Skapa det ultimata familjeutrymmet: Babyprodukter möter drömpoolen

När familjen växer, drömmer många om att skapa ett hem som uppfyller alla medlemmars behov och önskemål. I den här artikeln kommer vi att visa hur man kan kombinera det bästa av våra två favoritvärldar: bekväma och funktionella babyprodukter och en fantastisk pool från Svenska Poolfabriken. Läs vidare för att få idéer om hur du kan skapa det ultimata familjeutrymmet!

Skapa ett barnvänligt poolområde

Att skapa ett barnvänligt poolområde är viktigt för att säkerställa att hela familjen kan njuta av sommardagarna utan oro. Här följer några tips för att skapa ett säkert och roligt poolområde för barn i olika åldrar:

 1. Staket och grindar: För att hålla småbarn och barn säkra är det viktigt att ha ett staket runt poolområdet, med en självstängande och självförreglande grind. Detta förhindrar att barnen kan komma åt poolen utan tillsyn. Vill man ha bebisar i närheten så kan det även vara bra att införskaffa en lekhage.
 2. Skuggade områden: Solen kan vara stark, så se till att erbjuda skuggade områden där barnen kan ta pauser från solen. Investera i solsegel, parasoller eller en pergola för att ge skydd från solens strålar.
 3. Halkfria ytor: Välj halkfria material för poolområdet, såsom plattor med halkskydd eller texturerade trädäck, för att minska risken för halkolyckor.
 4. Poolöverdrag och alarm: Använd poolöverdrag och installera ett poolalarm för att öka säkerheten ytterligare. Poolöverdraget hjälper till att förhindra olyckor när poolen inte används, och poolalarmet ger dig en snabb varning om någon oavsiktligt faller i vattnet.
 5. Flythjälpmedel och simvästar: Se till att det finns flythjälpmedel och simvästar tillgängliga för barn som ännu inte kan simma. Detta hjälper dem att känna sig trygga i vattnet och ökar deras självförtroende.
 6. Skonsamma trappor och poolkant: För att göra det enkelt för småbarn och barn att komma i och ur poolen, välj en pool med skonsamma trappor och en låg poolkant. Runda av kanterna på poolkanten för att undvika skarpa hörn där barnen kan skada sig.
 7. Lekredskap och aktiviteter: Införskaffa lekredskap och aktiviteter som är anpassade för olika åldrar, såsom vattenpistoler, flytande basketkorgar och badleksaker. Detta gör att barnen förblir engagerade och underhållna.
 8. Övervakning och tillsyn: Det är viktigt att alltid ha vuxen tillsyn när barnen är i eller nära poolen. Att ha en ansvarig vuxen som håller koll på barnen är nyckeln till att säkerställa deras säkerhet.

Vilken poolform ska man satsa på?

Olika poolformer erbjuder olika estetiska och funktionella egenskaper. Här är några vanliga poolformer och deras för- och nackdelar:

Rektangulär

Fördelar

 • Klassisk och tidlös design som passar de flesta tomter.
 • Utmärkt för simning och motion, eftersom den långa, raka formen erbjuder bra simsträckor.
 • Lätt att täcka med ett standard poolöverdrag.

Nackdelar:

 • Kan vara mindre intressant rent estetiskt jämfört med mer unika poolformer.

Rund

Fördelar

 • Mjuka kanter gör den mer barnvänlig och säker.
 • Kan vara mer estetiskt tilltalande i vissa trädgårdsmiljöer.
 • Ofta mindre än rektangulära pooler, vilket kan vara en fördel för mindre utrymmen.

Nackdelar:

 • Inte lika lämplig för simning och motion på grund av den rundade formen.
 • Kan vara svårare att hitta ett passande poolöverdrag.
mys i poolen

Åttaformad pool

Fördelar

 • Unik och attraktiv design som ger en estetisk touch till trädgården.
 • Kombinerar fördelarna med både rektangulära och runda pooler, genom att erbjuda både simsträckor och mjuka, rundade kanter.
 • Kan vara en bra kompromiss för de som vill ha både estetik och funktion.

Nackdelar:

 • Kan kräva mer utrymme än en rund pool.
 • Kan vara svårare och dyrare att installera än en rektangulär eller rund pool.
 • Specialanpassade poolöverdrag kan behövas.

Skräddarsydd poolform

Fördelar

 • Unik design: En skräddarsydd poolform ger dig chansen att skapa en pool som är helt unik för din trädgård. Du kan kombinera olika element och stilar för att skapa en pool som passar din personliga smak och estetiska vision.
 • Anpassning till landskapet: Om din trädgård har ojämn terräng, oregelbundna utrymmen eller andra utmaningar kan en skräddarsydd vara det perfekta valet. Genom att anpassa poolens form efter landskapet kan du maximera användningen av det tillgängliga utrymmet och skapa en pool som smälter in i omgivningen.
 • Funktionella behov: En skräddarsydd poolform kan anpassas efter dina specifika funktionella behov. Om du vill ha en pool som är perfekt för simning, motion, avkoppling eller lek kan du designa en form som möter alla dessa krav.

Nackdelar:

 • Högre kostnad: Skräddarsydda poolformer kan vara dyrare än standardiserade poolformer på grund av den extra planeringen, designen och installationen som krävs. Om budgeten är en viktig faktor kan det vara värt att överväga om fördelarna med en skräddarsydd form uppväger de extra kostnaderna.
 • Längre installationstid: En skräddarsydd poolform kan kräva längre tid för installation än en standardiserad form, eftersom den måste anpassas efter dina specifika behov och landskapet i din trädgård.
 • Svårare att hitta poolöverdrag: Om din pool har en oregelbunden eller ovanlig form kan det vara svårare att hitta ett passande poolöverdrag. Du kan behöva beställa ett specialtillverkat överdrag, vilket kan vara dyrare och ta längre tid att få fram.

Tips för hur du får maximal nytta av din pool

Att skapa minnen och njuta av kvalitetstid tillsammans vid poolen kan bli en viktig del av familjelivet. Det finns flera sätt att göra pooltiden ännu mer speciell och minnesvärd för hela familjen.

En idé är att planera regelbundna familjedagar vid poolen, där alla deltar i aktiviteter och njuter av varandras sällskap. Att avsätta tid för att koppla av tillsammans och skapa bestående minnen kan stärka familjebanden.

Försök också att skapa unika familjetraditioner som ni kan upprepa varje år, såsom temadagar, årliga poolpartyn eller särskilda spel och tävlingar. Genom att införa dessa traditioner skapar ni minnen som barnen kommer att bära med sig genom livet.

lek i poolen

Att laga mat tillsammans utomhus är ett annat sätt att njuta av kvalitetstid vid poolen. Använd grillen eller installera ett utekök för att förbereda och njuta av måltider tillsammans. Matlagning och att äta utomhus är ett utmärkt sätt att umgås och skapa minnen som en familj.

Glöm inte att dokumentera de speciella stunderna genom att ta många foton och videor. Detta kommer inte bara att hjälpa er att minnas de roliga tiderna ni har haft tillsammans, det ger också barnen något att titta tillbaka på när de blir äldre.

För att göra pooltiden extra speciell kan ni också överraska barnen med nya aktiviteter och upplevelser. Det kan handla om att lära sig en ny simteknik, prova en ny vattensport eller arrangera en skattjakt vid poolen. Genom att introducera nya aktiviteter kan ni hålla pooltiden spännande och engagerande för hela familjen.

Slutligen kan ni också bjuda in vänner och släktingar för att dela poolupplevelsen med er. Att umgås med nära och kära vid poolen kan skapa minnesvärda stunder som alla kommer att uppskatta.

//Babydrömmen.se