BĂ€sta sovormen 2024

En sovorm skÀnker bÄde trygghet och nÀrhet till ditt barn, samtidigt som den skapar en mysigare miljö i sÀngen. Den Àr perfekt att ha i spjÀlsÀngen nÀr ditt barn har vÀxt ur sitt babynest.

Vi har lÀst om en lÄng rad olika sovdjur pÄ nÀtet för att hitta det som Àr mest prisvÀrt. Dessutom tipsar vi om vad du bör tÀnka pÄ inför ditt viktiga köp av bÀsta sovorm. HÀng med sÄ kikar vi!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test

Sebra stickad Croco, seven seas

betyg
(4/5)
Pris
795 kr
Denna söta krokodil fungerar fint som bÄde spjÀlskydd nÀr babyn Àr liten och som sovorm nÀr den blir lite större. Denna mysiga krokodil kan mycket vÀl bli babyns bÀsta myskompis. 190 cm lÀng och gjord i giftfri certifierad polyester
ratt-start-sovorm-tax
Rank 2

RÀtt Start Sovorm Tax Eco (GrÄblÄ)

betyg
(5/5)
Pris
699 kr
Inte en orm men en söt vovve med samma funktion. 200 cm i Gots-certifierad bomull och fyllning i polyester. Fin produkt till vettigt pris
sovorm-vinter-och-bloom
Rank 3

Vinter&Bloom sovorm Nordic Leaf, soft pink

betyg
(5/5)
Pris
395 kr
Passa liksom flera av sovormarna som gravidkudd, babynest, spjÀlskydd eller som hÀr som en mysig sÀngkompis. 180 cm lÄng bomullskropp med kÀnsla av satin och fyllningen Àr av polyester. Flera fÀrger, trevlig och prisvÀrd.
flÀtad sÀnkant för spjÀlsÀng
Rank 4

Mumin Ekologiskt SpjÀlsÀngsskydd

betyg
(5/5)
Pris
339 kr
FlÀtad sÀngkant 2,2 meter. Tjock och mysig kant med ett trevligt utseende, kan fÄs i flera fÀrger. Flera anvÀndare Àr mycket nöjda med denna produkt. Kan anvÀndas till flera platser dÀr du vill lÀgga babyn. Funkar Àven bra som sovorm.
smallstuff-sovorm-enhorning
Rank 5

Smallstuff Sovorm Enhörning (Beige)

betyg
(4/5)
Pris
799 kr
Inte en orm men en enhörning med samma funktion som sovormen. 160 cm i bomull och polyester med mÄnga fina detaljer. Bra kvalitet och mÄnga fina detaljer, lite högt pris dock. Finns i olika fÀrger.

bÀsta sovormen

5 stora fördelar med att anvÀnda en sovorm

Det finns en lÄng rad fördelar med att införskaffa ett sovdjur till din bebis sÀng. SpjÀlsÀngen kan kÀnnas stor och ödslig, men med en lÄng kudde som ringlar sig lÀngs spjÀlorna och skapar en skyddande barriÀr kan ditt barn kÀnna sig tryggare och sova bÀttre.

NÄgra av de bÀsta fördelarna med ett sovdjur Àr att:

 1. Kudden skyddar mot spjÀlsÀngens hÄrd spjÀlor
 2. Kudden skapar en mysigare sÀng
 3. Din bebis sover bÀttre och tryggare
 4. Den mjuka utsidan kÀnns len mot barnets hud
 5. Den Àr ofta praktisk som amningskudde

Enligt oss pÄ Babydrömmen Àr alla fördelar lika bra och viktiga, men bebisens kÀnsla av trygghet gÄr inte att bortse frÄn.

Vilket sovdjur vill du ha i spjÀlsÀngen?

MÄnga kÀnner en aversion mot ormar, dÀrför Àr det bra att du kan finna dessa kuddar Àven i andra djurmodeller. Sovorm Àr helt enkelt bara ett uttryck förknippat med kuddens lÄnga modell, medan ett ansikte pÄ Ànden gör den extra gullig. Kuddarna kommer bland annat i modeller som:

 • Krokodiler
 • FĂ„r
 • Lamm
 • Hundar
 • Giraff
 • Utan nĂ„got ansikte

Alla kuddar har dessutom fina mönster och fÀrger sÄ att du kan matcha barnrummets eller spjÀlsÀngens utseende eller inredning. Oavsett om du vill ha grÄa prickar eller rosa blommor pÄ ditt tyg sÄ finns det ett mönster för dig. Den bÀsta sovormen Àr den som inte bara Àr praktisk, utan Àven en fröjd att titta pÄ.

VÀlj rÀtt material och lÀngd pÄ din kudde

VÄr genomgÄng visar att de lÄnga kuddarna kommer i olika material. Eftersom din bebis ska sova med kudden Àr det viktigt att du vÀljer ett tyg som Àr mjukt och lent mot bebisens mjuka hud. Sovdjuren finns bland annat i mjuk jersey, stickad bomull och ekologisk bomull.

LÀngden varierar mellan de olika kuddarna. Den bÀsta lÀngden Àr den som passar dina anvÀndningsomrÄden. I spjÀlsÀngen passar en lÀngre kudde bÀst sÄ att den kan tÀcka alla spjÀlor, medan en kortare kudde Àr utmÀrkt som amningskudde. Du kan hitta modeller pÄ mellan allt frÄn en meter till över tvÄ meter.

Är ett babynest eller ett sovdjur bĂ€st för barn?

AnvÀndare upplever att ett babynest passar bÀst för en mindre bebis som Ànnu bara ligger och sover. En sovorm dÀremot Àr det bÀsta valet nÀr bebisen börjar röra pÄ sig och som skydd och trygghet i spjÀlsÀngen. Den kan Àven anvÀndas som amningskudde eller leksak, nÄgot som inte funkar med ett babynest.

kombination av spjÀlsÀng och sovorm
SpjÀlskydd och sovorm i kombination

SÄ hÀr kan du sy din egen sovorm

AnvÀndare upplever att sovormen Àr en av de mest versatila bebisprodukterna eftersom den kan anvÀndas pÄ sÄ mÄnga olika sÀtt. Du kan enkelt sy din egen kudde sÄ lÀnge som du Àr lite pysslig och har grundlÀggande sykunskaper.

Börja med att vÀlja vilka fina tyger du vill anvÀnda för din kudde. Utöver tyger behöver du Àven nÄlar och trÄd samt stoppning eller en fÀrdig kudde i rÀtt modell.

Du hittar mÄnga mönster pÄ sovdjur pÄ internet och om du följer dessa blir det enkelt att klippa ut tygerna i rÀtt storlek. Du kan sy ihop ormen bÄde med maskin eller för hand.

Vill du köpa en sovorm sÄ Àr det som vanligt störst, bÀst och billigast utbud pÄ nÀtet.

köp sovormen pÄ nÀtet

BĂ€st i test av sovorm

För att utse vilken den bÀsta sovormen Àr sÄ sammanfattar vi vÄr genomgÄng av olika produkter. DÀrefter utser vi vinnaren i testet.

Vi undersöker de populÀraste produkterna pÄ marknaden och lÀser anvÀndares recensioner. Vi gör ingÄende research och sammanstÀller Äsikter och omdömen. Testets vinnare blir sedan den som fÄr högst betyg i vÄr online baserade undersökning.

HÀr hittar du vinnaren och hela topplistan i vÄrt test av bÀsta sovorm.

Avslutande ord

VÄr genomgÄng visar att det finns mÄnga bra lÄnga kuddar pÄ marknaden. VÀlj en kudde som Àr lÄng och mjuk i gosigt tyg för att skapa en ombonad kÀnsla i spjÀlsÀngen.

Du kan enkelt sy ett eget sovdjur, men de som finns att köp Àr mycket funktionella och kommer i en rad vackra tyger och designer.

KĂ€llor:

https://tygcenter.se/blogg/post/sovorm.html,

https://www.todaysparent.com/-/toddler-pillow/

Uppdaterad 2022-12-25