BÀsta lÀra gÄ stolen 2024

NÀr det lilla barnet ska börja upptÀcka vÀrlden och börja röra sig mer pÄ egen hand kan man som förÀlder vilja underlÀtta situationen, Àven för sig sjÀlv. LÀra-gÄ-stol kan dÄ vara en praktisk sak att köpa!

Vi ska nu göra en recension av lÀra gÄ stolar, ta reda pÄ vad man bör tÀnka pÄ nÀr man skaffar en och vi ska avgöra vilken lÀra gÄ stol som Àr bÀst i test i vÄr online baserade undersökning!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

fillikid-gÄstol
Rank 1 BĂ€st i Test

Fillikid GÄstol (GrÄ Rymden)

betyg
(5/5)
Pris
699 kr
GÄstol frÄn Filikid som erbjuder en mÀngd underhÄllning med rymdtema. 3 höjdlÀgen gör att den vÀxer med ditt barn. Bra stoppfunktion om ditt barn Àr pÄ vÀg ner för en trappa. FrÄn 6 mÄnader till max 12 kg.
hauck-disney-lekstol
Rank 2

Hauck Disney Lekstol Musse Pigg

betyg
(4/5)
Pris
649 kr
Hauck som Àr en stor producent av barnprodukter har gjort denna Disneyvariant av en gÄstol. LÀmplig för barn frÄn 6 mÄnader till 12 kg. Roliga ljud och fÀrgglada knappar. Avtagbar sits och inte minst avtagbar bricka vilket Àr vÀldigt bra nÀr det hÀnder olyckor av olika slag.
inovi-cruiser-lÀra-gÄ-stol
Rank 3

INOVI Cruiser lÀra gÄ stol

betyg
(4/5)
Pris
995 kr
Ännu en stol som har flera funktioner, denna med lite annan konstruktion Ă€n övriga. Börja anvĂ€nda den som en stabil lĂ€ra gĂ„ stol för att sedan enkelt justera om den till en lĂ€ra gĂ„ vagn. FĂ€rgglada ljus och rolig ljud stimulerar barns utveckling och inlĂ€rning.
2me-lÀra gÄ
Rank 4

2Me lÀra-gÄ-stol Rasmus, rosa

betyg
(4/5)
Pris
749 kr
LÀra gÄ stol frÄn 2Me med gungfunktion som underlÀttar att börja anvÀnda den. Ljud, ljus och rörelse för stimulans och underhÄllning. StÀllbar i höjdled och tÄl en maxbelastning pÄ 12 kg. Helt ok enligt oss.
2me-lÀra gÄ
Rank 5

2Me lÀra-gÄ-stol Rasmus, grÄ

betyg
(4/5)
Pris
749 kr
LÀra gÄ stol frÄn 2Me med gungfunktion som underlÀttar att börja anvÀnda den. Ljud, ljus och rörelse för stimulans och underhÄllning. StÀllbar i höjdled och tÄl en maxbelastning pÄ 12 kg. Helt ok enligt oss.
bÀsta lÀra gÄ stolen just nu

Vad Àr en lÀra gÄ stol?

En lÀra gÄ stol Àr ett hjÀlpmedel för smÄ barn som Àr pÄ vÀg att lÀra sig att gÄ, men inte riktigt har balansen att anvÀnda sig av annat stöd som till exempel en lÀra gÄ vagn.

Den Àr utformad som en stol med en ram runt och med hjul. Vissa lÀra gÄ stolar har ocksÄ en bricka framtill dÀr det finns olika leksaker med till exempel ljud och ljus. Det finns bÄde enklare och mer avancerade modeller.

MÄste barnet ha en lÀra gÄ stol?

Nej, som med det mesta annat man kan köpa till sitt barn Àr inte en lÀra gÄ stol en nödvÀndighet. Ditt barn kommer att lÀra sig att gÄ tids nog ÀndÄ.

Forskning visar faktiskt att barnets utveckling inte fÄr nÄgra fördelar av att anvÀnda en lÀra gÄ stol, och att den i vissa fall kan vara negativ för utvecklingen.

SÄ varför dÄ skaffa en kan man dÄ frÄga sig? Jo men det finns faktiskt nÄgra anledningar:

  • Barnet tycker att det Ă€r roligt
  • Du som förĂ€lder kan fĂ„ fria hĂ€nder en stund
  • Barnet blir lite mer sjĂ€lvstĂ€ndig en stund och fĂ„r mer sjĂ€lvförtroende

Allt handlar nog om att se till att barnet kan anvÀnda sin stol pÄ ett sÀkert sÀtt, inte under för lÄnga stunder och inte ses som ett sÀtt att faktiskt fÄ barnet att lÀra sig att gÄ helt enkelt.

lÀra gÄ vagn gammal modell

Att tÀnka pÄ

Du har nu bestÀmt dig att du trots allt vill införskaffa en lÀra gÄ stol, men vad ska du dÄ tÀnka pÄ innan du köper? Det hÀr kan vara nÄgra saker att ha i Ätanke innan ett köp:

  • Funktioner – Vill du ha en enkel modell eller en med tillbehör? MĂ„nga lĂ€ra gĂ„ stolar har ”instrumentbrĂ€dor” med olika leksaker som stimulerar ditt barns utveckling. Vissa modeller har leksaker som spelar ljud eller blinkar med ljus om barnet leker med dem.

Vi har i vÄr undersökning ocksÄ hittat modeller som i takt med att barnet vÀxer kan göra om stolen till att passa lek för större barn, vilket gör att det skulle vara ett riktigt bra köp som hÄller lÀnge!

  • Utseende – LĂ€ra gĂ„ stolar finns i mĂ„nga olika modeller och fĂ€rger. Vissa ser ut som smĂ„ bilar eller djur. Du kommer definitivt kunna hitta en modell som passar dig och ditt barn bĂ€st!
  • SĂ€kerhet – Se till att den stol du köper Ă€r godkĂ€nd sĂ€kerhetsmĂ€ssigt pĂ„ alla sĂ€tt och vis, framförallt sĂ„ att den inte kan ramla ner för trappor.

Pris

Vi har hittat lÀra gÄ stolar i mÄnga olika prisklasser, och priset beror pÄ vilket mÀrke du köper, design och antal funktioner. I vÄr genomgÄng har vi hittat lÀra gÄ stolar frÄn ca 300 kr upp till ca 1500 kr.

Vilken lÀra gÄ stol du Àn vÀljer sÄ Àr vi övertygade om att du kommer att hitta den bÀsta för dig och ditt barn!

handla billiga bÀsta lÀra gÄ vagnarna pÄ nÀtet

Var hittar jag en lÀra gÄ stol?

LÀra gÄ stolar köper du i butiker som sÀljer babyartiklar och i leksaksaffÀrer. Det gÄr ocksÄ att bestÀlla frÄn butiker pÄ internet sÄ att du kan fÄ den skickad direkt hem till dig!

BÀst i test lÀra gÄ stol

HĂ€r kan du se vilken lĂ€ra gĂ„ stol som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta lĂ€ra gĂ„ stol!

Vi har tittat pĂ„ mĂ„nga olika faktorer för att kunna vĂ€lja vinnaren i vĂ„rt online test, för det Ă€r mĂ„nga saker att ta hĂ€nsyn till nĂ€r man vĂ€ljer ut den bĂ€sta produkten. Design, funktion och pris Ă€r nĂ„gra exempel pĂ„ vad vi tittar pĂ„ för högt betyg i vĂ„rt test. Även andras tester och anvĂ€ndares omdömen vĂ€gs in i vĂ„rt betyg.

Produkterna vi har valt ut Àr frÄn olika prisklasser sÄ att just du ska kunna hitta den bÀsta lÀra gÄ stolen för dig och ditt barns behov!

Du kanske Àven Àr ute efter en riktigt bra babysitter, kika in hos BÀsta-babysitter.se.

Sammanfattning

En lÀra gÄ stol Àr en produkt för det lilla barnet att underhÄllas och stimuleras av.

Det finns lÀra gÄ stolar med olika funktioner som ljud och ljus och i mÄnga olika modeller.

Det Àr viktigt att man hÄller sitt barn under uppsikt nÀr de anvÀnder stolen och man mÄste köpa en som Àr sÀkerhetsklassad sÄ att barnet inte kan trilla ner frÄn en trappa till exempel.

Forskning visar att barnet nödvÀndigtvis inte lÀr sig att gÄ fortare med hjÀlp av lÀra gÄ stol, men kan vara en rolig underhÄllning dÄ och dÄ.

KĂ€llor

http://barnlakarbloggen.se/-/09/28/risker-med-gastol/

https://www.learntomove.se/-kunskapsbasen/gastolar

Uppdaterad 2022-12-25 av Nils