BĂ€sta Babyskyddet 2023

Är ni pĂ„ jakt efter det bĂ€sta babyskyddet för er bebis? Vi har sammanstĂ€llt de tryggaste barnstolarna pĂ„ marknaden för att avgöra vilket babyskydd som Ă€r bĂ€st i test. I vĂ„rt test tar vi hĂ€nsyn till barnets Ă„lder, viktiga funktioner, pris och mycket mer.

Vi pÄ Babydrömmen hjÀlper er att hitta rÀtt i djungeln bland marknadens populÀra produkter. Kika pÄ resultatet av vÄr recension för att fÄ hjÀlp pÄ vÀgen. Nu sÀtter vi igÄng!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

babyskydd-med-bas-1
Rank 1 BĂ€st i Test

Maxi-Cosi Pebble Pro I-Size Babyskydd med Isofix bas

betyg
(5/5)
Pris
4349 kr
Typ
Med Isofix bas
BÀsta sÀkerhet med bas. Extra mjukt minnesskum i sidorna. En fast bas minskar risken för felmontering vÀsentligt vilket Àr en av de största riskerna med barn i bilen. BekvÀm och ombonad och högsta betyg i flera tester. Ett sÀkert kort!
cybex-babyskydd-med-bas
Rank 2

Cybex Cloud Z i-Size Babyskydd med Bilstolsbas

betyg
(5/5)
Pris
5544 kr
Typ
Med Isofix bas
Lyxig modell med högsta sÀkerhet. Rotationsplatta i basen vilket gör att det blir lÀtt att plocka i och ur insatsen. Babyskyddet kan fÀllas till ligglÀge utanför bilen och Àven fÀstas pÄ en barnvagn. Mycket höga betyg.
britax-romer-babyskydd
Rank 3 BĂ€sta budgetmodell!

Britax Römer Primo med bas

betyg
(5/5)
Pris
2190 kr
Typ
Med Isofix bas
Billigare modell som ger stort vÀrde för pengarna. Smart utformat solskydd, mjukt vadderat huvudstöd och click & go för enkel infÀstning i flera barnvagnar.
bugaboo-babyskydd
Rank 4

Bugaboo Turtle Air By Nuna

betyg
(4/5)
Pris
2389 kr
Typ
Utan bas
Detta babyskydd ifrÄn Bugaboo vÀger under 3 kilo vilket gör den lÀtt och smidig. Bas kan köpas till för enklare montering. Sufflett med fönster i ventilerad mesh ingÄr i köpet. Bra och snygg produkt.
emmaljunga duo babysafe
Rank 5 Paket med duo+babyskydd

Emmaljunga Edge duovagnspaket

betyg
(4/5)
Pris
12285 kr
Kvalitet ifrÄn svenska Emmaljunga. Allt du behöver för babyns första 3-4 Är i livet. Massor med bra finesser som du kan lÀsa om i detalj nÀr du gÄr vidare till butiken. Allt du behöver i mjukhet, sÀkerhet och bekvÀmlighet. Högsta betyg bland anvÀndare i Sverige. HÀr paketerat med babyskydd och fÀste till bilen.
romer-babyskydd-utan-bas
Rank 6

Britax Römer Primo babyskydd 0-13 kg

betyg
(4/5)
Pris
1195 kr
Typ
Utan bas
Samma modell som ovan fast utan bas, billig, enkel och framförallt sÀker. Smart utformat solskydd, mjukt vadderat huvudstöd och click & go för enkel infÀstning i flera barnvagnar.
modukid-babyskydd
Rank 7

Modukid Babyskydd Svart

betyg
(4/5)
Pris
1433 kr
Typ
Utan bas
Ett mycket lÀtt babyskydd för en vettig peng. Svenskt mÀrke med bra kvalitet. Snabb enkel installation med bilens trepunktsbÀlte. Hamnar högt upp i flera tester.
bÀsta babyskyddet just nu

VÀlj det bÀsta babyskyddet

Studier visar att alla babyskydd pÄ den svenska marknaden Àr sÀkra. Det beror pÄ att Sverige och EU har mycket strikta sÀkerhetsregler som tillverkarna mÄste följa. NÀr man vÀljer vilket som man vill köpa kan man fundera pÄ vad som Àr viktigast: komfort, pris, funktion eller utseende. SÀkerheten och tryggheten finns redan dÀr.

Om det Àr möjligt bör ni dock undvika de billigaste skydden dÄ de nÄgot dyrare trots allt ger ett bÀttre skydd. VÀlj gÀrna en barnstol frÄn en av de ledande tillverkarna. I vÄr recension har vi testat skydd frÄn olika prisklasser. PÄ sÄ sÀtt kan ni hitta ett som passar er.

Varför Àr prisskillnaderna pÄ babyskydd stora?

De bÀsta babystolarna behöver inte vara de dyraste, men de dyrare hÄller oftast högre kvalitet. VÄr genomgÄng av de olika produkterna visar att de dyrare har en bÀttre stoppning. DÄ blir det mjukare och bekvÀmare för bebisen att fÀrdas i skyddet.

En mjuk stoppning Àr extra viktigt om ni ska Äka ivÀg pÄ lÄnga bilresor. Precis som oss vuxna vill bebisar sitta mjukt och bekvÀmt.

NÄgot annat som utmÀrker en dyrare bilbarnstol Àr den generella kvalitén pÄ material och tillverkning. De Àr oftast tillverkade av slittÄligare material och funktionerna Àr smidigare. Detta har vi tagit hÀnsyn till nÀr vi testar produkter i vÄr topplista.

Nya babyskydd Àr mer krocksÀkra

I vÄr recension har vi endast testat nya produkter med hög sÀkerhet. Studier pekar pÄ att begagnade babyskydd inte Àr lika sÀkra som nya. Det beror pÄ en rad olika faktorer. Den frÀmsta faktorn Àr sÀkerhetsaspekten.

Om ni köper en begagnad variant kÀnner ni inte till dess Älder och om den tidigare har varit med i en krock. Ett skydd kan se fint ut pÄ utsidan men vara trasigt inuti. Vi rekommenderar dÀrför alltid att köpa en ny modell.

val av babyskydd

DÀrför ska ni anvÀnda ett babyskydd

I Sverige Ă€r det obligatoriskt att alla bebisar fĂ€rdas i ett fullgott babyskydd. Studier pekar pĂ„ att bebisar har en mycket större chans att överleva en krock och undvika att bli svĂ„rt skadade om de sitter korrekt fastspĂ€nda. 

AnvÀnd ett babyskydd frÄn dag ett nÀr ni fÀrdas i bilar. Om ni ska Äka i en vÀns bil eller i en taxi sÄ ska skyddet anvÀndas Àven dÀr. Basen med isofix kan vara svÄr, tung och klumpig att bÀra med sig. DÄ kan ni istÀllet spÀnna fast stolen med bilbÀltet.

Hur anvÀnder man ett babyskydd?

NÀr ni anvÀnder ett babyskydd kan ni fÀsta det direkt pÄ bilsÀtet. Ni anvÀnder dÄ ett vanligt bilbÀlte för att spÀnna fast barnstolen. Det finns dock en nackdel med att bÀlta babyskyddet. Barnstolen kan dÄ riskera att bli felmonterad vilket Àr katastrofalt vid en krock.

Studier visar att en bas Àr bÄde enklare och framförallt sÀkrare att anvÀnda vid monteringen. Ett babyskydd med bas tar lite lÀngre tid att montera pÄ bilsÀtet.

babyskydd med bas

Fördelen Àr dock att det alltid sitter kvar pÄ sÀtet och ni kan enkelt klicka i och ur barnstolen utan att vÀcka bebisen. En bas köpes separat och monteras antingen med isofix eller med bilbÀltet.

Om ni vÀljer att spÀnna fast ert babyskydd med bilbÀltet Àr det viktigt att testa stadigheten. Rucka pÄ det för att se till sÄ att det sitter fast,

SÄ hÀr anvÀnder ni ert babyskydd i barnvagnen

MÄnga av de bÀsta babyskydden gÄr att anvÀnda Àven i barnvagnen. Det Àr den bÀsta möjligheten för er som snabbt och enkelt vill kunna flytta pÄ er bebis utan att hen vaknar. AnvÀndare upplever att modeller som gÄr att anvÀnda bÄde i bilen och i barnvagnen Àr bÀttre och de Àr mer positivt instÀllda till skyddet.

Babyskydden som har tillverkats av stora mÀrken sÄsom BeSafe, Zybex och Maxi Cosi kan ofta monteras pÄ en barnvagn med en separat adapter.

Hur lÀnge kan man anvÀnda ett babyskydd?

Ett babyskydd kan i regel anvÀndas till dess att ert barns huvud sticker upp över kanten pÄ stolen. En annan begrÀnsning Àr barnets vikt. MÄnga rekommenderar att man byter till en bilbarnstol nÀr barnet kan sitta korrekt i skyddet. Det finns dÀremot ingen specifik Älder dÄ stolen ska bytas ut, utan allt beror pÄ barnets utveckling.

Följande vÀgledning har vi hitta hos 1177:

tabell för vilka Äldrar och vikter som Àr lÀmpliga för babyskydd bilbarnstol och bÀlteskudde

Förr eller senare mÄste babyskyddet bytas ut, vilket kan vara bra att tÀnka pÄ nÀr man vÀljer stol. Man fÄr inte glömma att byta stol i tid sÄ att barnet fÀrdas krocksÀkert i bilen. MÄnga föredrar att hyra ett av till exempel av sitt försÀkringsbolag för att senare fÄ det utbytt mot en bilbarnstol.

babyskydd bilbarnstol och bÀlteskudde

Hur vi utser bÀst i test för babyskydd

Enligt oss pÄ Babydrömmen mÄste ett babyskydd vara sÄ tryggt och sÀkert som möjligt för bebisen som ska anvÀnda det. Detta har vi tagit hÀnsyn till nÀr vi vÀljer produkter i vÄr topplista

För att utse vinnaren kikar vi pÄ vilken modellen som fÄr bÀst betyg. Vilka produkter som fÄr delta i vÄrt stora test bestÀmmer vi efter att ha undersökt marknadens utbud och recensioner. Det ligger en gedigen jÀmförelse bakom vÄr lista för att fÄ fram det bÀsta skyddet till er bebis.

Vi hoppas att vÄr bÀst-i-test lista av babyskydd frÄn denna genomgÄng Àr till stor hjÀlp.

Avslutande ord

Vi anser att alla babyskydd i vÄrt test höll en riktigt hög kvalitet och alla erbjöd en fullgod sÀkerhet för barnen som ska fÀrdas i dem. NÀr ni ska vÀlja vilket ni ska köpa fÄr ni fokusera pÄ de funktioner och egenskaper som Àr viktigast för er.

LÄt oss höra vad du tycker!

Har du nÄgra personliga erfarenhet som du vill dela med dig av?

Vi tar gÀrna del av dina synpunkter. Det gör sÀkerligen andra besökare ocksÄ.

Desto mer erfarenhet vi delar med oss av, desto bÀttre blir ocksÄ denna köpguide.

LĂ€mna en kommentar eller skicka oss ett mail!

KĂ€llor

https://ntf.se/konsumentupplysning/barn-i-bil/baby-9-man/

https://www.transportstyrelsen.se/…./sa-skyddar-du-barnen—regler-och-tips/

https://www.1177.se/…/sakerhet-for-barn/#section-22442

Uppdaterad 2022-12-25 av Andreas