pris
325 kr
UppblÄsbar kudde som ligger i en pÄse som Àr lÀtt att ta med. AnvÀndare upplever den som smidig och skön att sitta pÄ. Kanske inte lika stabil som en fast. Kan vara bra alternativ nÀr man ska Äka med nÄgon annan som inte brukar ha kudde i bilen eller pÄ semestern.
boostapack
Rank 5 BÀrs som ryggsÀck

Boostapack BÀltesstol och RyggsÀck

betyg
(3,5/5)
Pris
699 kr
Denna Àr konstruerad som en ryggsÀck med hÄrt skal. Fullt godkÀnd och lite skojig men blir sÄklart lite dyrare Àn övriga.
marvel-bÀlteskudde
Rank 6

Marvel Captain America Dream LX BĂ€lteskudde

betyg
(3,5/5)
Pris
349 kr
En lite roligare bÀlteskudde med Marvel motiv. Extra mjuk stoppning.
bÀsta bÀlteskudden

SÄ hittar du den bÀsta bÀlteskudden

Att hitta den bÀsta bÀlteskudden kan tyckas vara svÄrt. Det finns nÀmligen ett sÄ stort antal modeller att vÀlja mellan. I vÄrt test finns dÀrför ett brett utbud av modeller.

VÄrt test visar att en bilkudde inte behöver vara dyr för att vara bÀst. Modeller av alla prisklasser hÄller nÀmligen en hög sÀkerhetsnivÄ och Àr trygga att anvÀnda. Det viktigaste Àr att bilkudden uppfyller rÀtt sÀkerhetskrav.

VÀlj en kudde efter din budget och en som ditt barn kan fÀrdas bekvÀmt pÄ. Om du vill ha extra stöd för ditt barn kan du vÀlja en bÀltesstol, dÄ fÄr du Àven ett rygg- och nackstöd för barnet. En bÀltesstol kan vara extra bekvÀmt om ni ska fÀrdas lÄngt med bilen.

DÄ ska en bilkudde börja anvÀndas

En bÀlteskudde ska börja anvÀndas frÄn och med att barnet fyller 4-5 Är eller vÀger runt 18 kilo. Studier pekar nÀmligen pÄ att barnet dÄ Àr för stort för en bilbarnstol och att det nu kan klara av en krock om det sitter pÄ en kudde.

Ditt barn kan nu börja Äka framÄtvÀnt och kudden anvÀnds för att bÀltet ska sitta tajt mot kroppen.

Hur lÀnge ska en bilkudde anvÀndas?

Studier visar att en bilkudde bör anvÀndas fram till dess att ditt barn Àr 10-12 Är gammalt. Det Àr inte bara barnets Älder som spelar in, utan Àven lÀngd och vikt. Du ser pÄ bilbÀltets position nÀr barnet har vuxit frÄn den extra höjd som bÀlteskudden ger. BÀltet ska gÄ tvÀrs över axeln nÀr det sitter rÀtt.

Enligt de regler som gÀller i Sverige ska ett barn vara minst 135 cm lÄngt innan det fÄr sluta anvÀnda bilkuddar. För att fÄ fÀrdas i framsÀtter pÄ en bÀlteskudde mÄste barnet vara minst 140 cm lÄngt.

En bilkudde hÄller i cirka tio Är och kan dÀrför anvÀndas till dess att barnet vuxit ur den. Den bör dock bytas ut om platsen har spruckit eller om den har tappats i marken.

fastspÀnd bÀlteskudde

VÀlj rÀtt bilkudde för ditt barn

Ditt barn bör anvÀnda en bÀlteskudde mellan 4-5 Ärs Älder till 10-12 Ärs Älder. Under denna period kan en och samma bÀlteskudde anvÀndas. Vi pÄ Babydrömmen rekommenderar dÀrför att vÀlja en kudde av hög kvalitet och gÀrna med tvÀttbart tyg.

Kolla dock sÄ att kuddens viktklass stÀmmer överens med ditt barn. Det finns kuddar i viktklassen 15-36 kilo. Det finns Àven smalare modeller, vilket Àr det bÀsta om du har en trÄng bil.

TÀnk pÄ detta nÀr du köper en bÀlteskudde

NÀr du vÀljer vilken bilkudde du ska köpa finns det vissa saker som Àr bra att ha i Ätanke. Bland annat följande punkter som Àr inkluderade i vÄrt test:

  • Komfort
  • Viktklass
  • TvĂ€ttbart yttertyg
  • UppblĂ„sbar modell
  • Isofix

I vÄrt test fokuserar vi pÄ att vÀlja en bilkudde som Àr skön att sitta pÄ och som har rÀtt viktklass för ditt barn. Vi pÄ Babydrömmen rekommenderar att du vÀljer en bilkudde med tvÀttbart tyg för enkel rengöring.

Det finns uppblÄsbara modeller som Àr extra smarta att ta med nÀr ni Äker pÄ semester. DÄ kan barnet anvÀnda stolen i hyrbilar och taxi. Det kan vara en bra extrakudde att investera i.

Det finns bilkuddar som har Isofix. Om din kudde har en funktionen slipper du spÀnna fast kudden med bÀltet om ditt barn inte fÀrdas i bilen. Kudden mÄste nÀmligen alltid vara fastspÀnd sÄ att den inte flyger omkring vid en krock. VÄr genomgÄng visar att Isofix Àr dÀrför den bÀsta och smartaste funktionen.

bÀsta bÀlteskudden just nu

BÀst i test av bÀlteskuddar

NÀr vi vÀljer vilken bilkudde som Àr bÀst i test undersöker vi marknaden efter de sÀkraste produkterna. Vi gör en egen, utförlig recension av varje produkt och lÀser Àven recensioner av andra anvÀndare.

Den bÀsta bilkudden mÄste vara sÀker vid en eventuell krock, passa för alla barn och bilmodeller samt inte vara allt för dyr. Allt detta Àr nÄgot vi har tagit hÀnsyn till nÀr vi testat produkter till vÄr topplista. HÀr hittar du bÀsta bilkudden just nu!

Avslutande ord

SÀkerheten och bekvÀmligheten Àr bra att tÀnka pÄ nÀr du köper en bÀlteskudde. I vÄrt test har vi utsett den bÀsta kudden för ditt barn oavsett lÀngd och viktklass. Vi har Àven gÄtt igenom de regler som gÀller för bilkuddar för barn i Sverige.

VÄrt test visar att alla bilkuddar hÄller mÄttet och Àr sÀkra. Den bÀsta bilkudden behöver inte vara dyr, utan du kan med gott samvete vÀlja en kudde utefter din egen budget.

BÀlteskuddar Àr bara en av alla fina barnprodukter som du kan lÀsa om hÀr pÄ babydrömmen.se.

KĂ€llor:

https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/trafikregler/i-fordonet/sa-skyddar-du-barnen—regler-och-tips/, https://ntf.se/konsumentupplysning/barn-i-bil/barn-4plus/

Uppdaterad 2022-10-05 av Andreas