BĂ€sta paraplyvagnen 2024

En paraplyvagn, Àven kallad för resevagn, Àr nÄgot som man som förÀlder pÄ resande fot kan ha stor nytta av. Det Àr en lÀtt barnvagn som blir vÀldigt liten nÀr man fÀller ihop vilket Àr idealiskt nÀr man Àr pÄ resa med sitt barn!

Men vilken ska man vÀlja och finns det nÄgot annat man ska tÀnka pÄ nÀr man ska köpa den bÀsta paraplyvagnen?

I denna artikel ska vi göra en liten recension av olika sorters paraplyvagnar och vi ska i vÄr online baserade undersökning avgöra vilken paraplyvagn som Àr bÀst i test!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

elodie-paraplyvagn
Rank 1 BĂ€st i Test

Elodie Mondo Stroller (Flera fÀrger)

betyg
(5/5)
Pris
3 999 kr
Vikt
6,7 kg
RejÀl paraplyvagn frÄn Elodie. Extra förvaring och sits som gÄr att sÀtta i fullt ligglÀge Àr nÄgra fina detaljer. GÄr dom handbagage hos mÄnga flygbolag. TÄl 22 kg. SÀker och trygg i premiumsegmentet.
hauck-paraplyvagn
Rank 2

Hauck Paraplyvagn Sport Red

betyg
(4/5)
Pris
651 kr
Vikt
5,9 kg
PrisvÀrd paraplyvagn frÄn Hauck. Smidig och lÀttkörd vagn, iaf pÄ hyfsat fint underlag. 5-punktssele och parkeringsbroms pÄ bakhjulen för bra sÀkerhet. Liten lÀtt och smidig Àr kommentarer frÄn anvÀndare. NÄgot skranglig i ligglÀge enligt nÄgon.
paraplyvagn-carena
Rank 3

Beemoo Flexi Paraplysulky inkl. Sufflett

betyg
(4/5)
Pris
759 kr
Vikt
7 kg
Hur smidig som helst. LÀtt att fÀlla ihop och blir mycket liten. Max 15 kg, Sufflett ingÄr.
Rank 4

Basson Baby Travel Twin paraplysulky, svart

betyg
(4/5)
Pris
1995 kr
Vikt
13 kg
En paraplysulky / paraplyvagn för dig som vill kunna köra 2 barn som Àr syskon, tvillingar eller bara kompisar. Den blir sÄklart lite tyngre Àn andra vagnar men 13 kg kÀnns ÀndÄ som rimligt för en syskonparaplyvagn. Aluminiumchassi och fjÀdrande hjul.
satetyt-first-paraplysulky
Rank 5

Basson Baby Mini Basic paraplysulky, svartSAFETY 1ST FLAP PARAPLYSULKY SVART

betyg
(3,5/5)
Pris
598 kr
Vikt
5,5 kg
Detta Ă€r förmodligen en av de minsta och lĂ€ttaste paraplyvagnarna pĂ„ marknaden. Är lite klenare i konstruktionen och förmodligen inte lika hĂ„llbar som övriga, men för dig som anvĂ€nder den en begrĂ€nsad tid och mest kortare stunder kan det vara vĂ€rt mycket att ha en liten och lĂ€tt modell.
bÀsta paraplyvagnen

Olika typer av paraplyvagnar

Att det kallas för paraplyvagn Àr för att det Àr i princip lika lÀtt att fÀlla upp och fÀlla ihop som ett paraply. Vilket Àr vÀldigt smidigt nÀr man Àr ute pÄ resande fot sÄklart!

Paraplyvagnar finns bÄde för bara ett barn, och ocksÄ som syskonvagn. De flesta Àr ganska enkla i modellen, men det finns ocksÄ paraplyvagnar med sufflett och mugghÄllare om man sÄ vill!

De enklaste vanliga barnvagnarna kan numera nÀstan mÀta sig med paraplyvagn i hopfÀlld vikt och storlek sÄ det kan vara vÀrt att Àven kika pÄ dessa.

Fördelar med paraplyvagn

Fördelen med att ha en paraplyvagn Àr ju som tidigare konstaterats att den Àr sÄ himla smidig att ha med sig pÄ resan sÄ att det blir lÀtt att resa med barnen. Det kan ocksÄ vara bra nÀr man till exempel befinner sig pÄ stan eller i varuhus dÀr det Àr mycket folk och trÄngt, och man inte vill ha med sig en vanlig barnvagn.

Att den tar sÄ lite plats som ihopfÀlld gör den lÀtt att packa in i bilen, tÄget eller pÄ flyget sÄ att man kan ha med sig barnvagnen nÀr man ocksÄ har en massa annan packning att ha med sig! Vanliga barnvagnar kan ju faktiskt ta en del plats, plus att de Àr mycket tyngre Àn en paraplyvagn.

Innan man bestĂ€mmer sig för vilken paraplyvagn man ska köpa ska man titta pĂ„ vilken maxvikt vagnen Ă€r gjord för, det kan variera frĂ„n 15 kg upp till 30 kg. Är barnet tyngre Ă€n maxvikten blir vagnen osĂ€ker, sĂ„ kolla upp det hĂ€r för sĂ€kerhets skull!

Nackdelar med paraplyvagn

En paraplyvagn har inte lika stora hjul som en vanlig barnvagn och passar dÀrför inte sÄ bra pÄ ojÀmna underlag, dessutom Àr det inte lÀmpligt att springa med en paraplyvagn av den anledningen.

En annan sak som kan vara bra att tÀnka pÄ Àr att riktigt smÄ barn inte kan Äka i en paraplyvagn eftersom det inte gÄr att sÀtta pÄ en liggdel.

paraplyvagn pÄ strand kan vara jobbigt

Vad kostar en paraplyvagn?

I vÄr undersökning har vi hittat paraplyvagnar i olika prisklasser.

I vÄr genomgÄng har vi hittat paraplyvagnar frÄn 250 kr och upp till ca 3000 kr. Man kan alltsÄ hitta en vÀldigt billig vagn! Priset beror förstÄs pÄ faktorer som funktion och design.

Det finns alltsÄ mÄnga olika prisklasser du kan vÀlja pÄ, nÀr du vill hitta den bÀsta paraplyvagnen till ditt barn. Oavsett vilken prisklass du vÀljer Àr vi sÀkra pÄ att du kommer att hitta den bÀsta paraplyvagnen bÄde för ditt barn och din plÄnbok!

Var köper jag en paraplyvagn?

Paraplyvagn köper du i butiker som sÀljer barnartiklar. Det finns dessutom ett stort utbud av butiker online dÀr du kan fÄ en paraplyvagn levererad direkt hem till dig!

kille som chillar i paraplyvagn

BĂ€st i test paraplyvagn

HĂ€r kan du se vilken paraplyvagn som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta paraplyvagnen!

För att vÀlja ut vinnaren har vi tittat pÄ en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hÀnsyn till för att en produkt ska anses vara den bÀsta. Pris, funktion och design Àr exempel pÄ faktorer för högt betyg i vÄrt online baserade test.

Vi har valt ut produkter i olika prisklasser för att just du ska kunna hitta en paraplyvagn som passar just ditt barns behov!

Sammanfattning

Om du ska ut och resa med barn sÄ Àr en paraplyvagn en vÀldigt bra investering.

Det som gör paraplyvagnen sÄ bra att resa med Àr att den Àr lÀtt och att den tar vÀldigt liten plats i packningen nÀr man har fÀllt ihop den.

Paraplyvagn kallas ocksÄ ibland för resevagn.

Det finns paraplyvagnar för syskon i dubbel modell om man har fler barn.

Man behöver kontrollera vagnens maxvikt innan man köper den, sÄ att man Àr sÀker pÄ att den passar barnet som ska Äka i den.

KĂ€llor

https://familjen.trygghansa.se/vara-foralder/bra-att-ha-till-barn/sittvagn-joggingvagn-eller-paraplyvagn/

https://www.pinkorblue.se/barnvagnar/paraplyvagnar/

Uppdaterad 2022-12-25