BĂ€sta Barngrinden 2024

Är du pĂ„ jakt efter en bra barngrind, men har svĂ„rt för att bestĂ€mma dig för vilken som Ă€r det bĂ€sta alternativet för just dig? Bra, dĂ„ har du hamnat rĂ€tt – vi ska nĂ€mligen ta dig med pĂ„ ett online baserat bĂ€st i test med en topplista och massor av matnyttig information. 

Vi har valt ut flera barngrindar som vi tycker sticker ut i utbudet. Bland dessa hittar du minst en i varje prisklass; en budget, en till mellanpris och en lite dyrare. 

Det Àr bara att hÀnga med oss nedan för bÄde information, topplistan och den barngrind som blev bÀst i test!

Sidan innehÄller reklamlÀnkar

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test

BabyDan Flex Lekhage / SĂ€kerhetsgrind

betyg
(5/5)
Pris
1095 kr
En enkel trygg och sÀker lekhage som Àven gÄr bra att ha som sÀkerhetsgrind. IngÄr en lekmatta med kant runt om som ocksÄ kan anvÀndas enskilt. En praktisk dörr gör att du inte behöver lyfta babyn in och ut över kanten.
babydan flex sÀkerhetsgrind
Rank 2 Testvinnaren Otroligt flexibel lösning

Babydan Flex L

betyg
(5/5)
Pris
639 kr
Detta Àr en barngrind som passar för all frÄn mindre till stora öppningar(standard paketet finns i M, L och XL mm.) och den kan anvÀndas pÄ ett flertal olika sÀtt. Ett anvÀndningsomrÄde som Babydan rekommenderar Àr att anvÀnda den framför öppna spisen. Du skruvar enkelt fast Babydan Flex SÀkerhetsgrind i en dörrkarm eller i en vÀgg. AnvÀnde du dig av barnsÀkra vÀggbeslag kan du lÀtt hÀkta av och pÄ grinden utifrÄn behov. Vi gillar att den Àr enkel att vika ihop nÀr den inte anvÀnds. Ytterligare en fördel vi vill framhÄlla Àr att det gÄr att köpa extra panelenheter och förlÀngningar, om man skulle vilja ha det.
babydan-sakerhetsgrind
Rank 3

BABYDAN LEKHAGE OLAF REKTANGEL SVART

betyg
(4/5)
Pris
1649 kr
Babydan har tagit fram denna lekhage som har flera funktioner. I botten ligger en lekmatta med höga kanter, gjord i Öko-Tex certifierad bomull fylld med polyester. SjĂ€lva lekhagen har sedan en grind sĂ„ du slipper böja ryggen över kanten. Lekhagen funkar Ă€ven utmĂ€rkt som sĂ€kerhetsgrind.
Safety1st sÀkerhetsgrind
Rank 4 BĂ€sta budget alternativet

SafeGate SĂ€kerhetsgrind Extending Advanced

betyg
(4.7/5)
Pris
299 kr
Med SafeGate SÀkerhetsgrind Extending Advanced fÄr du en barngrind som Àr mycket prisvÀnlig. Den kan öppnas i bÀgge riktningarna och om du vill sÄ kan du blockera öppningen Ät det ena hÄllet. Grinden har ingen tröskel, vilket minimerar risken för att snubbla. Detta Àr naturligtvis ett stort plus. Vi gillar Àven att denna grind har en flexibel montering dÄ den kan monteras i en vinkel upp till 180 grader. Vill du ha en barngrind i toppen av en trappa Àr detta ett smart val. Det krÀvs dock att öppningen har rejÀla och stadiga sidor. Att den har ett lÄssystem som krÀver dubbla rörelser gör att det Àr extra svÄrt för ett barn att öppna den.
babydan-sÀkerhetsgrind
Rank 5 Dyrare men hög kvalitet

BabyDan Flex XL SĂ€kerhetsgrind Skruvgrind, Svart

betyg
(4.6/5)
Pris
1 199 kr
Med denna breda och mycket praktiska barngrind fÄr du en praktiskt U-formad och sÀker grind som dessutom Àr snygg. Den förstör alltsÄ inte hela inredningen pÄ det sÀtt som vissa andra produkter inom detta segment kan göra. Grinden har dubbel lÄsning, slam-to-shut stÀngningssystem och en tryckpassningsram. Att den Àr extra lÀtt att montera Àr en av de stora fördelarna med denna grind. Safety 1st Modular SÀkerhetsgrind med 3 Paneler, Light Grey passar för öppningar som Àr mellan 82-214 cm och den har en höjd pÄ 72 cm.
Troll fÀllgrind sÀkerhetsgrind barngrind
Rank 6

Troll fÀllgrind 100 cm, vit

betyg
(4/5)
Pris
329 kr
SvÀng och fÀllgrind 100 cm. Skruvas fast i vÀggen och kan sedan öppnas som en dörr eller lyftas rakt upp nÀr du gÄr förbi. Finns Àven i 150 cm lÀngd och i flera fÀrger.
sÀkerhetsgrind - barngrind clear view
Rank 7

SafeGate Clear-view sÀkerhetsgrind

betyg
(4/5)
Pris
1995 kr
Snygg och stilren sÀkerhetsgrind ifrÄn Safe&Care. Skruvmonteras och passar de flesta öppningar, Àven i vinkel. Kan öppnas Ät bÄda hÄllen och enkelt hakas av.
bÀsta barngrinden

Att vÀlja rÀtt barngrind

NĂ€r det kommer till valet av barngrind och framförallt att hitta den “bĂ€sta” Ă€r det ett flertal olika faktorer man ska ta med i berĂ€kningen. 

Först och frĂ€mst Ă€r det sĂ€kerheten du ska tĂ€nka pĂ„. Det Ă€r bĂ€ttre att betala lite extra om man vet att det Ă€r en pĂ„litlig och stadig grind man valt. 

Utseendet Ă€r Ă€ven det en sĂ„dan sak man ska tĂ€nka pĂ„. DĂ„ det finns ett sĂ„ stort utbud av bra barngrindar idag Ă€r det sĂ„ att man kan fĂ„ en som Ă€r bĂ„de sĂ€ker och snygg. 

Vad gĂ€ller pris Ă€r det viktigt att vĂ€lja en som inte kostar mer Ă€n vad man har rĂ„d med. 

Som ni kan se ovan finns det varianter som passar alla plÄnböcker.

sÀkerhetsgrind - barngrind
Barngrindar frĂ„n Babydan Ă€r mycket populĂ€ra och fĂ„r ofta ett högt betyg! Även av oss. Bild frĂ„n: https://www.babydan.com/

Barngrind – ett bra val för dig och ditt barn 

En barngrind Ă€r en viktig del av inredningen nĂ€r man har barn. 

Vare sig det Ă€r en trappa, en öppen spis eller nĂ„got annat man kĂ€nner att man vill skydda barnet frĂ„n Ă€r en bra barngrind en sĂ„dan sak som man ska prioritera. 

Se till att ta hÀnsyn till dina egna preferenser och önskemÄl.

Varför barngrind?

Barngrindar Àr till för alla som vill begrÀnsa omrÄdet inom vilket barnet kan röra sig.

Det finns en mĂ€ngd olika delar av ett hem som barnet behöver skyddas frĂ„n efter det att hen blir aktivt och rör sig runt om i hemmet. 

Barngrinden funkar bÄde som skydd för barnet och som skydd för inredningen.

Om du exempelvis har föremĂ„l i ditt hem som du Ă€r extra rĂ€dd om kan det vara bra att anvĂ€nda en barngrind framför objektet. 

Det finns alltsĂ„ en mĂ€ngd olika sĂ€tt att anvĂ€nda barngrind – det Ă€r bara dina behov och din fantasi som sĂ€tter grĂ€nserna.

barn i trappa utan grind

Hur vi utser bÀst i test

Vilken produkt som blir vinnare Ă€r enkelt att avgöra – det blir den grind som fĂ„r bĂ€st betyg baserat pĂ„ kundrecensioner online. 

Vi gör research och sammanstÀller kundrecensioner i olika butiker som sÀljer de produkter vi utvÀderar.

SjÀlvklart spanar vi Àven in andra tester online för att se vad andra kommit fram till. 

Pris inte alltid en avgörande faktor

NÀr vi vÀljer ut vÄra vinnare lÀgger vi inte sÀrskilt mycket tyngd pÄ priset.

Det Àr nÀmligen sÄ att det finns bra barnprodukter i alla prisklasser.

Inte sĂ€llan Ă€r det sĂ„ att en produkt som Ă€r billig faktiskt ocksĂ„ Ă€r bĂ€ttre Ă€n en lyxvariant. 

Visst Ă€r det sĂ„ att devisen ”man fĂ„r vad man betalar för” ofta gĂ€ller, men som sagt Ă€r det ofta sĂ„ att det motsatta Ă€ven det Ă€r gĂ€llande.

Oavsett mÀrke och oavsett pris utvÀrdera vi olika barngrindar.

Sammanfattning 

Nu har du bra information gĂ€llande barngrindar och dessutom har vi gett dig en topplista dĂ€r de bĂ€sta barngrindarna Ă€r listade i fallande ordning. 

Det spelar ingen roll vilken av de högst betygsatta barngrindarna i vĂ„rt test du vĂ€ljer – de Ă€r alla utvalda av oss.

LÀs gÀrna mer om vÄra andra sÀkerhetsprodukter som exempelvis detta, lekhagar.

Du kommer med andra ord att bli mer Àn nöjd med ditt val.

Uppdaterad 2022-12-25 av Andreas