BĂ€sta lekhagen 2024

Om man har smÄ barn sÄ vet man att det snabbt kan hÀnda saker om man inte har total uppsikt pÄ barnet medan man till exempel gör nÄgot annat ett ögonblick. En trygghet kan dÄ vara att köpa sig en lekhage!

I den hÀr artikeln ska vi göra en recension av lekhagar, ta upp vad man bör tÀnka pÄ nÀr man ska köpa en och vi ska avgöra vilken lekhage som Àr bÀst i test i vÄr online baserade undersökning!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test

BabyDan Flex Lekhage / SĂ€kerhetsgrind

betyg
(5/5)
Pris
1095 kr
En enkel trygg och sÀker lekhage som Àven gÄr bra att ha som sÀkerhetsgrind. IngÄr en lekmatta med kant runt om som ocksÄ kan anvÀndas enskilt. En praktisk dörr gör att du inte behöver lyfta babyn in och ut över kanten.
aeromoov-pop-up
Rank 2 Pop-up!

Aeromoov Pop-up ResesÀng / lekhage Sand

betyg
(5/5)
Pris
1799 kr
Denna modell av resesÀng har det mesta man kan önska sig. FÀll upp eller ner pÄ nÄgra sekunder. Tar liten plats. Har 2 höjdlÀgen sÄ du kan ha babyn lite högre upp. Fungerar utmÀrkt att Àven ha som lekhage eller utomhus. Mycket omtyckt av testare och anvÀndare, nÄgot tunn madrass tycker nÄgon.
lekhage-karlshamn-carena
Rank 3

Karlshamn Lekhage Svart

betyg
(4/5)
Pris
299 kr
Billig lekhage som Ă€r enkel att fĂ€lla ihop och ta med sig frĂ„n Carena. Är inte jĂ€tterobust men smidig vid resa och om du inte anvĂ€nder den sĂ„ ofta.
babydan-sakerhetsgrind
Rank 4

BABYDAN LEKHAGE OLAF REKTANGEL SVART

betyg
(4/5)
Pris
1649 kr
Babydan har tagit fram denna lekhage som har flera funktioner. I botten ligger en lekmatta med höga kanter, gjord i Öko-Tex certifierad bomull fylld med polyester. SjĂ€lva lekhagen har sedan en grind sĂ„ du slipper böja ryggen över kanten. Lekhagen funkar Ă€ven utmĂ€rkt som sĂ€kerhetsgrind.
filikid-lekhage
Rank 5

Fillikid Lekhage 6-vinkelgrÄ

betyg
(4/5)
Pris
944 kr
Sexkantig lekhage frÄn Filikid. FÀlls ihop enkelt och kan smidigt tas med pÄ resor. Finns dragkedja för att att enkelt fÄ in/ut barnet ur lekplatsen. Fina recensioner frÄn anvÀndare.
BĂ€sta lekhagen

Vad Àr en lekhage?

Som sagt sÄ Àr en lekhage en produkt som begrÀnsar ditt barns rörelsefrihet om du till exempel behöver göra nÄgot hemma och du inte kan ha total koll pÄ barnet. DÀr kan barnet leka tryggt och mysigt en stund utan att du behöver oroa dig för att barnet ska göra sig illa eller sÄ.

Det finns i olika modeller, men typiskt Àr att den bestÄr av sektioner av trÀribbor som gör att du kan ha koll pÄ barnet och barnet ha koll pÄ dig. Det finns ocksÄ modeller i annat material som till exempel nÀttyg som Àr genomskinligt sÄ att ni kan se varandra.

Det finns till exempel fyrkantiga modeller, sexantiga modeller och Àven runda!

Ofta finns en mjuk dyna pÄ golvet i lekhagen sÄ att barnet ska ha det mysigt och bekvÀmt.

lekande barn

MÄste man köpa en lekhage?

Nej det behöver man sÄklart inte, men det kan vara en vÀldigt praktisk lösning om man har ett barn som gÀrna ger sig ut pÄ upptÀcksfÀrd sÄ fort man vÀnder ryggen till en stund.

Tanken Àr ju inte att man ska lÀmna barnet ensam för ofta och för lÄnga stunder sÄklart, utan bara nÀr man verkligen behöver ha bÄda hÀnderna fria och ge nÄgot annat sin fulla uppmÀrksamhet.

SÀkerheten för barnet Àr ju alltid det viktigaste, och ibland kan det faktiskt vara bÀttre för barnet att sitta i lekhagen en stund Àn att riskera att skada sig pÄ grund av att man som förÀlder inte kan vara dÀr precis dÄ.

AnvÀnder man alltsÄ bara lekhagen pÄ rÀtt sÀtt kan det vara en bra investering tycker vi!

Vad man bör tÀnka pÄ

Om du nu kÀnner att en lekhage verkligen kan vara nÄgot för er familj sÄ finns det nÄgra saker du kan behöva tÀnka igenom innan du köper en:

  • Material och design – TrĂ€ eller tyg? Rosa eller blĂ„? Det finns mĂ„nga modeller att vĂ€lja bland och det lönar sig att botanisera bland utbudet sĂ„ man hittar det man kĂ€nner passar bra i ens hem och att den passar barnets behov.
  • Storlek – Hur stor behöver du, och hur stor fĂ„r du plats med? Det finns sĂ„klart bĂ„de för- och nackdelar med bĂ„de stor och liten. Kan vara vĂ€rt att fundera pĂ„ innan man köper sin lekhage.
  • SĂ€kerhet – Det viktigaste Ă€r ju sĂ„klart att lekhagen Ă€r sĂ€ker för barnet, sĂ„ kolla noga upp att den Ă€r sĂ€kerhetsklassad innan du vĂ€ljer!
  • Om du ska resa med den – Det finns lekhagar som lĂ€tt fĂ€lls ihop och kan tas med pĂ„ resan. De hĂ€r modellerna brukar ocksĂ„ kunna anvĂ€ndas som resesĂ€ng, vilket ju Ă€r vĂ€ldigt praktiskt!

Vad kostar en lekhage?

I vÄr genomgÄng har vi hittat lekhagar i olika prisklasser, allt frÄn ca 500 kr upp till ca 3000 kr. Priset beror förstÄs pÄ storlek, material, varumÀrke och funktioner.

Vilken produkt du Ă€n vĂ€ljer sĂ„ Ă€r vi sĂ€kra pĂ„ att du kommer att hitta den lekhage som kommer att tillgodose ditt och ditt barns behov pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt till et pris som kĂ€nns bra för dig! 

KöpstÀllen

Lekhagar kan du köpa i butiker som sÀljer babyprodukter och i leksaksaffÀrer. PÄ internet finns det ocksÄ ett stort utbud av lekhagar att köpa som du kan bestÀlla hem direkt till dig!

köp billig lekhage online

BĂ€st i test lekhage

HĂ€r ser du vilken lekhage som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt online test – bĂ€sta lekhage!

För att bestÀmma vilken lekhage som blev vinnare i testet har vi gÄtt igenom mÄnga faktorer för att vara sÀkra pÄ att det Àr just den bÀsta som vann! Faktorer som pris och kundomdömen online Àr sÄnt som vi har tittat extra pÄ för att kunna utse vÄr vinnare.

Vi har valt ut lekhagar i olika prisklasser, storlekar och design sÄ att just du ska kunna hitta en lekhage som Àr den bÀsta för dig, ditt barn och din plÄnbok!

Sammanfattning

En lekhage kan vara en vÀldigt bra och praktisk investering för dig som förÀlder för att du ska kunna göra andra saker korta stunder Àn att ha koll pÄ ditt barn.

Det Àr en sÀker och trygg plats dÀr ditt barn kan leka samtidigt som rörelsefriheten begrÀnsas, vilket tar bort risken att barnet ska skada sig eller sÄ om du mÄsta ha uppmÀrksamheten Ät annat.

Lekhagar ska inte anvÀndas för ofta och under för lÄnga stunder.

Det finns lekhagar i mÄnga olika former och modeller och det finns modeller som Àven gÄr bra att ta med sig nÀr man reser och kan dÄ ocksÄ anvÀndas som en resesÀng.

KĂ€llor

https://sverigesradio.se/-artikel/6462734

Uppdaterad 2022-12-25