BĂ€sta gravidkudden 2023

NÀr man Àr gravid Àr det mycket som förÀndras med kroppen, och det kan framförallt i slutet av graviditeten vara svÄrt att hitta en bekvÀm stÀllning nÀr man ska sova eller sitta i soffan.

Det som kan vara lösningen pÄ det Àr att köpa sig en gravidkudde! De finns i olika modeller och med olika funktioner, och Àr gjorda för att hjÀlpa till att avlasta nacke, mage och rygg under graviditeten.

I denna artikel ska vi göra en liten recension av den bÀsta gravidkudden och vi ska avgöra vilken gravidkudde som Àr bÀst i test!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

bbhugme-gravid-och-amningskudde
Rank 1 BĂ€st i Test

BBHUGME Dusty pink vanilla

betyg
(5/5)
Pris
1595 kr
Typ
Amning/gravid
MÄngsidig kudde som har utsetts till vinnare i flera tester. Funkar utmÀrkt bÄde nÀr du Àr gravid och senare som amningsstöd. En av de stora fördelarna med denna Àr att du kan justera hur mjuk du vill ha den genom att justera lÀngden i Àndarna. Mycket mjuk och skön.
bbhugme-gravidkudde
Rank 2

BBHugme Dusty blue / orange

betyg
(5/5)
Pris
1595 kr
Typ
Amning/gravid
Topp produkt med flera bÀst i test vinster. HÀr i blÄ/orange version. En klar favorit pÄ grund av sin möjlighet att anpassa sig och mjukhet i tyget.
doomoo-gravidkudde
Rank 3

Doomoo Amnings- & Gravidkudde

betyg
(4/5)
Pris
949 kr
Typ
Amning/gravid
Denna gravidkudde frÄn Doomoo har fÄtt mycket bra betyg av anvÀndare. Fylld med EPS kulor som gör att den formar sig bra och ger fint stöd bÄde för gravida, mammor och barn.
formfix-gravidkudde
Rank 4

FormFix gravid- & amningskudde

betyg
(4/5)
Pris
699 kr
Typ
Amning/gravid
Innerkudde som kompletteras med ett fodral som finns i mÄnga mönster och fÀrger. Kan anvÀndas lÀnge bland annat som sittstöd till din baby. Omtyckt produkt.
ng-baby-gravidkudde
Rank 5

NG Baby Gravidkudde (GrÄ)

betyg
(3,5/5)
Pris
399 kr
Typ
Gravid
Enkel modell av gravidkudde som kan rÀcka alldeles utmÀrkt. Rak i formen och fylld med kulor som anpassar sig till din kropp. PrisvÀrd enligt flera anvÀndare.
bÀsta gravidkudden

Olika typer av gravidkuddar

Det finns kuddar i en massa olika material, fÀrger och former. I vÄr genomgÄng har vi hittat sovkuddar i linne, satin, bomull och bomullstrikÄ. Ofta Àr tyget gjort av miljövÀnligt material.

FÀrgerna brukar vara anpassade efter dagens inredningstrender sÄ att gravidkudden blir en snygg del av inredningen och att man vill ha den framme.

Storleken pÄ en kuddarna varierar. Det finns i mindre storlekar som ser mer ut som en amningskudde och det finns större kroppskuddar (som en kramkudde) som kan avlasta hela kroppen. Vilket som Àr det rÀtta för just dig beror sÄklart pÄ vilka delar av kroppen du vill kunna avlasta.

MÄnga modeller innehÄller dessutom smÄ polystyrenkulor sÄ att kudden blir formbar efter kroppen, och har ett avtagbart överdrag som kan tvÀttas i maskin.

Med mÄnga gravidkuddar följer det ocksÄ med en förvaringsvÀska som Àr perfekt om du ska ut och resa under graviditeten sÄ att du kan sova lika gott borta som hemma!

Man ska alltsÄ kolla efter noga innan man köper sin kudde, sÄ att man fÄr en som passar ens behov pÄ bÀsta sÀtt och att man fÄr med alla funktioner som man vill ha.

BĂ€sta gosiga gravidkudden

Hur anvÀnder man en sovkudde nÀr man Àr gravid?

Du anvÀnder en sovkudde pÄ det sÀtt som kÀnns bÀst för dig helt enkelt. I olika perioder kan man behöva ha avlastning pÄ olika stÀllen, och den bÀsta gravidkudden ger dig just det.

Man kan till exempel testa att ha den mellan knÀna nÀr man ligger pÄ sidan, under magen i den senare delen av graviditeten nÀr den börjar bli vÀldigt tung eller som stöd under ryggraden. Det finns mÄnga olika möjligheter!

Även efter graviditeten kan det vara skönt att sova med kudden ett tag eftersom kroppen kan göra ont och kĂ€nnas tung dĂ„. En riktigt anvĂ€ndbar kudde alltsĂ„!

Hur lÀnge har man anvÀndning av en gravidkudde?

Det fina med en gravidkudde Àr att du inte bara har nytta av den under just graviditeten utan du kommer kunna ha anvÀndning av den Àven efter!

MÄnga kuddar Àr gjorda för att passa som amningskudde ocksÄ, och vissa Àr utformade sÄ att de kan fungera som ett babynest. Det vill sÀga en praktisk och bra plats att lÄta bebisen sova i.

En amningskudde Àr alltsÄ en vÀldigt bra investering för bÄde dig och ditt kommande barn!

Vad kostar en bra kudde?

I vÄrt test har vi hittat gravidkuddar i olika prisklasser, frÄn enklare modeller till modeller med mer exklusivt material och design.

I vÄr genomgÄng har vi hittat gravidkuddar frÄn ca 300 kr upp till ca 2000 kr. Det beror som sagt pÄ faktorer som material och design!

Det finns alltsÄ mÄnga olika prisklasser du kan vÀlja i mellan, nÀr du vill hitta den bÀsta produkten. Oavsett vilken prisklass du vÀljer Àr vi sÀkra pÄ att du kommer att hitta den bÀsta gravidkudden för dig och din plÄnbok!

Var köper jag en gravidkudde?

Gravidkudddar köper du framförallt i butiker som sÀljer babyartiklar. Det finns dessutom ett stort utbud av butiker online dÀr du kan fÄ en kudde levererad direkt hem till dig!

Gravidkudde stör ej

BĂ€st i test gravidkudde

HĂ€r kan du se vilken kudde som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta gravidkudde!

För att vÀlja ut vinnaren har vi tittat pÄ en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hÀnsyn till för att en produkt ska anses vara den bÀsta. Pris, material och design Àr exempel pÄ faktorer för högt betyg i vÄrt test.

Vi har valt ut produkter i olika prisklasser för att just du ska kunna hitta en gravidkudde som passar just ditt behov!

BĂ€sta ”vanliga” sovkudden

Om du Ă€r intresserad av att hitta en bekvĂ€m och ergonomisk ”vanlig” sovkudde, finns det en mĂ€ngd olika alternativ att vĂ€lja mellan.

Vilken kudde som passar dig bÀst beror pÄ dina individuella preferenser. Ta en titt pÄ detta bÀst-i-test av sovkuddar för att hitta en modell som uppfyller dina specifika behov.

Sammanfattning

De fysiska utmaningarna man gÄr igenom nÀr man Àr gravid kan göra att man fÄr jobbigt att sitta och sova bekvÀmt. En lösning pÄ det hÀr kan vara att skaffa en gravidkudde.

En gravidkudde Àr utformad för att ge stöd Ät kroppen sÄ att man som gravid fÄr avlastning nÀr man ligger och sitter ner.

MÄnga gravidkuddar innehÄller smÄ plastkulor som gör att kudden formas lÀtt efter kroppen vilket ger perfekt stöd och avlastning.

Även efter graviditeten kan man ha stor nytta av en gravidkudde och dĂ„ anvĂ€nda den som amningskudde eller babynest.

Det finns bÄde billiga och dyra gravidkuddar, priset beror pÄ storlek och design.

KĂ€llor

https://vimedbarn.se/-recension-gravidkudde-funkar-den-egentligen/

https://www.expressen.se/-gravid-forlossning/den-har-gravidkudden-smartaste-gravidprodukten-nagonsin/

Uppdaterad 2023-04-05 av Andreas