BĂ€sta Duovagnen 2024

En duovagn Àr en slags barnvagn dÀr barnet antingen kan sitta eller ligga. Men vilken modell ska man vÀlja? Vilken Àr egentligen den bÀsta duovagnen?

Enligt oss lönar det sig att satsa pÄ kvalitet. Vad mer ska man tÀnka pÄ? Det ska vi gÄ igenom hÀr. DÄ sÄ kör vi igÄng med vÄr online baserade jÀmförelse!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

bugaboo duovagn
Rank 1 BĂ€st i Test

Britax Smile III Duovagn

betyg
(5/5)
Pris
8995 kr
Uppföljare till Britax Smile 2 som har vunnit mÄnga priser som bÀsta barnvagn under flera Ärs tiden. Denna uppföljare Àr inte sÀmre. VÀndbart handtag, sufflett med solskÀrm Àr nÄgra av alla positiva kommentarer om denna produkt.
bugaboo duovagn
Rank 2

Bugaboo Donkey5 mono komplett duovagn

betyg
(4/5)
Pris
13 000 kr
Topprankad modell ifrÄn Bugaboo. HÀr finns utrymme för extra packning och den kan konverteras till en syskonvagn om fler barn kommer. Omdöme nÀstan uteslutande positiva - "Min favoritvagn, som Àr sÄ lÀtt att köra man kan styra med ett finger!"
emmaljunga duo babysafe
Rank 3 Paket med duo+babyskydd

Emmaljunga Edge duovagnspaket

betyg
(4/5)
Pris
12285 kr
Kvalitet ifrÄn svenska Emmaljunga. Allt du behöver för babyns första 3-4 Är i livet. Massor med bra finesser som du kan lÀsa om i detalj nÀr du gÄr vidare till butiken. Allt du behöver i mjukhet, sÀkerhet och bekvÀmlighet. Högsta betyg bland anvÀndare i Sverige. HÀr paketerat med babyskydd och fÀste till bilen.
cybex duovagn
Rank 4 BĂ€sta budgetval

Cybex Talos S 2in1 Duovagn

betyg
(4/5)
Pris
4795 kr
Smidig lÀttstyrd duovagn ifÄn Cybex. Skumfyllda hjul med bra fjÀdring.
bÀsta duovagnen enligt babydrömmen.se

Vad Àr en duovagn?

En duovagn Àr en barnvagn som bestÄr av tre delar. Grunden Àr ett chassi med tre eller fyra hjul. OvanpÄ det finns det en liggdel och en sittdel.

NÀr anvÀnder man liggdel vs sittdel?

NÀr barnet Àr nyfött och fram tills det Àr runt 6 mÄnader anvÀndes liggdelen i vagnen. Sedan byter du bara ut liggdelen mot sittdelen.

Men nÀr exakt ska man byta till sittdel?

Det Àr individuellt och behöver inte nödvÀndigtvis vara vid exakt 6 mÄnaders Älder. Maxvikten för liggdelen Àr 9 kg, vilket Àr en vikt som de flesta barn uppnÄr innan de fyllt 1 Är. Att barnet inte lÀngre har ro att ligga ner Àr ocksÄ ett tecken pÄ att det Àr dags att byta till sittdelen.

Hur lÀnge kan vagnen anvÀndas?

Hur lÀnge duovagnar kan anvÀndas beror pÄ tvÄ saker:

 • Maxvikt
 • Hur rymlig sittdelen Ă€r

Maxvikten brukar variera frÄn 15 till 22 kg. Det vanligaste Àr att byta frÄn duovagn till en sulky eller annan sittvagn vid 1,5 till 2 Ärs Älder.

Allt i ett eller köp separat

Vissa duovagnar sÀljs med bÄde liggdel och sittdel. DÄ fÄr du allt pÄ en gÄng. Det kan vara det billigaste totalt sett.

Ibland gÄr det att köpa till sittdelen senare. VÀljer du det alternativet kan du komma undan med en lite lÀgre kostnad till att börja med men det kan kosta mer totalt sett.

liggdel och sittdel pÄ samma vagn blir duovagn

SÄ avgör vi vilken duovagn som Àr bÀst i test

NÀr vi pÄ Babydrömmen jÀmför duovagnar börjar vi alltid med att göra research om vilka olika alternativ som finns att köpa.

DÀrefter samlar vi mÀngder med betyg och recensioner frÄn anvÀndare.

Alla resultat samlar vi i en topplista dÀr den barnvagn som ligger överst Àr den vi anser Àr bÀsta duovagnen.

I vÄr genomgÄng tittar vi bland annat pÄ:

 • Maximal vikt för liggdel
 • Maxvikt för duovagnens sittdel
 • Vagnens vikt
 • MĂ„tt hopfĂ€lld
 • MĂ„tt uppfĂ€lld
 • Typ av hjul
 • Antal hjul
 • VĂ€ndbar sittdel eller inte?
 • Handtag
 • Adapter för babyskydd
 • PrisnivĂ„

Som du ser Àr det ganska mÄnga saker att jÀmföra. DÀrför gör vi jobbet Ät dig!

Köpa duovagn eller kombivagn?

Till skillnad frÄn kombivagnar har duovagnar en separat liggdel och sittdel. Det har givetvis bÄde fördelar och nackdelar. VÄr genomgÄng visar att det mest handlar om fördelar.

Det Àr dÀrför inte sÄ konstigt att duovagnen ocksÄ Àr det populÀraste alternativet!

Fördelar med duovagn

 • BekvĂ€mare Ă€n en kombivagn
 • Sittdel och liggdel Ă€r utformade för bĂ€sta funktion
 • RejĂ€lare
 • Köp sittdel och liggdel separat (gĂ€ller vissa tillverkare)
 • GĂ„r ofta att koppla loss liggdelen för att t.ex. bĂ€ra upp för trappa

Fördelar med kombivagn

Funderar du ÀndÄ pÄ kombivagn istÀllet? HÀr Àr nÄgra av fördelarna:

 • Mer flexibel – vĂ€xla mellan sittlĂ€ge och ligglĂ€ge nĂ€r som helst
 • Ofta billigare
 • HĂ„rdlift eller mjuklift gĂ„r ofta att stĂ€lla direkt i liggdelen
vÀlja duovagn

Duovagn med babyskydd

Om du och din baby Äker bil har ni givetvis ett babyskydd. DÄ kan det vara bra att veta att det finns duovagnar som Àr förberedda för sÄdana. I dessa finns en speciell adapter i vilken skyddet lÀtt kopplas in.

VÀljer du en sÄdan vagn har du större flexibilitet. BÀr du med dig babyskyddet Àr det bara att koppla in det i duovagnen. För promenaden kan ni istÀllet koppla in liggdelen precis som vanligt.

OBS – var noga med att vĂ€lja en duovagn som Ă€r kompatibel med ditt babyskydd. De flesta sĂ„dana vagnar har en adapter som passar med tillverkare som Cybex, Maxi Cosi och BeSafe.

Satsa pÄ billig duovagn eller lyxigare alternativ?

Priserna pÄ duovagnar varierar kraftigt. De billigaste brukar kosta runt 4000 kronor. VÀljer du en lyxigare variant kan priset vara över 12000 kronor. Stor skillnad med andra ord.

VĂ„ra online tester visar att de bĂ€sta duovagnarna inte alltid Ă€r de dyraste. LĂ€gger du dig i mellansegmentet runt 6000 – 8000 kronor fĂ„r du en bra barnvagn som hĂ„ller hög kvalitet. För barnets skull fĂ„r du all nödvĂ€ndig komfort i denna prisklass.

Det Àr mest om du som förÀlder vill ha extra finesser och bekvÀmlighet som det kan vara vÀrt att lÀgga nÄgra extra tusenlappar pÄ duovagnen.

Duovagn för tuff terrÀng

Ett exempel Àr om du vill köra din duovagn i grov terrÀng. DÄ behövs extra bra köregenskaper.

Hjulen behöver vara gjorda föra att klara det ojÀmna underlaget. De ska vara stora och mjuka. Dessutom behövs en god fjÀdring sÄ att barnet kan Äka bekvÀmt Àven om du springer runt i terrÀngen.

Praktisk duovagn

En annan aspekt Àr hur praktisk duovagnen Àr. De flesta vagnar har flera finesser men vissa Àr bÀttre Àn andra.

Hit hör förvaringsmöjligheter som olika fickor och korg. Har den en bra fotbroms med klickfunktion skadar du inte dina skor i onödan.

Med hjÀlp av flera fÀstpunkter kan du fÀsta olika tillbehör som mugghÄllare, stÄbrÀda eller parasoll.

Sist men inte minst Àr det lÀtt att fÀlla ihop en praktisk duovagn. Med minnesknappar sköter du frÄnkoppling av liggdel eller sittdel med en hand.

emmaljunga duo babysafe

Design

Sist men inte minst har vi designen. Är du som förĂ€lder mĂ„n om att se bra ut tillsammans med din minsting ute pĂ„ stan faller valet gĂ€rna pĂ„ en snygg duovagn.

VÀljer du en av de dyrare modellerna brukar det gÄ att fÄ en bra kombination av snygg design, kvalitet och praktiska funktioner.

Sammanfattning och bÀst i test.

Vi pÄ Babydrömmen har utsett en duovagn som vi anser Àr bÀst i test och flera bra alternativ som vi listar i topplistan duovagnar högst upp.

Vinnare i kategorin bÀsta duovagn hos Babydrömmen blir Emmaljunga Edge, mycket bra, omtyckt och prisvÀrd.

Vi tittade pÄ skillnader mellan duovagnar och kombivagnar dÀr vi drog slutsatsen att bÀgge har sina fördelar. Men duovagnen har flest fördelar och har dÀrför ocksÄ blivit det populÀraste valet.

Priserna varierar mellan olika vagnar. Hög kvalitet Àr bland det viktigaste enligt oss. Det garanterar att barnet Äker bekvÀmt och sÀkert. Samtidigt finns det flera finesser som möjlighet att köra i terrÀng, praktiska funktioner och en snygg design som kan motivera ett högre pris.

KĂ€llor

Uppdaterad 2022-12-25 av Andreas