BÀsta SkötvÀskan 2023

Alla som Àr eller har varit förÀldrar vet hur viktigt det Àr med en bra och funktionell skötvÀska. Den Àr faktisk central för ett smidigt och portabelt bebisliv.

I den hĂ€r artikeln kommer vi att förklara vad en bra skötvĂ€ska Ă€r och vilka funktioner man vill att den ska fylla. Vill man ha en ryggsĂ€ck? Är det viktigt att den Ă€r snygg? MĂ„ste den vara stor? Alla dessa frĂ„gor kommer vi att svara pĂ„. Vi ska ocksĂ„ ta reda pĂ„ vilken som Ă€r den bĂ€sta skötvĂ€skan just nu.

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

SkötvÀska skip hop duo signature
Rank 1 BĂ€st i Test

Skip Hop Duo Signature SkötvÀska

betyg
(5/5)
Pris
599 kr
Modell
Vagn/Axel
Nyhet ifrÄn populÀra Skip Hop. Kan bÄde bÀras i handtagen, över axeln eller hÀngas pÄ vagnen. MÄnga smarta fickor och fack som tÀcker de flestas behov. Vinnare i flera tester och nÀstan bara positiva omdömen göra att denna blir vÄr egen testvinnare.
carena skötvÀska
Rank 2 BĂ€sta budgetval!

Crescent skötvÀska, svart

betyg
(5/5)
Pris
349 kr
Modell
Axel/Vagn
Praktisk prisvÀrd vÀska ifrÄn Carena. Massor med fack, funktioner och en skötmatta gör denna till bÀsta budgetval!
britax skötvÀska
Rank 3

Britax skötvÀska, Olive Denim

betyg
(4/5)
Pris
749 kr
Modell
Axel/Vagn
Britax Àr kÀnda för att göra bra genomtÀnkta produkter. Denna skötvÀska har mÄnga fack, en extra termovÀska för nappflaskan samt en sittdyna. Remmar för att knÀppas fast pÄ vagnens körhandtag samt extra nyckelfack uppskattas av mÄnga förÀldrar.
emmaljunga skötvÀska
Rank 4

Emmaljunga SkötvÀska Travel

betyg
(4/5)
Pris
1149 kr
Modell
Axel/Vagn/Handtag
Emmaljunga Àr en av de största producenterna av barnvagnar i Sverige, de gör ocksÄ skötvÀskor som passar till sina vagnar men som ocksÄ gÄr utmÀrkt att ha utan just deras vagn. Snygg vÀska som exempelvis kan anvÀndas till din bÀrbara dator efter det att du inte lÀngre behöver den till ditt barn. Vitt lÀderliknande material.
skip hop ryggsÀck
Rank 5 Tillverkad av Ă„tervunna plastflaskor!

Skip Hop Go Envi ECO RyggsÀck

betyg
(4/5)
Pris
1049 kr
Modell
RyggsÀck
Trendig modell ifrÄn Skip Hop. Denna ryggsÀck har flera innerfack samt ett par fack för flaskor pÄ utsidan. Det Àr en ryggsÀcksmodell men det följer Àven med remmar för att sÀtta den pÄ barnvagnen. Att den Àr tillverkad av Ätervunnet material Àr en ren bonus.
versace skötvaska
Rank 6

Versace SkötvÀska

betyg
(3/5)
Pris
8820 kr
Modell
Handtag/Axel
MÀrkesvÀska för den modemedvetna som inte behöver titta sÄ noga pÄ priset. Skötmatta, axelremmar och en liten necessÀr fÄr man pÄ köpet.

Vad Àr en skötvÀska?

En skötvÀska Àr ett bra hjÀlpmedel nÀr man har en liten bebis. Ofta Àr den av samma fabrikat som barnvagnen och dÀrför kompatibel med att smidigt hÀnga över vagnens handtag sÄ att man enkelt och snabbt kan komma Ät innehÄllet nÀr behovet uppstÄr.

De bÀsta vÀskorna har mÄnga bra fack till alla de viktigaste produkter du behöver för att ta hand om din baby.

BÀsta skötvÀskan för dig och din baby

SÄ fungerar skötvÀskan

En skötvÀska har ofta mÄnga olika fack för att man lÀtt ska kunna hÄlla ordning bland alla saker man behöver ha i den. NÀr du köper vagn kan det hÀnda att du kan köpa en som passar till den aktuella vagnen. Vilket kan kÀnnas enkelt och smidigt men det Àr inte alltid den bÀste lösningen.

Din skötvÀska Àr till för att vara smidig för dig och din bebis sÄ att ni snabbt kan fÄ fram allt ni behöver för ett blöjbyte eller en liten krÀkning eller liknande. DÀrför Àr det viktigt att sakerna i skötvÀskan Àr lÀttillgÀngliga och vÀlordnade.

Vad har man i en skötvÀska?

Studier visar att skötvÀskans innehÄll varierar beroende pÄ barnets behov, förÀldrarnas vanor och vÀskans storlek. NÄgra saker Àr gemensamma för alla förÀldrar nÀr det gÀller vÀskans innehÄll:

 • blöjor (3-4 st)
 • vĂ„tservetter
 • ombyte
 • eventuella snacks till mellanmĂ„let (beror pĂ„ barnets Ă„lder).
 • extra nappar

Vissa förÀldrar redogör för att de ocksÄ har allt de behöver för att ge barnet mat om de anvÀnder sig av ersÀttning och en del förÀldrar menar ocksÄ att vÀskans innehÄll beror pÄ utflyktens lÀngd.

bra saker att ha i sin skötvÀska

Vilka funktioner finns?

Olika typer av skötvÀskor har olika funktioner. Man kan vÀlja en enkel modell som har ett stort fack och nÄgra innerfack för sortering och det kan rÀcka.

Det kan dock vara bra att orientera sig pÄ marknaden för att se vilka alternativ som finns. Vissa av de bÀsta skötvÀskorna har nÀmligen en smidigt integrerad skötbÀdd som Àr inbyggd, lÀttillgÀnglig och smidig.

Andra skötvÀskor har mindre vÀskor inuti istÀllet för innerfack. PÄ sÄ vis Àr det bÄde enkelt att ha en vÀlsorterad och lÀttanvÀnd skötvÀska. MÄnga skötvÀskor passar att hÀnga pÄ vagnen men det finns ocksÄ skötvÀskor i form av ryggsÀck.

En del förÀldrar tycker om att ha en rymlig och vÀlfylld skötvÀska och andra vill bara ha det allra nödvÀndigaste med sig. DÀrför kan man alltid vÀlja mellan en stor skötvÀska eller en mindre, smidigare modell.

Det finns skötvĂ€skor som Ă€r snygga – dĂ„ det Ă€r viktigt för vissa – och andra som frĂ€mst Ă€r funktionella. Det bĂ€sta Ă€r ju om man hittar en som Ă€r bĂ„de snygg och funktionell. En billig skötvĂ€ska behöver inte vara en dĂ„lig skötvĂ€ska men den kanske har fĂ€rre funktioner och ibland kan kvalitet vara sĂ€mre.

I vÄra tester sÄ har vi valt ut ett antal modeller av de vi anser vara den bÀsta skötvÀskan inom flera olika kategorier.

Vilka mÀrken finns?

De flesta som tillverkar barnvagnar tillverkar ocksÄ skötvÀskor. VÀlbekanta och kvalitativa mÀrken Àr till exempel Emmaljunga, Babybjörn, Bugaboo eller Britax. Alla kÀnda namn för den erfarne och alla har bÄde snygga och funktionella skötvÀskor i olika prisklasser.

Andra mÀrken Àr Elodie och Stokke som bÄda har stilrena modeller och nÄgot för den med mindre budget och för den med större budget. Littlephant och Skip Hop Àr tvÄ mÀrken som sticker ut lite mer ur mÀngden.

Littlephant med sina enkla modeller med intressanta mönster och Skip Hop för bredden i sin design. Skip Hop har Àven skötvÀskor i form av ryggsÀckar.

Om man gillar mĂ€rkesprodukter kanske skötvĂ€skorna frĂ„n Marc Jacobs intresserar mer. Även de Ă€r snygga och funktionella. Studier pekar pĂ„ att nĂ„gra av de bĂ€sta skötvĂ€skorna just nu Ă€r av mĂ€rkena Bugaboo, Skip Hop och Elodie.

Vilken skötvÀska ska man köpa?

SkötvÀska i form av en ryggsÀck

Enligt oss pÄ Babydrömmen Àr det viktigt att du hittar en skötvÀska som passar just dig och din livsstil. Om du till exempel Àr en Àventyrare som gillar en terrÀng som inte passar sig för en vagn sÄ kan det hÀnda att du kommer ha din bebis i sele ofta.

DÄ anser vi att en ryggsÀcksmodell passar dig bra. Om du dÀremot tycker om promenader pÄ mer plana ytor, som till exempel inne i stan, sÄ kan det vara lÀmpligt med en rymlig skötvÀska som passar till din vagn.

VĂ„r genomgĂ„ng visar att det finns fördelar och nackdelar med alla skötvĂ€skor. Den största frĂ„gan Ă€r kanske ”varför kan man inte bara anvĂ€nda en vanlig vĂ€ska?” Och den frĂ„gan Ă€r vĂ€lgrundad. HĂ€r nedan följer en redogörelse över fördelar och nackdelar med att vĂ€lja just en skötvĂ€ska:

Fördelar

 1. Designad för att passa alla dina behov som förÀlder
 2. Plats för det du kan behöva
 3. Matchar andra bebisartiklar
 4. Har bra fack som Àr dimensionerade efter bebisartiklarna du vill packa
 5. Finns definitivt en som passar dig och din livsstil!

Nackdelar

 1. Liknar ofta en vanlig tote bag – varför dĂ„ inte anvĂ€nda en vanlig tote bag?
 2. Ofta ganska dyra
 3. Om man har en stor skötvÀska sÄ Àr risken stor att den fylls av massa onödiga saker

Alternativa lösningar

För den som vill vara ekonomisk och tĂ€nka lite lĂ€ngre – som att man vill ha en vĂ€ska man kan anvĂ€nda Ă€ven nĂ€r barnet Ă€r större och behovet av skötvĂ€ska inte finns lĂ€ngre – sĂ„ kan man alltid kolla pĂ„ ”vanliga” vĂ€skor. De kan ocksĂ„ fylla dina bebisbehov.

Vissa vagnar har ocksÄ inbyggda lösningar för bebisartiklar sÄ det kan vara en bra idé att vÀlja vagn innan du vÀljer skötvÀska.

BĂ€st i vĂ„rt test 🏆

Vi har gÄtt igenom marknaden och tittat pÄ ett stort antal produkter. Vi har Àven lÀst igenom och vÀgt in en stor mÀngd av de recensioner som Àr gjorda av andra testsidor pÄ nÀtet.

Baserat pÄ detta sÄ har vi utsett Skip Hop Duo Signature till den bÀsta skötvÀskan pÄ marknaden just nu. Hela vÄr topplista hittar du hÀr.

Sammanfattning

Vilken skötvÀska du vÀljer handlar i slutÀndan om vilka behov just du har. Ditt val kommer att avgöras av vad du tycker Àr viktigt för att ditt bebisliv ska bli sÄ smidigt som möjligt.

Vi pĂ„ Babydrömmen.se anser att det ska först och frĂ€mst vara hĂ€rligt och njutbart att vara förĂ€lder! SkötvĂ€skan Ă€r bara ett verktyg som ska göra ditt och bebisens liv lite lĂ€ttare och ge er mer tid tillsammans. 

LÄt oss höra vad du tycker!

Har du nÄgra personliga erfarenhet som du vill dela med dig av?

Vi tar gÀrna del av dina synpunkter. Det gör sÀkerligen andra besökare ocksÄ.

Desto mer erfarenhet vi delar med oss av, desto bÀttre blir ocksÄ denna köpguide.

LĂ€mna en kommentar eller skicka oss ett mail!

KĂ€llor

https://www.elle.se/…

https://www.babyland.se/

Uppdaterad 2022-12-25 av Nils