BĂ€sta Graviditetstestet 2023

Försöker du bli gravid eller upplever du graviditetssymtom sÄsom ömmande bröst och trötthet? DÄ Àr det dags att köpa hem ett graviditetstest.

Utbudet pÄ marknaden Àr stort. Det finns bÄde digitala stickor och klassiska stickor som visar ett plus. I vÄrt test har vi sammanstÀllt en recension med de bÀsta produkterna. HÀng med sÄ kikar vi!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

digitalt-graviditetstest-vecka
Rank 1 BĂ€st i Test

Clearblue digital graviditetstest med veckoindikator 1 st

betyg
(5/5)
Pris
89 kr
Clearblue digital i en variant som Àven visar nÀr befruktning skedde. Kan anvÀndas rÀtt tidigt i graviditeten. Nöjda kunder.
graviditetstest-testa-tidigt
Rank 2 Ger utslag tidigt

RFSU Graviditetstest testa tidigt 1 st

betyg
(4/5)
Pris
44 kr
Produkt frÄn rfsu. Har liksom alla vi har i topplistan en mycket hög tillförlitlighet, >99%.
graviditetstest-testa-ofta
Rank 3 Flerpack

RFSU Graviditetstest 8 st

betyg
(4/5)
Pris
79 kr
Produkt frÄn rfsu. För dig som vill testa ofta sÄ finns detta storpacket med 8 stycken tester. Har liksom alla vi har i topplistan en mycket hög tillförlitlighet, >99%.
Rank 4

Tento Graviditetstest sticka 2 st

betyg
(3/5)
Pris
29 kr
Billig sticka frÄn Tento. Enkel att anvÀnda och tvÄ tester ingÄr.
stav-for-test-gravid
Rank 5

Tento Graviditetstest stav 2 st

betyg
(4/5)
Pris
49 kr
Billig stav frÄn Tento. Enkel att anvÀnda och tvÄ tester ingÄr.
hjartats-graviditetstest
Rank 6

HjÀrtats graviditetstest 2 st

betyg
(3/5)
Pris
75 kr
HjÀrtats gravidtest kommer i 2-pack. AnvÀndare rapporterar att de Àr enkla att anvÀnda och snabb leverans. NÄgon enstaka rapporterar lite problem med att det misslyckades och utebliven hjÀlp.
bÀsta graviditetstestet

Vilka former av graviditetstest finns det?

Graviditetstest mÀter nivÄn av hormonet hCG i urinen och kan bekrÀfta om du Àr gravid. NÀr du vÀljer vilket gravidprov du ska köpa bör du fundera pÄ vilket typ av gravidprov du vill ha. Det finns nÀmligen olika varianter:

  • Sticka
  • Stav
  • Test med veckoindikator
  • Tidigt test

Sticka – billigt och lĂ€ttillgĂ€ngligt

En graviditetssticka Àr det billigaste alternativet och dÀrmed perfekt med dig för begrÀnsad budget. Det Àr ocksÄ det vanligaste gravidprovet i affÀrerna sÄ det Àr enkelt att fÄ tag pÄ. Stickan Àr ocksÄ enkel att lÀsa av efter cirka 45 sekunder.

Stav – bekvĂ€mt alternativ

En stav Àr ett dyrare graviditetsprov, men mÄnga anvÀndare upplever att det Àr lite bekvÀmare att anvÀnda och dessutom mer hygieniskt dÄ du kissar direkt pÄ staven.

Test med veckoindikator – digitalt prov

Enligt oss pÄ Babydrömmen Àr ett digitalt graviditetsprov med veckoindikator extra spÀnnande att anvÀnda. DÄ fÄr du reda pÄ den ungefÀrliga veckan du Àr i, alltsÄ bÀst för dig som vÀntar med spÀnning inför förlossningen.

Tidigt test – för tidiga svar

Ta ett tidigt test om du snabbt vill fÄ reda pÄ om du Àr gravid. Dessa test Àr specialutformade för att kÀnna av lÄga hormonnivÄer som visar pÄ graviditet. Detta test Àr bÀst för dig som inte vill vÀnta och du kan vissa test redan en vecka före mens eller efter befruktning.

olika graviditetstester

Vilket Àr det bÀsta graviditetstestet?

Det bÀsta graviditetstestet Àr ett prov med tidigt svar om du Àr angelÀgen att snabbt fÄ veta och en sticka om du vill ha ett billigt alternativ. Alla gravidprov Àr tillförlitliga. Vi anser dÀrför att du ska lÄta dina egna krav bestÀmma vilket graviditetstest som Àr bÀst för just dig.

Du kan passa pÄ att köpa gravidprov i storpack om du aktivt försöker bli gravid. Men kom ihÄg att kika pÄ testets utgÄngsdatum innan du anvÀnder det.

Är testet helt tillförlitligt?

Ett graviditetsprov ger ett tillförlitligt svar till 99 %, men ibland kan hormonnivÄerna vara sÄ lÄga att testet inte ger utslag. Det hÀnder speciellt om du tar testet för snabbt efter befruktningen. Om graviditetsprovet visar att du Àr gravid sÄ stÀmmer det dock alltid.

Du kan Àven bekrÀfta din graviditet genom ett urinprov hos mödravÄrdscentralen eller pÄ en barnmorskemottagning. AnvÀndare upplever dock att teststickorna rÀcker som besked.

NĂ€r ska jag ta ett test?

Du kan ta ett test redan samma dag som du ska fÄ mens. De flesta vÀntar dock tills mensen Àr tvÄ-tre dagar sen eftersom det ibland hÀnder att mensen Àr försenad. Om du Àr osÀker pÄ vilken dag du ska fÄ mens kan du ta ett test tre veckor efter samlag. Tidiga test kan du ta cirka en vecka innan förvÀntad mens.

Studier pekar pÄ att det Àr bÀst att kissa pÄ stickan pÄ morgonen. Ditt morgonurin ger nÀmligen bÀst utslag pÄ stickan.

HÀr kan du köpa graviditetstest

Du kan köpa gravidprov lite varstans runt om i landet, sÄ det Àr aldrig svÄr att fÄ tag pÄ ett.

  • PĂ„ apoteket
  • I mataffĂ€ren
  • PĂ„ internet

Alla apotek har gravidstickor att köpa, och Àven större mataffÀrer. Om du vill köpa hem ett test lite mer diskret kan du alltid bestÀlla det pÄ internet. AnvÀndare upplever att det Àr ett bra sÀtt om man vill hemlighÄlla sin graviditet i början.

Är dyra graviditetsprov bĂ€ttre?

Dyra graviditetsprov Àr inte nödvÀndigtvis bÀttre Àn billiga. Alla Àr nÀmligen 99 % sÀkra. Detta har vi tagit hÀnsyn till nÀr vi har utsett proven till vÄr topplista.

Vi har inkluderat gravidprov för alla budgetar. Det bÀsta graviditetstestet mÄste inte vara dyrt. Det Àr dÀremot billigare att köpa en enkel sticka Àn ett digitalt prov som visar antalet veckor du har varit gravid i. De dyrare proven Àr alltsÄ inte bÀttre, de Àr bara annorlunda utformade.

Ska jag köpa ett graviditetstest eller ett Àgglossningstest?

NÀr man vÀljer vilket graviditetstest man ska köpa mÄste man se till att bortse frÄn Àgglossningstesten som finns pÄ samma hylla. Det Àr nÀmligen en helt annan typ av prov.

Ett Ă€gglossningstest visar nĂ€r du har som störst chans att bli gravid. Ett graviditetstest dĂ€remot visar om du har blivit gravid eller inte. Ägglossningstestet anvĂ€nds alltsĂ„ inför den planerade graviditeten med gravidprovet anvĂ€nds efter för att bekrĂ€fta graviditeten.

kontroll av graviditetstest

BĂ€st i test av graviditetstest

För att hitta det graviditetstest som Àr bÀst i test har vi finkammat marknaden efter de populÀraste produkterna. Vi har sedan jÀmfört deras kvalitet och funktioner samtidigt som vi har gÄtt igenom anvÀndares upplevelser av produkten.

Vi har sammanstÀllt research och recensioner för att utse den bÀsta teststickan. Allt för att du ska kunna göra ett tryggt och sÀkert val inför din graviditet. VÄr topplista med olika av de bÀsta graviditetstesten hittar du hÀr.

Avslutande ord

Studier pekar pÄ att graviditetstest Àr 99 % pÄlitliga och det Àr enkelt att ta ett hemmatest. VÀlj rÀtt produkt utefter dina behov. Det finns bÄde sticka, stav, digitalt prov och tidigt test att vÀlja mellan.

Det bÀsta Àr att kissa pÄ stickan nÄgra dagar efter din planerade mens, men vissa prov visar om du har blivit gravid Àven nÄgon vecka innan mensen ska komma. Kom ihÄg att de dyra testen inte nödvÀndigtvis Àr bÀttre, men de har andra funktioner.

KĂ€llor:

 https://www.umo.se/-/graviditetstest/

Uppdaterad 2022-12-25 av Andreas